Asztrotitkok

Fényszögek és Újhold a Halakban - 2023.02.19.-20.

2023. február 18. - Jurancsik Eszter

A 19-én egzakttá váló Vénusz/Plútó szextil elmélyíti a szerelmet, kapcsolatban, házasságban élők számára kellemes napok jönnek, lehetőség adódik az esetleges viták rendezésére és a célok összehangolására. Sokkal jobban megérthetjük a másik érzéseit. Ugyanígy remek időszak arra, hogy barátainkkal töltsünk minél több minőségi időt. Pénzügyekben maradjunk éberek. Hatás: február 23.

20-án Chiron/Merkúr szextil lesz. Amennyiben ideges panaszokat tapasztaltál az elmúlt héten, e napon tetőzhetnek, ám ezt követően szépen csillapodnak majd. Különösen akkor, ha fájdalmaidat, sérelmeidet - kiváltképp, ha azok a kommunikációval, az intellektussal kapcsolatosak - kiírod magadból, jó időszak arra, hogy elkezdj naplót, blogot írni. A rossz érzések kiírása mindig szuper terápia.

Szintén 20-án, a Halak jel 1. fokán lesz Újhold, magyar idő szerint 08:04-kor. A Halak kettős, változó jel, azaz változásokat készít elő. Az egyik hal a fényt, a másik a sötétséget jelképezi, az egyik az életet, a másik az elmúlást - folytatható bármilyen kettősséggel. 

p.jpg

Ez az Újhold megadja a lelki erőt ahhoz, hogy kitartsunk a választott célok mellett, ami pedig már nem kap relevanciát az életünkben, azt elengedhetjük. Minden jegy első foka egy igen erőteljes terület, így ez az energia hihetetlenül intenzíven fogja éreztetni magát az Újhold időpontjában és az azt követő két napban. Ez az a hajtóerő, ami előrébb visz majd minket. Ha az égboltot nézzük, a Hold a Vízöntő csillagképben születik meg, a múlt és a jövő habjai között. A múlt tanulságainak birtokában, bennünk az ős-bizalommal mehetünk tovább a jövő felé.

st.jpg

Az Újhold pillanatában égi kísérőnk együtt áll a Szaturnusszal, amely a Vízöntő jegyének 28. fokán tartózkodik ekkor, azaz már igencsak a vége felé jár, és már a Halak-Szaturnusz időszakát készíti elő (erről már ITT olvashattatok). E bolygó közelsége a Holdhoz megadja a kitartást, a fegyelmet ahhoz, hogy céljaink mellett végleg elköteleződjünk és kitartsunk. Még az is meglehet, hogy a nulláról kezdesz felépíteni valamit, és ha ezt most kezded el, a türelem és szívósság, ami ennek véghez viteléhez szükséges, biztosítva van. 

Az indiai rendszerben a Dhanista nevű holdházat érinti az Újhold. E marsikus energetikájú területen a Hold igazi harcost képes faragni az emberből, aki egyaránt képes saját céljaiért küzdeni, mint segíteni ugyanebben másoknak. Türelmet és felelősségérzetet is biztosít. A kitartás meghozza gyümölcsét, amelyet az is gyönyörűen megmutat, hogy a holdház istensége Vaszudévatá, a bőség ősképe.

Fényszögek és Nap a Halakban - 2023.02.16.-18.

Aktív a Vénusz és a Neptunusz együttállása a Halakban, amely egészen 21-ig tart. Ez meglévő kapcsolatokban romantikus-összebújós napokat ígér, akik egyedül vannak, jó eséllyel ismerkedhetnek meg valakivel, akivel egy komolyabb kapcsolódás is kialakulhat. Kedvez a művészeti tevékenységeknek is, mint általában a Vénusz/Neptunusz fényszögek. Ha eddig nem tetted, most érdemes kipróbálnod Magad egy művészeti ágban - legyen az festés, rajzolás, éneklés, bármi.

16-án pontosodik be a Nap/Szaturnusz-együttállás a Vízöntő 27. fokán, amely biztosítja a kellő kitartást és fegyelmet, hogy kötelezettségeinket teljesíthessük, valamint motiváltak maradjunk. Elképzelhető, hogy kissé komorabbá válunk a fényszög hatására, ám ez segít abban, hogy megőrizzük szívósságunkat. Barátaink, közeli ismerőseink számára most mi válhatunk afféle bástyává, jó tanácsadóvá, megosztva velük a bölcsességünket. 

scs.jpg

Fokozott figyelem irányul az életünkben lévő struktúrákra, ami egy nagyon szaturnuszi téma. Ez lehet akár az otthonod, a napi rutinod, de a nem fizikai struktúrák is, mint például a gondolatok, tervek, célok. Az aspektus ideje alatt (február 25.) lehetőség nyílik arra, hogy ezen struktúrákat megreformáld, újra-tervezd. 

A 17-i Merkúr/Jupiter szextil segít látókörünk bővítésében, a döntések meghozatalában és az ötletességben. Könnyebben kötünk ismertségeket, remek napok ezek arra, hogy barátaidra szentelj egy kis időt. Menjetek moziba, kávézni, sétálni, bulizni. Kedvező továbbá a tanulásra, szerződések kötésére is. Hatás: február 22.

Február 18-án, magyar idő szerint 23:34-kor a Nap belép a Halak jegyébe. E neptunuszi jegyben a Nap átitatódik az éles intuícióval, a belső látással és az érzékenységgel. A Halak a Zodiákus utolsó jegye, vagyis valami véglegesen lezárul és elengedésre kerül.

0216.jpg

Az égboltot nézve ekkor a Nap a Vízöntő csillagképben jár, amely a szellemi megtisztulást szimbolizálja - ezt követően jönnek azon felismerések, amelyek segítik a gyógyulást, a múlt magunk mögött hagyását és hitünk erősödését. 

Az indiai rendszer szerint a Nap jegyváltásakor a Dhanista nevű holdházat érinti. E terület erősen kötődik a közösségekhez, ahol lehet, hogy éppen ránk hárul a vezetés, a fő segítségnyújtás. Apánktól hozott káros mintáinkat is sikeresen számolhatjuk fel most.

 

süti beállítások módosítása