Asztrotitkok

Fényszögek és Nap a Kosban: itt az asztrológiai újév - 2022.03.19.-20.

2022. március 18. - Jurancsik Eszter

19-én egzakt a Vénusz/Uránusz kvadrát, amely március 26-ig aktív. Hihetetlen erővel robbanhat ki belőlünk a szabadságvágy, a türelem elvesztése, a szerelmi drámák és a viták. Minden, Uránuszt érintő kvadrátnál/szembenállásnál a megoldás az, ha megpróbáljuk kicsit magasabb szintről szemlélni a dolgokat. Ha ilyen helyzetekbe keveredsz, próbáld meg kívülről szemlélni magad és a történéseket. Mit tanácsolnál magadnak...?

Azonban máshonnan is érkezik segítség: a Vénusz szextilje a Chironnal, szintén 19-én. Kapcsolataidon keresztül gyógyíthatod karmikus sebeidet. Ez azzal is jár, hogy bizonyos helyzetek feltépik ezeket a sebeket, ám a gyógyulás most könnyen megy végbe. Fájdalmas, de megéri, mert az adott téma többé nem tér vissza. 

20-án, magyar idő szerint 16:34-kor a Nap belép a Kos jegyébe, s ezzel elkezdődik az asztrológiai újév.

yellow_sunshine-wallpaper-1366x768.jpg

Míg a Halak-időszak a pihenésé és az erőgyűjtésé volt, a Kos ideje a cselekvésről szól, az új kezdetekről és a teremtésről. Ami a Halak-időszakban a lélek szintjén érlelődött, az most kirobban a való világba, szárba szökkentve a vágyakat. 

"Amint a Nap - midőn világra jöttél -
Planéták közt ragyogva állt az égen:
Szünetlenül kezdettől úgy fejlődtél
A benned élő törvény értelmében.
Magad ki nem kerülheted, így kell élned,
Szibillák, jósok, mondották ezt régen;
Nem zúzza azt idő, erő darabra,
Amit a fejlődő élet vésett alakba."

- Johann Wolfgang von Goethe

Amely projekt eddig pihenőpályán volt, most újból erőre kap és beletolhatjuk a marsikus erőt. Most tedd meg az első lépéseket, bármi is legyen szíved vágya, az akadályok elhárulnak és bátran nyomulhatsz előre. 

Jegyváltásának pillanatában a Holddal alkot kvinkunxot a Nap. Ilyenkor gyakran ellentmond egymásnak az, amit érzel és tenned kell. Gyakorta megesik, hogy ilyenkor nem tudjuk eldönteni, hogy az érzéseinkre hallgatva cselekedjünk a józan ész rovására, vagy éppen fordítva. A megoldás az, ha egy-két napot vársz, és csak utána döntesz, hogyan tovább. Ebben az egy dologban ne kapkodj el semmit. 

Személyes horoszkópodban az Oroszlán jelben kezdődő házad témáival színezi a Kos-házadat. Ha nem ismered a horoszkópodat, töltsd le az ingyenes Regiomontanus asztrológiai szoftvert!

A Hold mozgása:

Március 19-én a Mérlegben jár. Érintett testrészek: vesék, mellékvesék, derék. Megnő az igény a másokkal való kapcsolódásra, a nyugalomra, a kellemes időtöltésre, kedvez a művészi ambícióknak is. Reggel a Mars-trigon lendületet ad, a Vénusz-trigon pedig erősíti a diplomáciai készséget. 20-án, 13:39 és 16:44 között üresjáratos, ekkor lép be a Skorpióba. Testrészek: nemi szervek, orr, vastag-és végbél. Fokozódik a kitartás, a szexuális igények, a dolgok mélyebb értelmének keresése. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9317783748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása