Asztrotitkok

Mars/Szaturnusz trigon - 2022.11.26.

2022. november 26. - Jurancsik Eszter

A mai napon pontosodott be a Mars és a Szaturnusz trigonja

A Mars retrográd mozgásánál fogva befelé irányuló energiákat mutat. A Mars az erő, a levágás égiteste is, az Ikrek pedig, amely jegyben tartózkodik, a kapcsolódások szimbóluma. Sokunk életében elindult egy kapcsolat-leválasztási hullám, ami eltart egészen 2023. január 12-ig. Ez érthető bármilyen kapcsolódásra, nemcsak a párkapcsolatra. Ilyen pl. egy nem megfelelő emberrel történő lezárás, munkahelyen felmondás, szerződésmódosítás is. 

photo-1464802686167-b939a6910659_2.jpg

A Szaturnuszhoz ma csatlakozott trigonnal a Mars, ez a fényszög pedig az energiák akadálytalan áramlását teszi lehetővé, azaz, ha most zársz le valakivel egy kapcsolatot, az a "közös megegyezés". Lehet ugyan, hogy ez kifejezetten így nem kerül kimondásra, de nem is kell ezt túlragozni - a retrográd Mars az Ikrekben nem is az a túlzottan beszédes állapotokat mutatja. A Szaturnusz-trigon pedig a véglegesítés.

Ugyanakkor ez az aspektus lehetővé teszi, hogy átgondoljuk, mibe fektetjük az erőnket, mibe adjuk bele a legtöbb energiát. Alapvetően a Mars az Ikrekben hajlamosít a türelmetlenségre, ám ez most némileg csillapodik, így kissé higgadtabban tudunk döntéseket is hozni a fenti témával kapcsolatban. Ajándéka még, hogy ha úgy érzed, találsz valamit, amibe valóban érdemes erőt és időt (Szaturnusz!) fektetni, azt most el tudod kezdeni. 

A Mars a Tejút peremén tartózkodik, a Bika szarvai között, ha az égboltot nézzük. Most érdemes megszabadulni minden káros kötődéstől, hogy aztán januárban megtisztulva léphessünk egy magasabb minőségbe. A Szaturnusz a Bak csillagképben látható, azaz a tartós dolgokat menthetjük csak át a következő életszakaszokba.

Fényszögek és Jupiter direkt - 2022.11.24.-25.

A Jupiter direktbe fordult a Halak 28. fokán. A bolygóóriás július 28-án kezdte meg hátráló mozgását, akkor még a Kos jegyében. Ebben a négy hónapban lehetőséget kaptunk arra, hogy magunkba nézve megvizsgáljuk, mely dolgok nem kerültek tisztázásra és lezárásra. 

space-universe-stars-3337.jpg

A direkt mozgásba visszatérő Jupiter energiái magukkal hozzák a tiszta lappal történő kezdeteket, ami különösen akkor lesz látványos, amikor a planéta újra belép a Kosba (december 20.) Az égboltot nézve a Jupiter a Scheat csillaggal áll együtt, amely a Pegazus alfa csillaga, természete szerint szaturnuszi. A Jupiterrel való együttállása segíthetett kivédeni sokunknál a balszerencsés eseményeket, még ha ezek felett el is siklottunk. Cserébe a kitartásunkat kérte. Most pedig, hogy a Jupiter elindul előre, a lehetőségek is megnyílnak előttünk. Talán egy régóta tervezett utazás valósul meg, szerencsét biztosít jogi ügyekben és a régi álmok lehet, hogy új köntösben, de megvalósulnak.

25-én Vénusz/Chiron trigon aktiválódik, amely a párkapcsolati területen elszenvedett sérüléseket hivatott gyógyítani, és most ez minden nehézség nélkül mehet végbe. Korábbi kapcsolataidat, vagy a jelenlegi kapcsolatodban korábban tapasztalt nehézségeket átgondolva arra a következtetésre juthatsz, hogy valójában nem ellened, hanem érted, értetek történtek bizonyos dolgok. A bölcs belátás pedig mindig a boldogság felé terel minket.

A Hold 25-én a Nyilasban jár, egészen 22:18-ig. Bátran tervezzük meg jövőnket, és ezt természetesen a direktbe forduló Jupiter is támogatja. Érzékeny testrészek: máj, csípő, combok, farrész, funkcionálisan a cukorháztartás, a szénhidrát-anyagcsere. Reggel a Szaturnusz-szextil a koncetrációt biztosítja, a Mars-szembenállás viszont némileg hajlamosíthat a türelmetlenségre. Délelőtt a Neptunusz-kvadrát hatására elkalandozhat a figyelmünk, ha dolgozunk, háztartási teendőket végzünk különösen vízzel, figyeljünk nagyon. 20:21-kor egy Jupiter-kvadrát int óva a túlzástól, különösképpen az evés-ivást illetően, majd üresjáratot kezd, amely 22:18-kor ér véget a Hold Bakba lépésével.

A Bak-Hold előtérbe helyezi a gyakorlatias megoldásokat és a kitartást. Érzékeny szervek: bőr, fogak, csontok, ízületek, lép, egyensúlyszerv, funckionálisan a lerakódások, a szervezet ásványianyag-raktározása. 



Újhold a Nyilasban - 2022.11.23. - Belső harcok és győzelem

A Nyilas-Újhold magyar idő szerint 2022. november 23-án, 23:56-kor születik meg a jegy 1. fokán. E jupiteri jegyben a Hold magába szívja a bolygó kiáradó energiáit, ami alkalmassá teszi az Újhold napját és a rá következő napot arra, hogy hosszú távú céljainkon, fejlődésünkön elgondolkodjunk.

7035.jpg

AZ ÚJHOLD FÉNYSZÖGEI

A Hold/Jupiter trigon mindig a bőség, a szerencse és a jókedv energiáit vetíti előre, és ez el is jön. Még akkor is, ha most a nagy büdös semmit érzed, ha egy sötét verembe zuhantál és kétségbeesve kapálózol, hogy ki tudj belőle mászni, ám valami mindig visszaránt.

S hogy miért érezheted ezt?

Stacionárius a Jupiter, azaz látszólag semerre nem mozdul. Mintha egy szűk helyiségbe zártak volna, ahol a falak közelsége miatt mozdulni sem tudsz. A napokban sokaknál jelentkezhetett a reménytelenség érzése, hogy nem jutunk semerre, bármit is teszünk. És tudom, mit érzel. Tudom, hogy nem csak a szerencsére hagyatkozol, hanem harcolsz is. De ez a mostani bezuhant állapot csak átmeneti. 29-ével a Jupiter elindul előre...

A Halak jegyébe visszatért Jupiter segített a legmélyebben gyökeredző félelmeinket felszínre hozni, és rájöhettünk, hogy ezek az esetek 99%-ban alaptalanok. Akkor fogjuk ezt igazán megérteni és realizálni, amikor irányt vált és hirtelen minden eddig megválaszolatlanul maradt kérdés tisztázódik. A Hold trigonja 23-án kiengedi a maradék rossz érzéseket, sírj, zokogj nyugodtan, hagyd, hadd távozzon belőled minden fájdalom. A fájdalmat pedig a katarzis követi, amely felér egy megvilágosodással.

radix_1_102.jpeg

A Jupiter együtt áll a Scheat csillaggal, amely a Pegazus csillagképben látható, és amely csillagot általában a szerencsétlenséggel társítják - ám a Jupiter segített ezeket sokaknál kivédeni, cserébe egy kis kitartást kért. Igaz, sokan depresszív hangulatban vészeltük át ezt az időszakot, de a bolygó direktbe fordulásakor mintha egy ólmsúlyt vennének le rólunk. És ismét elmondhatod, hogy megcsináltad! És megnyílnak azok a kapuk, amelyeken eddig hiába próbáltál bejutni. Mindezt főleg azon horoszkópházadban érezheted leginkább, ahol a Nyilas jegy 1. foka látható. 

Ha az égboltot nézzük, az Újhold a Mérleg és a Skorpió csillagképek átfedésében születik meg. Sokunknál kapcsolati átrendeződés kezdődött el, és ez nem csak a párkapcsolatokra értendő.

ujhold.jpg

Sokan döntöttetek úgy, hogy "legyalultok" mindenféle kapcsolatot, és aki marad, az marad, aki nem, az nem. Ez folytatódik, és igazából most lesz igazán látványos a dolog. 

Az indiai rendszerben az Újhold az Anurádha nevű holdházat érinti, amely szaturnuszi természetű. A változásokhoz-változtatásokhoz szükséges mentális erő biztosítva van, és kitartóan, de mások eltiprása nélkül, sőt őket segítve, nekik példát mutatva juthatunk előre. Jelképe a lótuszvirág, amely a megvilágosodás szimbóluma a keleti vallásokban, istensége pedig Mitra, a jó tanácsok, a rend és a barátság megtestesítője.

 

 

süti beállítások módosítása