Asztrotitkok

Fényszögek és Vénusz a Kosban - 2023.02.20.-22.

2023. február 20. - Jurancsik Eszter

20-án a Vénusz a Kos jegyébe lépett, amely feltüzeli a kapcsolatokat, minden értelemben. Lehetségesek a tányérvagdosó veszekedések, majd a forró kibékülések. Itt a hagyományos értelmezés szerint exilben, azaz száműzetésben van a Vénusz, ám az ellentétes pozíciók is magukban hordozzák a teljességet.

background-3907970_1280_1.jpg

A Kos jegyében járó Vénusz remek terepet biztosít a dolgok őszinte tisztázásához, a kapcsolat újabb szintre emelésének. Ha az égboltot nézzük, a Vénusz jegyváltásakor a Visszaúszó Halnál jár. A múlt lezárásával léphetünk az új kezdetek felé, amit a Kos jegy szimbolizál. A bolygó végigvonul a Cet csillagképen is, ami a belső megtisztító folyamatokat jelképezi. Alkalmunk nyílik tehát a megtisztulásra, akár a szerelemről, akár más dolgokról - pl. a Bika és a Mérleg jegyekben kezdődő horoszkópházaid eseményeiről - van szó, amelyek témái akár össze is fonódhatnak a Kos-házad dolgaival.

Az indiai rendszer szerint a Purva Bhadra, jupiteri típusú holdházban történik meg a jegyváltás, amely terület felébreszti a tanítói, vezetői képességeket, a Tudás kiterjesztését.

A 21-én aktív Merkúr/Uránusz kvadrát izgalmat hoz a mindennapi rutinokba, de hajlamosabbá válhatunk az idegességre is. Lehetséges, hogy a terveken váratlanul módosítani kell, vagy ügyintézés vár ránk, tehát megkövetel némi rugalmasságot a fényszög, amely február 26-ig aktív. A félreértéseket a szokásosnál jobban érdemes elkerülni, fogalmazzunk egyértelműen mind szóban, mind írásban. Alkalmas viszont arra ez a pár nap, hogy mélyebben elmerüljünk a tanulásban, vagy éppen a Merkúr és Uránusz kapcsolódásaihoz erősen kötődő asztrológiában.

Február 22-én lesz egy Merkúr/Mars trigon, amely annyiban megkönnyíti a fenti feszült fényszöget, hogy megadja a lendületet a dolgok intézéséhez, ahogyan a mentális energiát is. Szenvedéllyel harcolhatunk a számunkra fontos dolgokért, emberekért, de saját magunkat is legyőzhetjük, felszámolhatunk például rossz szokásokat.

mtm.jpg

A Hold 20-án a Halakban jár, intuitívabbak és érzékenyebbek lehetünk. Érzékeny testrészek: lábfej, talp, nyirokrendszer. Áldásos a jóga és minden nyújtó gyakorlat - ezek segítik legjobban a nyirokkeringést. 21-én reggel az Uránusz-szextil lendületes napkezdést biztosít, később a Mars-kvadrát int óva az indulatosságtól. Este a Neptunusz-együttállás kellemes pihenést ígér. 22-én, 05:05 és 06:14 között üresjáratos a Hold, ekkor belép a Kosba, lendületet és frissességet adva. Érzékeny testrészek: fej, agy, érzékszervek, izmok, epe. Ajánlott a sport, mint feszültség-levezető tevékenység. Délelőtt a Vénusz-együttállás előtérbe tolja a szerelmi kérdéseket, este a Jupiter-együttállás vidám hangulatot hoz. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9518054416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása