Asztrotitkok

Fényszögek és Merkúr újra a Mérlegben - 2022.10.11.-12.

2022. október 10. - Jurancsik Eszter

A már 9-e óta aktív Mars/Neptunusz kvadrát hatására jelentkezhet némi kimerültség. Ha tehetjük, pihenjünk, semmilyen nagyobb volumenű dolgot ne most indítsunk el. Fennáll a lehetősége annak is, hogy nem tiszta dolgokkal találjuk szemben magunkat, tartsuk nyitva a szemünket. Hajlamossá válhatunk a paranoiára, nyugtalanító érzésekre, azonban ezeket most nyugodtan figyelmen kívül hagyhatjuk.

mars_square_ascendant_1.jpg

Ráadásul ez egy hosszabb hatás, hiszen hó végén a Mars retrográd mozgásba kezd. Az olvasás, a filmnézés, a zene, a meditáció vagy a jóga kiváló stressz-levezető módszerek. Ha úgy érezzük, hogy nem tudunk mit kezdeni a ránk nehezedő lelki nyomással, inkább ezen tevékenységeket válasszuk, mint az alkoholt vagy a tudatmódosító szereket. Hasznos még ilyenkor az önismereti, önsegítő könyvek olvasása is. A Mars a Bika csillagkép szarvainál tartózkodik, és a Tejútról fordul majd retrográdba - igyekezzünk önemésztés helyett termékennyé tenni ezt az időszakot! Hatás: december 5.

11-én segítségünkre siet a gondolatok rendszerezésében a Nap/Szaturnusz trigon, amely október 18-ig aktív. Megkapjuk a mentális erőt, hogy leküzdjük a nehézségeket, illetve korábbi erőfeszítéseink gyümölcsei most érnek be. Olyan ütőkártyákat kapunk a kezünkbe, amelyek nem mindig jönnek. A Szaturnusz segít átmenteni az időtálló dolgokat a következő életszakaszokba. Szelektáljunk okosan! Könnyebben visszük a nagyobb felelősséggel járó dolgokat is.

A Merkúr/Jupiter szembenállás arra int, hogy bánjunk csínján a szavakkal és kerüljük a politikai-vallási vitákat, legalább október 17-ig. A túlgondolás egyik fényszöge is ez, azonban a gondolatok felesleges pörgetése helyett inkább aktív szellemi munkát ajánlatos végezni, ami leköt és még tudásra is szert tehetünk. Olvass, tanulj, vagy csak keresztrejtvényezz, bővítsd az ismereteidet. Ne hagyd, hogy a gondolataid bedaráljanak.

11-én a Merkúr ismét a Mérlegbe lép, az égbolton a Szűz csillagképben, a Serleg felett.

vv.jpg

Miután a retrográd fázisban megtörtént a tisztázódás (Szűz), a kapcsolatainkat (Mérleg) most már a jelenlegi helyzetnek megfelelően tudjuk kezelni. Azon kapcsolódások, amelyek már nem szolgálnak minket, szimbolikusan elégnek a Serlegben. Rengeteg energia szabadul fel ezáltal, amelynek birtokában új, értékes kapcsolatokat köthetünk.

A Hold 11-én a Bikában halad, előtérbe kerülnek a pénzügyek és a gyakorlatias megoldások. Érzékeny testrészek: nyak, tarkó, torok, gége, hangszálak. 

12-én reggel az Uránusz-együttállás hatására remek ötletek születhetnek, a Szaturnusz-kvadrát óvatosságra int. Este a Neptunusz-szextil kellemes időtöltésre ad lehetőséget,  23:41-kor, egy Plútó-trigon (transzformáció megjelenése az álmokban) után pedig üresjáratot kezd, amely 13-án, reggel 07:08-kor, a Hold Ikrek jegybe lépésével ér véget.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr3017951146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása