Asztrotitkok

Eseménydús hétvége: Nap és Újhold a Vízöntőben, Uránusz direkt - 2023.01.20.-21.-22.

2023. január 18. - Jurancsik Eszter

Január 20-án, magyar idő szerint 09:30-kor a Nap a levegős Vízöntőbe lép. A hagyományos értelmezés szerint itt száműzetésben van az égitest, de mint tudjuk, a poláris pozíciók mindig magukban hordozzák a kiegyensúlyozás lehetőségét is.

Az eddig bevált utak mellé beférkőznek az alternatív megoldások, kiegészítve a megszokott dolgokat, vagy éppen néhány tekintetben felváltva azokat. A barátság és a vágyaink is előtérbe kerülnek. Személyes szinten az Oroszlánban és a Vízöntőben kezdődő horoszkópházaid témái összefonódhatnak.

21-én, 21:52-kor születik Újhold a Vízöntő 1. fokán. Az új Hold-ciklust a szellemi frissesség és a progresszivitásra való fogékonyság indítja útjára, főleg azon horoszkópházad témáiban, ahol a Vízöntő 1. foka található. 

background-abstract-galaxies-stars-planets-green-purple-star-motifs-universe-night-light-space-163934243.jpg

Az Újhold együtt áll a Bak utolsó fokait járó Plútóval, így ez az Újhold gyakorlatilag teljesen új alapokra helyezheti az intellektust, olyan megoldásokat mutatva, amelyeket eddig talán lehetetlennek, elképzelhetetlennek tartottunk, vagy épp azt mondtuk: 

"Ezt ugyan én nem fogom kipróbálni!"

Aztán mégis beadjuk a derekunkat. Ugyan a Plútó a Bakban tartózkodik, de az együttállás egzakt a Nappal és a Holddal. A Bak ura a Szaturnusz, a Vízöntő ős-uralkodója szintén, így az új ötletek, elképzelések és alternatívák hosszabb távra hozhatják meg a sikert. A fásult, monoton időszakot hivatott felfrissíteni ez a hármas, használjuk ki ezt a rendkívüli erőt. Ám nemcsak magunkon segíthetünk ezekkel a megoldásokkal, hanem barátainkon is, és bárkinek, akit annak tekintünk.

Felerősödnek a megérzések, késztetést érezhetünk arra, hogy mélyebben beleássuk magunkat az asztrológiába, az okkultizmusba, a pszichológiába. Önmagunk megismeréséhez ez egy remek út! Szembesülhetünk személyiségünk azon oldalával, amelyeket ignorálnánk, ám most nincs menekvés. És ez csak a hasznunkra válik. Az indiai rendszer szerint mind a Nap jegyváltása, mind az Újhold az Uttara Sadha nevű holdházat érinti, amely Nap-jellegű, és amely a gyakorlatiasságot is biztosítja az elméletek mellé, tehát nemcsak beszélünk a változásokról, hanem meg is lépjük azokat. Mindez nagy felelősségel jár, ám bírni fogjuk. Édesanyánktól hozott mintáinkon is alkalmunk nyílik dolgozni. 

d8cqtvb-18357e05-9426-4082-8816-7c8d1a92811f.png

A Nap és Újhold szextilje a Jupiterrel pedig a felismert igazságokat hivatott kiterjeszteni - eljött a kollektív segítségnyújtás ideje, a családi kapcsolatok rendezése és önmagunk értékelése. Tudd, hogy miben vagy jó, és amiben jó vagy, azt el kell ismerned! Ez a Te igazi szupererőd. Ne hagyd, hogy olyan emberek véleménye befolyásoljon, akik nem tudják, mi zajlik a lelkedben. Igaz barátaid viszont ezt nagy eséllyel tudják, így az ők javaslatait fontolóra lehet venni.

22-én az Uránusz, amely augusztus vége óta végzett retrográd mozgást, direktbe fordul a Bika 14. fokán. Letisztul az anyaghoz és pénzhez való viszonyunk, lehetőségeket kapunk ezen területek rendbe tételére. 

Aktív még egy Merkúr/Mars kvinkunx is. Két olyan jegyet kapcsol össze a fényszög, amelyek sem elemükben, sem polaritásukban, sem minőségükben nem egyeznek, ami feszültséget szül. A Merkúr a Bakban jár, a Mars az Ikrekben. Egy fókuszált, komoly jegy kapcsolódik egy pezsgő, kapcsolódást igénylő jeggyel. Jelentkezhet idegesség, feszültség, türelmetlenség, ám a most kimondott, meggondolatlan szavak sokáig éreztethetik hatásukat. A feszültséget érdemes most blog, napló formájában kiírni magunkból. Nem bántasz vele senkit, ám mégis megszabadulsz a kellemetlen érzésektől. Testi szinten jelentkezhetett fejfájás, migrén, izom-és mozgásszervi fájdalmak, amelyek a bennünk forrongó indulatok jelei. A fent említett blog-vagy naplóírás és a mozgás ennek kitünő oldása lehet.

Képek: saját (1.), Pinterest (2.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9518028554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása