Asztrotitkok

Az asztrológiai újév dinamikus kezdete: Merkúr, Nap és Újhold a Kosban - 2023.03.19.-21.

2023. március 19. - Jurancsik Eszter

Március 21-én, 18:22-kor lesz Újhold a Kos 0. fokán, alig egy nappal azután, hogy a Nap is belép ebbe a jegybe, elindítva az asztrológiai újévet. A Kos a Zodiákus első jegyeként az új kezdeteket, a friss energiát, a teremtést testesíti meg, lendületet adva a következő hold-ciklushoz.

A Kos jelnek ezen dekádja a legtisztább Kos-energiákat képviseli. A tűz elem legnyersebb formája. Elég benne minden, ami már nem szolgál minket, megtisztulhatunk a betegségektől, rossz érzésektől és mindentől, ami blokkokat idéz elő az életünkben.

photo-1464802686167-b939a6910659_3.jpg

Az Újhold pillanatában a Hold nemcsak a Nappal, de a Merkúrral és a Neptunusszal is együtt áll, szextilben a Plútóval, a Marssal pedig kvadrátban. 

A Mars-kvadrát:

Saját, belső konfliktusaink, gyerekkori sérüléseink "kidolgozása" magunkból. Ha a napokban sokat járt az eszedben a gyerekkorod, az akkor szerzett sérülések, ennek az aspektusnak a közeledtét érezted, csakúgy, mint az Újholdét. A harag, amit esetlegesen a szüleid vagy a bántalmazóid irányába érzel, természetes, azonban az Újholdat követő napokban szépen engedd el. Meditálj, ebben a tudatállapotban pedig tisztítsd meg a lelked. Az esetleges agressziót fizikai munkába, sportba vagy szexbe irányítsd. Ha ezt az energiát nem kezeled, a felgyülemlett feszültség kisebb, főleg kezeket érintő baleseteket okozhat, láz jelentkezhet. Ha fáj a fejed vagy a végtagjaid, biztos jele annak, hogy ez a feszültség ott van benned. Ne vegyük fel a provokációt, felesleges erőpocsékolás kreténekkel vitázni, még ha nehéz is ignorálni őket, ne hagyjuk, hogy felidegesítsenek minket.

A Plútó-szextil:

Megadja az erőt ahhoz, hogy a fenti problémakörön túllépjünk, hogy az erőt a megfelelő dolgokba irányítsuk, előkészítve a terepet a metamorfózishoz. Segít feltárni az eltemetett érzéseket, amelyek kapcsolódhatnak a fent is említett gyerekkori dolgokhoz (is). Lehetőséget biztosít arra is, hogy azon dolgokat, amelyek nyugtalanítanak, megoldhassuk. Saját Magad segítőjévé válsz.

A Neptunusz-együttállás:

Felfokozza az érzékenységet, az intuíciót, és ez utóbbi különösen jól jön a fenti dolgok feltárásában. Fontos, hogy ne hagyd magad összezavarni olyan emberek tanácsa által, akiknek véleményét egyáltalán nem kérted. Csak a saját megérzéseidre hallgass! Kerüld az alkoholt 22-ig, ha nem muszáj, gyógyszert se vegyél be, étkezz tisztán, érdemes pár húsmentes napot beiktatni, de ha nem megy, akkor a könnyebb húsok, pl. hal, csirke javasoltak. 

A Merkúr-együttállás:

A lelki munka mellett nagyon jó, ha napló vagy blog formájában kiírod magadból az érzéseidet, gondolataidat, de akár verseket is papírra vethetsz. Jót tesz, ha találkozol vagy beszélgetsz a barátaiddal - még az is kiderülhet, hogy ők is hasonló érzésekkel küzdenek, és segíthettek egymásnak.

radix_1_105.jpeg

Mindeközben a Mars és a Plútó kvinkunxot hoz létre egymással. A vágyak megvalósítása kerül előtérbe, és a plusz bátorság is adott lesz ahhoz, hogy kivitelezzük őket. Ám ne tiporjunk el másokat, kerüljük a hatalmi harcokat. A nagy hevesség közepette figyelj arra, hogy az elhamarkodott döntések nem vezetnek jóra.

Ha az égboltot nézzük, az Újhold a Visszaúszó Hal és a Cet csillagképek között születik meg - a múlttól (Visszaúszó Hal) való megtisztulás (Cet) nyitja meg a kapukat a jövő (Kos) felé.

Az indiai rendszer szerint az Uttara Bhadra holdház érintett. E terület erősen kötődik a barátokhoz és közösségekhez - segítsetek egymásnak, ahogy fentebb is szó esett erről. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr118075434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása