Asztrotitkok

Nap/Neptunusz kvadrát - 2021.12.12.

2021. december 12. - Jurancsik Eszter

Bepontosodott a Nap és a Neptunusz kvadrátja, amely két változó jelet köt össze: a Nyilast és a Halakat. Tehát változtatásokra ad lehetőséget, a kvadrát pedig egy tanító fényszög.

Újra előkerülnek a szorongásaink, a belső félelmeink. Hajlamossá válhatunk kételkedni az erőnkben, abban, hogy el tudjuk érni céljainkat. A napokban sokan tapasztalhattak lehangoltságot, motiválatlanságot, "semmi sem érdekel, elegem van" -érzést. Ez rendben van. Inkább a takaró alá bújtunk sokan, és azt mondtuk, hogy majd lesz valahogy. Ez is rendben van! Hiszen a mondás szerint: úgy még nem volt, hogy nem volt sehogy.

Ugyanakkor meg kell előzni, hogy ez az érzés tovább mélyüljön, ugyanis ez egyenes út a depresszióhoz. Szeptemberben is volt egy ilyen kvadrát, szintén változó jelekkel, akkor a Nap a Szűzben járt. Azelőtt pedig az Ikrek-Nap időszakában találkozhattunk hasonló érzésekkel. Kényszerképzetek, bűntudat és már-már paranoiás gondolatok jelentkezhettek.

moon_inconjunct_neptune.jpg

A Nap/Neptunusz kvadrátoknál megnő az esély, hogy alkoholba, tudatmódosító szerekbe vagy éppen a világmártír-szerepbe meneküljünk. Azonban van megoldás! Mint említettem, a kvadrát egy tanító fényszög. De hogyan találhatjuk meg az "exit" feliratot?

A művészetekben. A másokon segítésben. A spirituális irodalomban. De legfőképpen az önismeret felé fordulásban.  Lehet, hogy ami miatt bűntudatot érzel, nem a Te hibád. Ha mégis, az idő kerekét visszaforgatni nem tudod. Ha megmagyarázhatatlan félelmek kínoznak, vizsgáld meg, hogy van-e alapja. Ha igen, akkor nézz szembe vele. De az esetek 90%-ban ezek a félelmek alaptalanok. Az az igazán szívás ebben a fényszögben, hogy a leglehetetlenebb, legképtelenebb dolgokat formálja meg félelmek formájában, és annyira belelovaljuk magunkat, hogy el is hisszük. Ez azért veszélyes, mert meggondolatlan érzelmi felindultságunkban vádaskodóvá válhatunk, ez pedig nem gyengén ássa alá a kapcsolatokat.

Tehát vizsgáld meg a félelmet és rájössz, hogy valójában nincs alapja. A másoknak való segítségnyújtás -bármilyen formában- sokat enyhít ezen, mert hasznosnak érzed Magad. A művészetek, különösen az éneklés, a zene, tipikus Neptunusz-jellegű művészetek stresszoldó hatása közismert. A spirituális irodalom segít megérteni az összefüggéseket, az önismeret pedig mindig jól jön, hiszen így megtalálod egy gyenge pontodat és az erősségeddé tudod formálni azt. 

A Nyilas kapcsolódik a magasabb szintű tudáshoz, a Halak a spirituális elmélyüléshez. Használd ezt okosan!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr616781926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása