Asztrotitkok

Fényszögek, Jupiter ismét a Halakban, Merkúr a Skorpióban, Mars retrográd - 2022.10.29.-31.

2022. október 27. - Jurancsik Eszter

Aktiválódott a Merkúr és a Mars trigonja, amely kellőképpen felruház minket mentális energiával és a gyors észjárás ajándékával. Eredményessé válhatunk a tanulásban, az üzleti dolgokban és minden olyan témában, amelyben egyértelmű döntések szükségesek. Bátran vágjunk új dolgokba, keressük a lehetőségeket az érvényesülésre, terveinket siker koronázza. Október 30-ig aktív a fényszög.

28-án a Jupiter visszalép a Halakba. Nem sokáig lesz azonban már hátráló mozgásban, november 24-ével ugyanis újra előre indul, ismét a Kos felé véve az irányt, ahová először 2022. május 11-én lépett be. Az elmúlt öt hónapban ízelítőt kaptunk, milyen feladatok várnak ránk akkor, amikor végleg belép ebbe a jegybe a Jupiter (december 20.)

Személyes szinten változásokat tapasztalhattunk a Nyilas és a Kos jegyekben kezdődő házainkban, de akár a Halak-házunkban is. Sokaknál meglendültek a dolgok, igaz a Halak nyugodtsága után lehet, hogy nehezen lendültünk bele a dolgokba.

jupiter-in-pisces.jpg

Most, hogy a Jupiter visszalép a Halakba, újra lehetőségünk nyílik végiggondolni, hogy az adott területen - a Halak jegyében kezdődő horoszkópházadban - mit kell végleg lezárnod, mit mulasztottál. Ha ez megvan, akkor a Kos-Jupiter tank-üzemmódját már könnyebben veszed. A Jupiter az égboltot nézve jelenleg a Visszaúszó Halnál tartózkodik - egyértelmű utalás arra, amit fent írtam. Érinti a Cet csillagképet is, amely a belső megtisztulás szimbólumaként segít végigvinni ezt a folyamatot.

29-én lép a Merkúr a Skorpió jegyébe, az égbolton a Szűz csillagai alatt. Ebben a marsikus/plutonikus jelben a gondolatok hihetetlenül elmélyülnek. Megláthatjuk a felszín mögött a mélyebb értelmet, a valódiságot, amely mentes minden pátosztól és csillámportól.

deep_thoughts_by_artilin_d5bnm6i-fullview.jpg

A Skorpió-Merkúr semmit nem vesz félvállról, végleges megoldást akar, a kiélesedő elme segítsével pedig mi is képessé válunk erre. A régi hitrendszerek összedőlnek, mint a kártyavár, a felismerések pedig járhatnak némi fájdalommal, de ha meglátjuk azt, ami eddig rejtve volt, minden értelmet nyer és mindjárt másképp állunk mi is a dologhoz. Mentális újjászületés, amely az igazság felé hajt minket. A Szűz csillagai pedig a gondolatok megtisztítását hivatott segíteni, ami ezáltal igen könnyen megy végbe. 

Október 30-án a Mars retrográddá válik az Ikrek 25. fokán, az égbolton a Bika szarvainál, a Tejúton. 

A Mars a cselekvés, az Ikrek a kommunikáció, a testvériség, a kapcsolódás, a tanulás, a mozgás. A Mars hátramenetbe kapcsolása afféle taktikázás egy olyan harcban, ami személyes szinten a Kos és az Ikrek jegyében kezdődő házaidat érinti főleg, de talán kicsit a Skorpiót is. 

maxresdefault_3.jpg

E házak témáiban visszatérnek olyan témák, amelyeket nem teljesen tisztáztunk le és bizony nem söpörhetjük a szőnyeg alá őket. Azonban ennek hihetetlen ereje van: a retrográd mozgás mindig egy lehetőség arra, hogy egy teljesen más aspektusból közelítsünk meg egy adott gondot, és ha ügyesen használjuk ezt az energiát, sokkal több eredményt érünk el, mintha összevissza kapkodnánk. Vegyük kezünkbe az irányítást és találjunk megoldásokat! Mivel a retrográdság befelé irányul, a Mars pedig egy igen energikus égitest, könnyen megeshet, hogy az eddig elfojtott dolgok váratlanul felszínre törnek (az előző cikkekben is emlegetett szelep nélküli kukta-jelenség), és azon kapjuk magunkat, hogy vagdalkozunk a szavakkal, képzeletbeli gépkarabéllyal rohangálva nyírunk ki mindenkit verbálisan. 

A Tejút, ahol látni ekkor a Marsot, hatalmas bölcsességet birtokol, és ha ezt a bölcsességet használjuk a verbális öldöklés helyett, több célt érünk el. 

A legintenzívebben azok érzik majd ezeket a hatásokat, akikben hangsúlyos valamely változó jegy (Ikrek, Szűz, Nyilas, Halak), a Kos/Skorpió-hangsúlyos emberek, illetve akiknek a Marsa valamely változó jegyben áll. 

A Hold mozgása:

28-án a Hold a Nyilasban jár, előtérbe kerülnek a filozofikus témák, a vallás, a politika, a jog. Érzékeny testrészek: máj, comb, csípő, farrész, funkcionálisan a szervezet szénhidrát-anyagcseréje. Kerülendő az alkohol. Este a Szaturnusz-szextil erőt ad a nehéz feladatokhoz, 29-én hajnalban a Neptunusz-kvadrát álmainkon keresztül mutathatja meg, milyen elakadásaink vannak érzelmi területen, vagy éppen álmatlanságot tapasztalhatnak az arra hajlamosak. Reggel a Mars-szembenállás kiélezi a meglévő konfliktusokat, amelyeket higgadt fejjel tudunk rendezni. Délután a Merkúr-szextil remek időszak a szellemi munkára. 15:09-kor egy Jupiter-kvadrátot követően (kerüljük a túlzásokat) üresjáratba kezd a Hold, amely 15:22-kor véget is ér, ekkor lép égi kísérőnk a Bakba. Komolyabbá, megfontoltabbá válhatunk, céljainkra fókuszálunk, teherbírásunk megnő. Érzékeny testrészek: bőr, fogak, lép, térd, csontok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr3817964014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása