Asztrotitkok

2020.08.10. - Főszerepben a Merkúr, a Mars, az Uránusz és a Lilith

2020. augusztus 09. - Jurancsik Eszter
MARS-LILITH EGYÜTTÁLLÁS A KOSBAN
kep.jpg
Hétfőn lesz egy Mars-Lilith együttállás. A Kos jegy a létbetörés, az új kezdet, csillagképi értelemben a Visszaúszó Hal és a Cet átfedésében látható Mars és a Lilith. A Mars férfi energia, a Lilith női. Az érdekérvényesítés komoly erővel törhet most felszínre, de más is van itt. A Visszaúszó Hal világosan mutatja, hogy valamilyen múltból visszatérő dolog lesz, amely törődést és megoldást kíván. A Cet a belső megtisztulás. A nőiséggel kapcsolatos problémákkal - amelyek a múltból erednek, és talán édesanyánknak, más női felmenőnknek köze lehet hozzá - való szembenézés elkerülhetetlen, nagy eséllyel az ő mintáikkal fogjuk szembe találni magunkat. Ennek felszínre hozatala, újra-élése és magunkból való kitisztítása (Cet!) elhozza a gyógyulást. A Mars az önlegyőzés, a Lilith pedig az a nő, akit a judeo-keresztény Biblia bűnbaknak állít be. Valójában Lilith a női szexualitás felszabadítója, a női energiák megélését segíti elő, egyfajta "lelki újjászületés" által. Ha tudod, mi a gond, látod a káros mintát, fel tudod dolgozni, el tudod engedni. Lilith a feminin tudás hordozója. A női önbecsülés szimbóluma. Ezzel kell tehát dolgozni.
MERKÚR-CHIRON TRIGON
keplet2.jpg
Az Oroszlánban álló Merkúr és a Kos-Chiron trigonja alkalmat biztosít a karmikus sérülésekkel való foglalkozásra. A Merkúr segít kimondani azt, ami sérült - jelen esetben az öntudatunk, a Kos-Chiron pedig arra szólít fel, hogy vállaljuk magunkat minden erősségünkkel és gyengeségünkkel együtt. Az égbolton a Merkúr most halad el a Rák csillagkép szemei között, azaz jobban rálátunk erre a dologra. Alatta a Hydra, az Északi Vízikígyó feje látható, amely az ösztönvilág szimbóluma - azaz ösztönösen tudni fogjuk, mely méregfogak fertőzik sebeinket, így el tudjuk azokat távolítani. Használjuk ki ezt az energiát!
MERKÚR-URÁNUSZ KVADRÁT
keplet.jpg
Az Oroszlán-Merkúr tanító fényszöge a Bika-Uránusszal éles nyelvünk féken tartására figyelmeztet. Ezt az erőt invesztáljuk bele a felesleges dolgoktól való megszabadulásba. Az Uránusz a Merkúr magasabb oktávja, azaz egy magasabb szintre emelkedve kell szemlélnünk minden olyan dolgot, amelyet problémásnak érzünk, hiszen egyetlen probléma sem oldható meg azon a szinten, ahol keletkezett. Kiváló alkalom a meditálásra, olyan dolgokkal való időtöltésre, amelyben örömünket leljük. Az Uránusz a Kos csillagkép alatt halad égbolti értelemben, annak is a Sheratan csillaga alatt, amely a Kos feje - azaz a tiszta fejjel történő cselekvés a csípőből tüzelés helyett előrébb visz.
A Hold egész nap a Cet fej-részénél halad csillagképileg, amely a lélek tisztítását is elősegíti. Zodiakális értelemben hajnalban, 03:28-kor lép a földies Bika jelbe. Ha a Hold egy föld-jegyben halad, jobban hasznosulnak az ásványi anyagok, vitaminok, fogysszunk tehát bőségesen zöldséget, salátákat, gyümölcsöket, teljes értékű gabonákat, gyógyteákat, nem vegetáriánusoknak pedig a hal és a tojás is ajánlott.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr8316119404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása