Asztrotitkok

Fényszögek és retrográd Merkúr - 2023.04.21.-23.

2023. április 21. - Jurancsik Eszter

A mai napon kezdett retrográd mozgásba a Merkúr a Bika 15. fokán. A Merkúr, ez a gyorsaságot, kommunikációt, mozgást jelző bolygó egy szilárd, "lassan, de biztosan" elvet követő jegyben kezd hátráló mozgásba, amely egészen május 15-ig tart.

cloud-sky-twilight-times_74190-4017.jpg

A retrográdság a befelé irányuló energia, a magunkba nézés, az önvizsgálat ideje. A Bika az anyag, a kézzelfogható dolgok jegye, így ez a periódus a pénzhez, az anyaghoz való viszonyunk felülvizsgálatát is szükségessé teszi. Milyen a kapcsolatod a pénzzel, az anyagi dolgokkal? Elégedett vagy azzal, ahol most tartasz e témában? A retrográdba forduló Merkúr megadja a lehetőséget az újragondolásra, ami az anyagiakat illeti, kerülendő a kapkodás, a gyors eredmények várása. "Lassan járj, tovább érsz" - ahogy a mondás tartja, különösen érvényes erre az időszakra. Ne siettessünk semmit, nincs értelme, inkább a fent taglalt témák átgondolásának szenteljünk időt. Gyakoroljuk a jógát, vagy csak sétáljunk egy jót minden nap a frissen újjászületett Természetben. 

Az égbolton a merkúri irányváltás a Kos csillagai alatt történik meg; az újragondolás, az új kezdet fizikai síkon is érezhető lesz, amint tisztába kerülünk az anyaghoz való viszonyunkkal. Ahogy visszafelé halad az égbolton, a Merkúr május 8-9-én eléri a Cet csillagait is, azaz a fenti folyamatok elindítanak egy megtisztulás-jellegű dolgot is.

23-án lesz egy Merkúr/Mars szextil. Alapjáraton ez a fényszög felgyorsítja a reflexeket, hatására élessé válik a gondolkodás. A retrográd Merkúr inkább az előbb gondolkodj, utána beszélj-elvet tolja előtérbe, ami csak hasznunkra válhat. Hatás: április 30.

0421.jpg

24-én egy Nap/Szaturnusz szextil is aktiválódik, amely megadja a kitartást és a türelmet is, ez pedig segít minket abban, hogy eredményeket érjünk el. Ezek a kemény munka napjai, de bírni fogjuk. Hatás: május 2.

A Hold 22-én, 05:40 és 12:11 között üresjáratos, ekkor belép az Ikrekbe. Kiemeltebb szerepet kap a kommunikáció, a kapcsolódás. Érzékeny testrészek: tüdő, karok, vállak, funkcionálisan a légzés, a mozgás. A déli órák Plútó-trigonja fokozza a teljesítményt, este a Szaturnusz-kvadrát hatására túlterheltnek érezhetjük magunkat. Pihenjük, ha tehetjük. 

23-án a délutáni órákban a Hold együtt áll a Vénusszal - kedvezve a romantikának, de a pénzügyek rendezésének és a buliknak is.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4318107028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása