Asztrotitkok

Szaturnusz a Halakban, Plútó a Vízöntőben - lassú, de biztos változások

2022. december 29. - Jurancsik Eszter

2023-ban két nagybolygó is jegyet vált, a Szaturnusz belép a Halak jegyébe (2023. március 7.) , a Plútó pedig -igaz, egyelőre csak egy rövid időre- a Vízöntőbe (2023. március 23.)

Ahhoz, hogy tudjuk, miként éreztetik hatásukat ezek a planéták egy új helyre kerülve, ismernünk kell az előzményeket, vissza kell mennünk az időben és megvizsgálnunk, hogy mikor álltak ezek az égitestek ugyanezen jegyekben. 

A Halak-Szaturnusz főbb eseményei:

▶  1905-06-ban Nagy-Britannia jóléti állammá vált, de hadseregét is megerősítette.

▶  1935-36-ban, Németországban bevezették az általános hadkötelezettséget.

▶ 1964-65-ben a kezdeményezésekben nem volt meg a kellő felelősség, ennek egyik remek példája, amikor 1964. március 31-én João Goulart brazil elnök egy riói nagygyűlésen bejelentette az átfogó államosítási programját, és a hadsereg fellázadt ellene. Két nappal később Goulart a szomszédos Uruguayba menekült.

▶ 1993-96 között a világgazdaság átszervezése átmeneti fellendülést eredményezett, amit 1996 első felétől újabb pangás követett.

2023-26 között amivel a világnak dolga van, az a mások megsegítése, a hit és a hitelesség megőrzése. Ugyanakkor a mártírságba menő önfeláldozást kerülnünk kell, ahogyan a szemünket is nyitva kell tartani, ami a sprirituális témákat és a vallást illeti. 

pngtree-tranquil-universe-background-image_575534.jpg

A vallás/spiritualitás területén végbemenő tisztogatás már elkezdődőtt, hiszen rengeteg botrány robbant ki ezekben a témákban az elmúlt időszakban. Azok közül, akik a mellüket verve Istent dicsőítették, sokan megmutatták valódi arcukat. A Bak-Szaturnusz idején derült fény Kaleta Gábor pedofil képeire, Szájer József botrányára és Borkai Zsolt közpénzen való "időtöltéseire". A Vízöntő-Szaturnusz ideje alatt a new age-ről kezdett lepattani a cukormáz. Figyelj oda, hogy kinek a tanácsát fogadod meg. Nem mondom azt hogy az enyémet fogadd meg, sem azt, hogy másét, ezt Neked kell érezned. Valszeg ezt felejtette el Béres Anett egykori valóságshow-szereplő, aki a nyár folyamán vett részt egy ayahuasca-teaszertartáson és kis híján az életébe került a kis kaland. Mint kiderült, a szertartásvezető nem éppen a legfelkészültebb mesterek közé tartozott. Tipikus new age-s baki, ami majdnem egy ember halálát okozta. 

1993-94-ben voltam harmadik osztályos egy egyházi iskolában. Első osztálytól kezdve gúnyoltak a többiek, mert kicsit duci voltam. Nem voltam elhízott, pár kilóval voltam csak nehezebb a többi lánynál. De harmadik osztályban kezdődött ez felerősödni, a felső tagozatra pedig már ki sem térek, legyen elég annyi, hogy ott már a tanárok is beszálltak a vegzálásomba. 

A Halak-Szaturnusz pedig egy centrifugába dobálja mind a klasszikus értelemben vett vallásosságot és a modern, new age-s vonalat is, és maximális fokozatra kapcsolja azt. A szennyvíz kiömlik egy lavórba, amit kiöntünk -  hiszen semmire nem jó. Nekünk is "le kell engedni" a lefolyón a szennyvizet, megőrizve mindazt, ami igazán építő jelleggel tud működni az életünkben. 

Ha a világ eseményeit nézzük, mundán értelmezésben a Szaturnusz jelzi: az idős embereket, a szegényeket, mindazokat, akik a perifériára szorultak, a nehéz fizikai munkát végzőket, az épületeket, a földeket. Az idős emberek nagy része mindig is megvezethető volt, akárcsak azok, akik egyik napról a másikra élnek. Hangzatos ígéretekkel édesgetik magukhoz őket azok, akinek kezében hatalom van, és teljesen kiszolgáltatottá válnak. Olyan intézkedések várhatók a Halak-Szaturnusz ideje alatt, amely gyakorlatilag az eddigieknél is jobban ellehetetleníti ennek a rétegnek az életét. A Plútó pedig alig három hetes különbséggel, 2023. március 23-án lép a Vízöntőbe.

desktop-wallpaper-universe-stars-nebula-galaxy-space-cosmic.jpg

De milyen dolgokat hozott a legutóbbi Vízöntő-Plútó?

▶ 1310 folyamán másodszor is -minden kritériumnak megfelelően- megkoronázták Károly Róbertet, ám gyakorlati értelemben nem volt az ország királya, mert annak nagy részén még mindig az oligarchák hatalma érvényesült. Károly Róbert ezért ligát alakított a hatalmuk megtörésére.

▶ 1532-53-ban az angol reformáció lerombolta a honi egyházszervezetet.

▶ 1777-98 között Észak-Amerika telepesei az óhazától való elszakadásra törekedtek. Ekkor jött létre az Egyesült Államok, míg ugyanekkor a francia forradalom véres terrorba torkollva lángba borította Európát.

Oroszország Vízöntő jegyű ország. Több, régi írásomban utaltam már arra, hogy Oroszországra érdemes figyelni, és most ez minden eddiginél látványosabb lesz. A Plútó a szélsőségek égiteste, a legtöbb ellentétpárt ő képviseli, de hozzá társíthatók a nukleáris fegyverek is. Oroszország mindent be fog vetni, hogy bekebelezze Ukrajnát, kezdve a donyecki és luhanszki térségekkel, ahol rengeteg orosz is él. A nukleáris erőket az ország pedig már a háború elején készenlétbe helyezte, és ha úgy adódik, nem lesz szívbajos használni azokat. 

Ám a világ vezetői a hatalomtól megvakulva -amely hatalom különösen a Bak-Plútó ideje alatt erősödött meg a kezükben- nem látják, hogy pengeélen táncolnak. A Vízöntő az embereket képviseli, az egymás segítését, a bajtársiasságot. A tüntetéseknek nincs vége, a Plútó Vízöntőbe lépésével intenzívebbé válik az, hogy az egyszerű emberek kimennek az utcára és követelik, hogy alkotmányos jogaik szerint élhessenek. 

Ugyanakkor a Vízöntő-Plútó másik fő témája a megújuló energiaforrások. A téma felé irányuló figyelem az utóbbi években igencsak erőteljessé vált, amikor a Plútó már a Bak utolsó fokait rótta. Sokan szereltetnek napelemeket a házukra, igyekeznek takarékoskodni a vízzel, az elektromossággal, és most, hogy a gázárak jelentősen elszálltak, a gázzal is. Nem egy ismerősöm költözött a fővárosból vagy más nagyvárosból vidékre, falura, és a drága gáz helyett fával fűtenek, maguknak termelik meg a zöldségeket. Ez a tendencia erősödni fog, már csak azért is, mert a Bika-Uránusz is erőteljesen érezteti a hatását, főleg, amikor majd a Halak-Szaturnusszal szextilbe kerül (2025 február), illetve a Plútóval trigonba (2024 július). Rengeteg lehetőség érkezik, hogy mi is igénybe vegyünk pár alternatív megoldást. A Szaturnusz a kötelesség és az időtálló dolgok jelzője, a Plútó a minőségi változás, az Uránusz pedig az alternatívák bolygója, minden tekintetben. Elérkezettnek látjuk tehát az időt arra, hogy éljünk az alternatív megoldásokkal (Uránusz), amelyekkel hosszabb távon (Szaturnusz) mi és a Föld is jól járunk, és amely változásokat rengeteg ember (Plútó=tömegek) fogja eszközölni. Ez ugyan egy hosszas folyamat lesz, de már elkezdődött, és az elkövetkező években még látványosabbá válik.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr7618011192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása