Asztrotitkok

Fényszögek és retrográd Szaturnusz - 2023.06.15.-17.

2023. június 14. - Jurancsik Eszter

A 15-én aktiválódó Merkúr/Szaturnusz kvadrát kedvez a kemény munkának, érezhetjük azt is, hogy nyugodt magányban szeretnénk dolgozni. Hajlamossá válhatunk a komor, borús gondolkodásra, ezt kilőhetjük a feladatokra történő koncentrációval. A monoton feladatok végzésekor legyünk éberek. Hatás: június 19.

Szintén ezen a napon pontosodik be a Jupiter és a Szaturnusz szextilje. Rengeteg lehetőséggel találkozunk, de fontos, hogy a józan eszünkre hallgatva tegyük le voksunkat a számunkra legmegfelelőbb irány mellett, érvényes ez különösképpen az anyagi és üzleti dolgokra.

06142.jpg

A türelem megtartása könnyebben megy, és ezt siker is koronázza - talán egy korábbi erőfeszítés gyümölcse érik be mostanra, és ezen gyümölcsöket még jóval a tranzit végén is élvezheted. Köteleződjünk el az időtálló, hasznos és stabil dolgok mellett. Hatás: július 9. 

A június 16-ával egzakt Merkúr/Vénusz szextil kiváló alkalmat biztosít a kikapcsolódásra, a szerelemre, a barátokkal való interakcióknak. Ha van párod, és megtehetitek, utazzatok el hétvégén kettesben, de ha ez nem kivitelezhető, egy romantikus séta még beleférhet. Hatás: június 22.

RETROGRÁD SZATURNUSZ - A KOLLEKTÍV KARMA TISZTULÁSA

Június 17-ével a Szaturnusz elkezdi négy hónapig tartó retrográd mozgását, amely november 4-ével ér véget. Mit is jelent a retrográd mozgás? A belső munkát. A Szaturnusz a Nagy Tanító. Szigorú. Megköveteli a kemény melót, de ha ebbe beleállunk, a jutalom sem marad el. 

A Szaturnusz mostani retrográd ciklusa az első a Halak jegyében. Amire segít felkészülni, az a jövő. A most hozott döntések sok-sok évre kihatnak, a hátráló mozgás idején pedig ismét az önvizsgálat következik. Talán már rohadt uncsi erről olvasni, de menjünk bele egy kicsit mélyebben a témába!

0614.jpg

A jövővel kapcsolatos, nagyobb horderejű döntések meghozatala nem mindig könnyű, ahogy a velük járó felelősség vállalása sem. A hátráló Halak-Szaturnusz azt kéri, hogy a múlt tapasztalataira alapozva hozzuk meg a döntéseinket. A Halak a Zodiákus utolsó jegyeként minden tapasztalatot és bölcsességet összegez, hogy egységben láthasson mindent. Az eddigieknél erősebbé válnak a belső hangok, a megérzések, a Nagy Égi Tanító pedig azt kéri: ne hessegesd el őket. Személyes szinten különösképpen a Halak-házad lesz érintett a témában, de ez a terület összefonódhat a Bakban kezdődő házad témáival is. Előtérbe kerülhetnek az apai minták is, amelyeket szükséges felülvizsgálni. Ha édesapádnak volt/van valamilyen függősége, az ezzel kapcsolatos rossz érzések kerülhetnek felszínre ismét. Azonban ebben a retrográd ciklusban végleg megszabadíthatod a lelked a rossz emlékektől. 

Nem kerülhető el a felelősségvállalás témája sem. Bármennyire is próbálunk elrejtőzni, most ez nem fog menni. Ideig-óráig talán igen, de minél több ilyen helyzetet tologatsz magad előtt, előbb vagy utóbb feltornyosul és addig nem mehetsz tovább, amíg nem ásod bele magad. 

Ha az égboltot nézzük, a Szaturnusz irányváltása a Vízöntő csillagképet érinti, a csillaképen belül is a jövőt tisztító habokat. A jövő felé vezető utat a belső munkával és a való éned felvállalásával lehet megtisztítani. Ne bújkálj többet. 

Az indiai rendszer szerint a Szatabhisa, Felszálló Holdcsomó-jelleget magán viselő holdházban történik meg a Szaturnusz irányváltása. A kollektív karmát csak úgy lehet rendezni, ha minél többen tudatostjuk ezt magunkat és veszünk részt a folyamatban. Ez a terület kapcsolódik az önfelvállaláshoz - éppúgy, ahogy fent is írtam, ez most kollektív sorsfeladat.

Két állócsillaggal is találkozik retrográd mozgása során a Szaturnusz. Az egyik a Deneb, amely a Hattyú csillagkép legfényesebb objektuma, az együttállás augusztus első napján történik meg. Kapcsolódik a tanuláshoz, a tudás megszerzéséhez, ez pedig bennünk is felébreszti a vágyat arra, hogy minél jobban kiaknázzuk az adottságainkat.

0617.jpg

A másik a Sadachbia, a Vízöntő csillagkép gamma csillaga, a jövőt tisztító habokban ragyog. Neve az arab "sa'd al-'axbiyah" kifejezésből származik, ami annyit jelent: "az otthonok szerencséje." Ez utalás otthonunk energiáinak harmonizálására, az otthoni dolgok rendezésére, a család felé fordulásra. Szanszkrit nyelven e csillag neve pedig "száz orvos"-t jelent, vagyis a gyógyító energiák is különösen erőteljesen működnek, amikor a Szaturnusz eléri - ez pedig július 12-vel esedékes.

 

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2718146438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása