Asztrotitkok

Fényszögek, Jupiter újra a Kosban és Nap a Bakban - 2022.12.18.-20.

2022. december 17. - Jurancsik Eszter

Napok óta éreztetheti a hatását a Nap és a Neptunusz kvadrátja - ez megnyilvánulhat bizonytalanságban, nem tiszta helyzetekben, a becsapottság, elárultság érzésében vagy éppen sorozatos rémálmokban. A fényszög december 21-én oldódik ki, addig is agonizálás helyett a pozitív neptunuszi dolgokat éljük meg - spirituális gyakorlatok vagy művészetek formájában. 

17-től 26-ig lesz egy Merkúr/Uránusz trigonunk. A Merkúr és az Uránusz kapcsolódásai mindig kötődnek a zsenialitáshoz, és ez most sincs másként. Mivel két földes jegy - Bika, Bak - érintett, a realitás és a tervek megvalósítása lesz fókuszban. Remek ötleteink születhetnek ezen időszak alatt, és most játszi könnyedséggel hozhatjuk le ezt a fizikai síkra. Használjuk tehát kreativitásunkat és hagyjuk alkotni a bennünk lévő zsenit! 

A Chironnak rögtön két fényszöge is lesz.

Az egyik egy kvadrát a Merkúrral, amely felébreszti az empátiát, a mások támogatni akarását, miközben a testünk olyan jelzéseket adhat le, amelyek merkúri jellegűek - mozgásszervi fájdalmak, kisebb sérülések. Támogassunk bátran másokat, de magunkról se feledkezzünk meg, a segíteni akarás ne menjen át mártírságba. 

A másik fényszög egy szextil a Marssal. Ha férfi vagy, most az összes, férfiasságodat ért sérülést gyógyíthatod, ha nő vagy, a férfiakkal való kapcsolatod, az általuk elszenvedett karmikus sérülések gyógyításának ideje jött el.

De mindkét nem esetében felerősödik a szerelmi-szexuális sérülések gyógyítása. 

20-án a Jupiter végleg elhagyja a Halak jegyét és a Kosba lép. Mi is történt a legutóbbi Kos-Jupiter idején? Mikor is volt ez? 2010 júliusa és 2011 júniusa között, igaz itt is visszalépett egy időre a Halakba, 2010 szeptembere és 2011 januárja között.  A Kosban járó Jupiternél a derűlátás fokozottan érvényesül, azonban törekedni kell arra, hogy fél lábbal a talajon maradjunk. Az idealista igazságérzet is erőre kap.

53083.jpg

▶ 2010 szeptemberében alakult meg a Terrorelhárítási Központ.

▶ 2011 januárjában népszavazást tartottak Dél-Szudán függetlenné válásáról (és még az évben, július 9-én függetlenné vált az ország Szudántól, amelynek 2005 óta autonóm tartománya volt). 

▶ Ugyanebben a hónapban az újonnan meghozott médiatörvény ellen és a sajtószabadság mellett tüntettek több ezren a Kossuth téren.

▶ Rengeteg földrengés és természeti katasztrófa is bekövetkezett, mintegy figyelmeztetve az emberiséget arra, hogy nem sok idő maradt. Chilében és Magyarországon is voltak rengések, de a legnagyobb károkat a 2011. március 11-én, Japánban valaha mért legnagyobb, 9-es erőssségű földrengés okozta, amelynek következtében cunami alakult ki. A katasztrófában több ezer ember vesztette életét. 

Ahogy látható, a Kos-Jupiter mindig kapcsolódik a harchoz, a háborúhoz, a függetlenségi törekvésekhez. Az orosz-ukrán konfliktus alakulása továbbra is bizonytalan, nem látni a végét. Voltak többször tárgyalások fegyverszünetről és békéről február 24-e óta, de egyik sem vezetett eredményre, hiszen Ukrajnát folyamatosan bomba-és rakátatámadások érik. De más országokból is érkezhetnek hírek megmozdulásokról. 

A világ vezetőinek ezt az energiát konstruktív irányba kellene használnia, építésre és nem rombolásra - a Kos-Jupiter ugyanis rengeteg erőt, potenciált rejt magában, amit másképpen is lehetne használni... ez a bolygóállás a születés, az alkotás energetikájának kiterjedését is magában foglalja. Felébrednek valaha a politikusok a beteg, büdös, izzadt álmukból...?

Az eget nézve a Jupiter a Visszaúszó Hal csillaképnél látható ekkor. Mind egyéni, mind globális szinten visszaköszönnek a mulasztások - minél többen pótoljuk azt, amit eddig elodáztunk, annál magasabb szintre emelkedhet a kollektív tudat és létezés.

21-én, 23:48-kor a Nap belép a Bak jegyébe, amely a téli napforduló is egyben, megszületik az igazi Fény. Innentől egy tyúklábnyival hosszabb a világos órák száma. 

A Bak-Nap gyakorlatias természete segít abban, hogy a Nyilas-periódusban született elméletet megszilárdítsuk, azt a gyakorlatban alkalmazzuk és jussunk fel a csúcsra - ahogyan a Bakot is ábrázolják. Nem fél. Nem szédül. Büszke magára, mert tudja, hogy amit elért, magának köszönheti. 

Ha kell, nyugodtan fogadjunk el segítséget utunk során, ám a fő erőfeszítéseket nekünk kell megtenni. Még ha sokszor fájdalommal, nehézségekkel is találkozunk, tudjuk, hogy mindez értünk és nem ellenünk van. A nehézségek leküzdése megszilárdítja a jellemet, és ez az, amire egy cél eléréséhez szükség van. Ha az égboltot nézzük, a Nap ekkor a Kígyótartó és a Nyilas csillagképek átfedésében tartózkodik - a Beavatás előtt állunk, a Tudás pedig Bölcsességgé érik.

Az indiai asztrológia szerint a Nap jegyváltása a Múla, Ketu (Déli Holdcsomó) jellegű holdházat érinti. Gyökeresen változnak az eddigi hitrendszerek (maga a Múla szó is gyökeret jelent...), itt az ideje elszakadni a káros meggyőződésektől.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr7418004196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása