Asztrotitkok

Fényszögek, Merkúr ismét a Szűzben és Mérleg-Újhold - 2022.09.24.-25.

2022. szeptember 23. - Jurancsik Eszter

Jó, ha elővigyázatosak és józanok maradunk pénzügyekben a 24-én aktiválódó Vénusz/Neptunusz szembenállás miatt. Főleg akkor kell résen lenned, ha éppen most keresel társat, hajlamos lehetsz túlidealizálni a másikat, és ez végül keserű könnyeket eredményezhet. Meglévő kapcsolatokban felütheti a fejét a féltékenység, a félreértések, igyekezzünk az ilyen helyzeteket elkerülni. Pénzügyekben szintén nem árt az óvatosság, könnyen megtalálhatnak minket azok, akik a pénzünkre pályáznak. A legjobb, ha a tranzit ideje alatt (szeptember 30.) nem vágunk komoly kockázatokkal járó pénzügyi manőverekbe. Viszont felfedezhetjük a bennünk szunnyadó művészt. Legyen az éneklés, festés, stb., bármilyen művészet gyakorlása felszabadító erővel hathat. A lelkünk legmélyén zajló folyamatokat pedig a spirituális irodalom segíthet megérteni.

25-én a Vénusz és a Plútó trigonja siet segítségünkre, hogy az energiákat az átalakulásba fektethessük.

pluto_trine_venus.jpg

Ez a bolygókapcsolat hatalmas erőket szabadít fel, különösen a szerelemben. Intenzív megélések, fokozott szexuális energiák, szenvedély jelentkezhet, és ha a fenti Neptunusz-kapcsolódás ködjét sikerül eloszlatnunk a szemünk elől, üzleti-pénzügyi tekintetben is elkerülhetjük a bosszantó történéseket. A Vénusz most éri el a Szűz csillagképet, ha az égboltot nézzük, a tiszta fejjel gondolkodás mindenki számára elérhető. 

A Hold 24-én a Szűzben halad. Ez segít a külső-belső tisztításban, rendszerezésben, adminisztratív dolgokban. Érzékeny testrész: gyomorszáj, vékonybél, hasnyálmirigy, funkcionálisan a tápanyagok felszívódása és a belek perisztaltikája. Este a Mars-kvadrát hatására jelentkezhetnek heves érzelemkitörések. Késő este az Uránusz-trigon meglephet még minket váratlanul jelentkező ötletekkel. 25-én reggel a Neptunusz-szembenállás kissé nehézkes, ködös hatását enyhíti a Vénusz-együttállás, amely kellemesen induló napot biztosít. Később a Plútó-trigon adja a lelki erőt, amely minőségi változásokhoz vezethet el bennünket, majd 14:49-kor üresjáratot kezd a Hold, amely 18:43-kor ér véget az égitest Mérlegbe való lépésével. 

23:54-kor Újhold lesz a Mérleg 2. fokán. Ez pedig felfedi, hogyan viszonyulunk a kapcsolatainkhoz, ezáltal alkalmunk nyílik dolgozni rajtuk, hogy jobbá váljanak, vagy éppen békében véget érjenek. Minden kapcsolat oda kerül, ahová való: vagy a Mérleg jövőt, vagy múltat szimbolizáló serpenyőjére.

radix_1_99.jpeg

Az Újholddal szemben ott áll a Kosban járó Jupiter. A szembenállások mindig a kiegyensúlyozásról is szólnak. A Kos az "ÉN", a Mérleg a "TE". Igen komoly tükröt kaphatunk a másik féltől saját magunkra vonatkozóan, hiszen a társ mindig egy tükör! És mivel a Jupiter retrográd, a múltból hozott mintáink tükröződnek vissza a másik megnyilvánulásaiban. Fel kell ismernünk, mely mintáinkat nem tudjuk elengedni. Jelen esetben ez sokaknál a gőg, a mindent én akarok-hozzáállás és a másik leigázása. Nézzünk tehát szembe ezekkel a mintákkal, hogy a múlt serpenyőire téve őket tiszta lélekkel haladhassunk tovább!

Hasonló témákat feszeget a Mérlegből Szűzbe visszalépett retrográd Merkúr, amely a kapcsolatok (Mérleg) tisztázására (Szűz) adja meg a lehetőséget.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr6917938158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása