Asztrotitkok

Fényszögek és Nap a Halakban - 2023.02.16.-18.

2023. február 16. - Jurancsik Eszter

Aktív a Vénusz és a Neptunusz együttállása a Halakban, amely egészen 21-ig tart. Ez meglévő kapcsolatokban romantikus-összebújós napokat ígér, akik egyedül vannak, jó eséllyel ismerkedhetnek meg valakivel, akivel egy komolyabb kapcsolódás is kialakulhat. Kedvez a művészeti tevékenységeknek is, mint általában a Vénusz/Neptunusz fényszögek. Ha eddig nem tetted, most érdemes kipróbálnod Magad egy művészeti ágban - legyen az festés, rajzolás, éneklés, bármi.

16-án pontosodik be a Nap/Szaturnusz-együttállás a Vízöntő 27. fokán, amely biztosítja a kellő kitartást és fegyelmet, hogy kötelezettségeinket teljesíthessük, valamint motiváltak maradjunk. Elképzelhető, hogy kissé komorabbá válunk a fényszög hatására, ám ez segít abban, hogy megőrizzük szívósságunkat. Barátaink, közeli ismerőseink számára most mi válhatunk afféle bástyává, jó tanácsadóvá, megosztva velük a bölcsességünket. 

scs.jpg

Fokozott figyelem irányul az életünkben lévő struktúrákra, ami egy nagyon szaturnuszi téma. Ez lehet akár az otthonod, a napi rutinod, de a nem fizikai struktúrák is, mint például a gondolatok, tervek, célok. Az aspektus ideje alatt (február 25.) lehetőség nyílik arra, hogy ezen struktúrákat megreformáld, újra-tervezd. 

A 17-i Merkúr/Jupiter szextil segít látókörünk bővítésében, a döntések meghozatalában és az ötletességben. Könnyebben kötünk ismertségeket, remek napok ezek arra, hogy barátaidra szentelj egy kis időt. Menjetek moziba, kávézni, sétálni, bulizni. Kedvező továbbá a tanulásra, szerződések kötésére is. Hatás: február 22.

Február 18-án, magyar idő szerint 23:34-kor a Nap belép a Halak jegyébe. E neptunuszi jegyben a Nap átitatódik az éles intuícióval, a belső látással és az érzékenységgel. A Halak a Zodiákus utolsó jegye, vagyis valami véglegesen lezárul és elengedésre kerül.

0216.jpg

Az égboltot nézve ekkor a Nap a Vízöntő csillagképben jár, amely a szellemi megtisztulást szimbolizálja - ezt követően jönnek azon felismerések, amelyek segítik a gyógyulást, a múlt magunk mögött hagyását és hitünk erősödését. 

Az indiai rendszer szerint a Nap jegyváltásakor a Dhanista nevű holdházat érinti. E terület erősen kötődik a közösségekhez, ahol lehet, hogy éppen ránk hárul a vezetés, a fő segítségnyújtás. Apánktól hozott káros mintáinkat is sikeresen számolhatjuk fel most.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5818050676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása