Asztrotitkok

Fényszögek, Bika-Mars és Rák-Merkúr - 2022.07.04.-05.

2022. július 03. - Jurancsik Eszter

A munkavégzés hatékonyságát növeli a 4-én létrejövő Merkúr/Mars szextil. Remek időszak üzleti ügyekre, papírmunkákra, ügyintézésre, a lendület pedig a szellemi munkára is kiterjed. Ha tanulsz, most szivacsként szívja magába agyad a tanulnivalót, ha vizsgára készülsz, megfelelő felkészülés mellett szinte biztos, hogy sikerül. Kedvező hatással van még a baráti és testvéri kapcsolatokra, közvetlen környezetedre is. Aktivitás: július 11.

5-én két bolygó is jegyet vált, a Mars és a Merkúr.

Először a Mars lép a Bikába 08:04-kor, és a hagyományos értelmezés szerint itt a Mars exilben van, a magyarázat szerint a planéta dinamikáját a Bika földes jellege visszafogja. De!!! Az exil helyzetek -mint azt sokszor leírtam- magukban hordozzák a kiteljesedést úgy, mint az uralmi jegyek. Ugyan valóban fékeződik a hevesség, amit a Kos-Mars idején tapasztalhattunk, a Bika viszont felkínálja a "lassan, de biztosan"-elv által elérhető sikereket. A tűz fénye itt termékennyé teszi az anyag világát, tehát mégsem olyan "rossz" ez a pozíció... :) Ezáltal láthatóvá válnak a rendelkezésre álló eszközök, amelyek tökéletesítése után magabiztosan haladhatunk tovább. Lassan, de biztosan célba érünk. Két csillaggal áll együtt a Mars a Bikába lépésekor: a Mirach és a Mira csillagokkal. A Mirach az Androméda béta csillaga, sikert ígér - csak maradjunk az úton! A Mira pedig a Cet csillagkép omikron csillaga, és a kitartáshoz kapcsolódik, azaz a sikerhez vezető út muníciója a kitartás. A Mars augusztus 20-ig lesz a Bikában.

q8hwtw.jpg

Alig 19 perc múlva a Merkúr is jegyet vált, a Rákba lép. Az információk július 20-ig egy emocionális szűrőn át áramlanak felénk, gondolatainkat pedig igyekszünk belső otthonunkba is integrálni. A gondolatok és érzések harmonikus szintézise által azt a mély, eddig is bennünk lévő tudást sikerül előhívni, ami születésünk óta belénk van kódolva, és sejtszinten emlékszünk rá. A Rák-Merkúr megmutatja az ide vezető utat, nekünk pedig csak hallgatnunk kell arra a bizonyos belső hangra, amely szelíden, de mégis bátorítón próbál rávezetni minket erre az útra. Az égitest a Betelgeuse csillaggal áll együtt jegyváltásának pillanatában. A Betelgeuse Orion, azaz Nimród vállának csillaga, amely a Tejutat is tartja. A csillag a gazdagság csillaga, amely jelen esetben az érzelemgazdagságot hivatott jelölni.

A Hold 4-én a Szűzben halad; megnőhet az igény a külső-belső tisztításra. Érzékeny testrészek: vékonybél, hashártya, funkcionálisan a belek tápanyag-felvevő képessége és mozgása. Délután a Nap-szextil békés hangulatot biztosít, este a Vénusz-kvadrát óva int a szerelmi drámától és a túlzott evéstől. 

5-én hajnalban az Uránusz-trigon álmok formájában mutat rá az esetleges gondok alternatív megoldására, délután a Neptunusz-szembenállás hatására ne hagyjuk, hogy bárki/bármi kibillentsen minket lelki egyensúlyunkból. Ha tehetjük, pihenjünk, olvassunk, hallgassunk zenét. 20:03-kor üresjáratba kezd, amely 6-án, 00:24-kor ér véget a Hold Mérlegbe lépésekor. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2017873881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása