Asztrotitkok

Fényszögek és Újhold a Halakban - 2023.02.19.-20.

2023. február 18. - Jurancsik Eszter

A 19-én egzakttá váló Vénusz/Plútó szextil elmélyíti a szerelmet, kapcsolatban, házasságban élők számára kellemes napok jönnek, lehetőség adódik az esetleges viták rendezésére és a célok összehangolására. Sokkal jobban megérthetjük a másik érzéseit. Ugyanígy remek időszak arra, hogy barátainkkal töltsünk minél több minőségi időt. Pénzügyekben maradjunk éberek. Hatás: február 23.

20-án Chiron/Merkúr szextil lesz. Amennyiben ideges panaszokat tapasztaltál az elmúlt héten, e napon tetőzhetnek, ám ezt követően szépen csillapodnak majd. Különösen akkor, ha fájdalmaidat, sérelmeidet - kiváltképp, ha azok a kommunikációval, az intellektussal kapcsolatosak - kiírod magadból, jó időszak arra, hogy elkezdj naplót, blogot írni. A rossz érzések kiírása mindig szuper terápia.

Szintén 20-án, a Halak jel 1. fokán lesz Újhold, magyar idő szerint 08:04-kor. A Halak kettős, változó jel, azaz változásokat készít elő. Az egyik hal a fényt, a másik a sötétséget jelképezi, az egyik az életet, a másik az elmúlást - folytatható bármilyen kettősséggel. 

p.jpg

Ez az Újhold megadja a lelki erőt ahhoz, hogy kitartsunk a választott célok mellett, ami pedig már nem kap relevanciát az életünkben, azt elengedhetjük. Minden jegy első foka egy igen erőteljes terület, így ez az energia hihetetlenül intenzíven fogja éreztetni magát az Újhold időpontjában és az azt követő két napban. Ez az a hajtóerő, ami előrébb visz majd minket. Ha az égboltot nézzük, a Hold a Vízöntő csillagképben születik meg, a múlt és a jövő habjai között. A múlt tanulságainak birtokában, bennünk az ős-bizalommal mehetünk tovább a jövő felé.

st.jpg

Az Újhold pillanatában égi kísérőnk együtt áll a Szaturnusszal, amely a Vízöntő jegyének 28. fokán tartózkodik ekkor, azaz már igencsak a vége felé jár, és már a Halak-Szaturnusz időszakát készíti elő (erről már ITT olvashattatok). E bolygó közelsége a Holdhoz megadja a kitartást, a fegyelmet ahhoz, hogy céljaink mellett végleg elköteleződjünk és kitartsunk. Még az is meglehet, hogy a nulláról kezdesz felépíteni valamit, és ha ezt most kezded el, a türelem és szívósság, ami ennek véghez viteléhez szükséges, biztosítva van. 

Az indiai rendszerben a Dhanista nevű holdházat érinti az Újhold. E marsikus energetikájú területen a Hold igazi harcost képes faragni az emberből, aki egyaránt képes saját céljaiért küzdeni, mint segíteni ugyanebben másoknak. Türelmet és felelősségérzetet is biztosít. A kitartás meghozza gyümölcsét, amelyet az is gyönyörűen megmutat, hogy a holdház istensége Vaszudévatá, a bőség ősképe.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr3318052364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása