Asztrotitkok

Felkavarni az állóvizet: főszerepben a Nap, a Jupiter, a Plútó, a Mars és a Chiron

2020. július 14. - Jurancsik Eszter

2020.07.14.

A Rák-Nap a mai nappal alkot pontos szembenállást a Bak-Jupiterrel, de természetesen hatása még jó pár napig érezhető lesz. Talán a legfontosabb, hogy bármilyen érzelmi jellegű problémánk van, ne a féktelen evésbe-ivásba-játékszenvedélybe vagy egyéb függőségekbe fojtsuk, hanem merjünk szembenézni vele! A Rák-Nap mély érzelmeket hoz felszínre, szívesen pillant a múltba is, ám ideje a jövőre és a bennünk lévő halhatatlan minőségekre koncentrálnunk - ezt mutatja a tény, hogy a Nap a halhatatlan ikret, Polluxot érinti az égbolton. Vonjuk le a tanulságot a múltból és nézzünk előre. Lehetőségeink között ott van a szerencse, a testi-lelki bajok végleges felszámolása, az előrejutás, kesergés helyett inkább ezt a vonalat erősítsük. Pozitív irányba billenteni a gondolatainkat ugyanannyi energia, mintha az ellenkezőjét tesszük.

img_8053.jpg

A Jupiter, amely a Bak jelben, a Nyilas csillagképben halad, a Rák-Nap ezen tulajdonságaival kiegészülve világos üzenetet közvetít: jövőnk biztos alapjait, amennyiben hajlandók vagyunk megváltoztatni hozzáállásunkat bizonyos dolgokhoz. Ideje érzelmileg felnőni. 

2020.07.15.

E napon a Plútóval alkot poláris fényszöget a Nap. Bár a változásra, változtatásra való igény szinte mindenkiben megérett, mégis hajlamossá válhatunk ezen törekvéseinket úgy végrehajtani, hogy másokat figyelembe se veszünk. A plutonikus változás mindig mélyreható, gyökerestől tép ki dolgokat, apokalipszisből alkot új világrendet. Mi is ilyesmire vágyunk legbelül, azonban a másokra való tekintet -különösen ebben az időszakban- elvárható. Talán Ti is észrevettétek, hogy az emberek körülöttetek megváltoztak. A postán, a boltban, villamoson türelmetlenek, beszólnak, pökhendi és sértő módon viselkednek. Mindez köszönhető annak, hogy hónapokig bezárva kényszerültünk létezni, és ne higgyük, hogy mi különbek vagyunk. Mindenki "őrült" egy kicsit a maga módján, csak nekünk ez annyira természetes, hogy fel sem tűnik. Amennyiben ilyen agresszív, bunkó, lekezelő stílussal találkozunk, most bármennyire is nehéz, ne alkalmazzuk a "hatás-ellenhatás" törvényét tudatosan. A legcélravezetőbb, ha ráhagyjuk az illetőre, vagy akár rá is mosolyoghatsz. Ezen igencsak meglepődik majd. Szerencsére szép számmal akadnak ellenpéldák is.

img_8055.jpg

Másik olvasata e fényszögnek, hogy az eddig rejtett, eldugott dologkra világít rá, és nem csak egyre. Rengetegre. A Plútó tömegeket mozgat meg. Gondoljunk például a volt perui nagykövet pedofilbotrányára, amely igencsak komoly közfelháborodást okozott, méghozzá teljesen jogosan! Tetézve a nép haragját azzal, hogy nevetségesen enyhe ítéletet (felfüggeszett börtön és fél milió Ft pénzbüntetés) kapott. Azt itt és most leszögezem, hogy rühellem a politikát, jobb-és baloldalt egyaránt, és aki ilyet tesz, és még képe is van fellebbezni, az... (mindenki egészítse ki a mondat végét). A vallásosságára, a hitére hivatkozott, hovatovább egy pap is azt mondta: "ki ne esne a kísértés áldozatául?" Ja... és aki keveselli, amit ez az "ember" kapott, az pedig hazafiatlan, hazaáruló, antimagyar libsi tetű. Hát itt tartunk. Pedig én szeretek magyar lenni, de ez egy olyan téma, amely mellett sem én, sem mások nem tudnak csak úgy elmenni és elfordítani a fejét. Már csak azért sem, mert én is érintett voltam ilyen témában, csak ott nem fényképezés szintjén ment a dolog, hanem tettlegesség is volt benne, ötéves koromban.

És rengeteg hasonló dolog fog még itt mocskos szennyvízként felszínre törni.

Ám akadnak bíztató jelek is!

Személyes sztorit mesélek: tegnap a postára indultam, amikor a szomszéd bácsi a szokásos rám köszönés mellé még áldott napot, jó egészséget kívánt. Ezzel a pozitív energiával léptem ki a kapun, a villamosmegállóban pedig futottam a szerelvény után, a vezető akkor csukta be az ajtókat, de látva sietségemet kinyitotta azt és így felszálltam. A tükör felé felintett kezemmel jeleztem, hogy "köszönöm". A végállomásonm előre mentem, a sofőrfülkéhez és megköszöntem a vezetőnek, hogy bevárt, aki igencsak meglepett arcot vágott, csak annyit tudott mosolyogva kinyögni végül, hogy igazán nincs mit. Gondolom, nincs hozzászokva, hogy az utasok ily módon is megköszönik ezt a pici szívességet. Remélhetőleg a dominó-elv alapján ő is tovább adta valakinek ezt az energiát.

Mars-Chiron együttállás

Szorosan egymás mellett halad a Mars és a Chiron a Kos jelben. A Chiront Sebzett Gyógyítóként is szokták emlegetni. 

Egy kis ismertető:

A mitológiai háttér: Chiron harcos és gyógyító volt. Bár halhatatlan volt, mégis állandó fájdalommal küszködött. Végül lemondott a halhatatlanságáról és mennyei helyre került. Férfifejű és lótestű volta a tudatos és ösztönös Ént jelképezi. A horoszkópban a két Én közötti dilemmákat, konfliktusokat, valamit az előző élet(ek)ből hozott karmikus sérüléseket jeleníti meg. Az ellentétek egyesítésével a Chiron az előző életekhez köthető sérülések gyógyulását ajánlja fel számunkra. A Chiron archetípusa a sámán. Ha valakinek a horoszkópjában erős a Chiron, már élete nagyon korai szakaszában, akár egészen kisgyerekként megtapasztalja a mély fájdalmat.

Helyes kiejtése: Keirón. A teljes állatövi útját kb.50 év alatt teszi meg, de míg például a Kosban 8 éven keresztül tartózkodik, addig a szemközti Mérleget alig 2 év alatt éri el. A Chiron jele egy ellipszis, amelyen egy K betűhöz (a “Keiron” kiejtése miatt) hasonlatos alakzat látható; az egész egy kulcshoz hasonlítható, és valójában az is: kulcs a gyógyulásodhoz. Az ellipszis a Chiron pályájának alakjára utal.

A Kos-Chiron jellegzetessége, hogy az átlagnál jobban vágyakozik arra, hogy megértesse Önmagát, a személyiségét, működését. Bátor és céltudatos, olykor vakmerő lépéseket tehet önérvényesítése érdekében. Hajlamossá váltunk az indulatosságra, különösen most, hogy a hónapokig visszafogni kényszerült energiák kijutottak a külvilágba. Anyázás, oltogatás, minden, amit akarunk. Holott a e két égitest együttállása pont nem erről kellene, hogy szóljon, de hát mi, emberek olykor baszunk az alkotmányra és csak lövöldözünk, mint a CS:GO nevű játékban a terrorista vagy FBI-os karakterünkkel. Pedig lehetne másképp is. E fényszög ugyanis a szeretet vérével, tüzével (Mars) való gyógyítást hozhatja meg a karmikus sebek kapcsán (Chiron). Ha ezt erősíted Magadban, a gyógyulás nem marad el. Felismerhetővé válnak azon céljaid, amelyek megvalósításában a fájdalom által generált kisebbrendűségi érzés, az “én ezt nem tudom megcsinálni” – elmélet miatt eddig távolinak, elérhetetlennek tűntek. Most azonban közelibbnek érzed őket, mint eddig, ez pedig megsokszorozza Benned az elhatározást, a kitartást, hogy belevágj a megvalósításukba.

img_8056.jpg

A régi álom új köntösben megvalósulhat! Csillagképileg a Mars és a Chiron a Cetben halad, és ahogy a Mars végighalad ezen a hatalmas csillagképen, úgy lesz időnk és alkalmunk a bennünk felgyülemlett feszültség átkonvertálására - gyógyító erővé. És most, hogy itt a jó idő, ajánlatos minél több minőségi időt a szabadban tölteni és sportolni (Mars) - az is gyógyít. 

Áldás!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr7116004888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása