Asztrotitkok

Újhold a Nyilasban - 2022.11.23. - Belső harcok és győzelem

2022. november 21. - Jurancsik Eszter

A Nyilas-Újhold magyar idő szerint 2022. november 23-án, 23:56-kor születik meg a jegy 1. fokán. E jupiteri jegyben a Hold magába szívja a bolygó kiáradó energiáit, ami alkalmassá teszi az Újhold napját és a rá következő napot arra, hogy hosszú távú céljainkon, fejlődésünkön elgondolkodjunk.

7035.jpg

AZ ÚJHOLD FÉNYSZÖGEI

A Hold/Jupiter trigon mindig a bőség, a szerencse és a jókedv energiáit vetíti előre, és ez el is jön. Még akkor is, ha most a nagy büdös semmit érzed, ha egy sötét verembe zuhantál és kétségbeesve kapálózol, hogy ki tudj belőle mászni, ám valami mindig visszaránt.

S hogy miért érezheted ezt?

Stacionárius a Jupiter, azaz látszólag semerre nem mozdul. Mintha egy szűk helyiségbe zártak volna, ahol a falak közelsége miatt mozdulni sem tudsz. A napokban sokaknál jelentkezhetett a reménytelenség érzése, hogy nem jutunk semerre, bármit is teszünk. És tudom, mit érzel. Tudom, hogy nem csak a szerencsére hagyatkozol, hanem harcolsz is. De ez a mostani bezuhant állapot csak átmeneti. 29-ével a Jupiter elindul előre...

A Halak jegyébe visszatért Jupiter segített a legmélyebben gyökeredző félelmeinket felszínre hozni, és rájöhettünk, hogy ezek az esetek 99%-ban alaptalanok. Akkor fogjuk ezt igazán megérteni és realizálni, amikor irányt vált és hirtelen minden eddig megválaszolatlanul maradt kérdés tisztázódik. A Hold trigonja 23-án kiengedi a maradék rossz érzéseket, sírj, zokogj nyugodtan, hagyd, hadd távozzon belőled minden fájdalom. A fájdalmat pedig a katarzis követi, amely felér egy megvilágosodással.

radix_1_102.jpeg

A Jupiter együtt áll a Scheat csillaggal, amely a Pegazus csillagképben látható, és amely csillagot általában a szerencsétlenséggel társítják - ám a Jupiter segített ezeket sokaknál kivédeni, cserébe egy kis kitartást kért. Igaz, sokan depresszív hangulatban vészeltük át ezt az időszakot, de a bolygó direktbe fordulásakor mintha egy ólmsúlyt vennének le rólunk. És ismét elmondhatod, hogy megcsináltad! És megnyílnak azok a kapuk, amelyeken eddig hiába próbáltál bejutni. Mindezt főleg azon horoszkópházadban érezheted leginkább, ahol a Nyilas jegy 1. foka látható. 

Ha az égboltot nézzük, az Újhold a Mérleg és a Skorpió csillagképek átfedésében születik meg. Sokunknál kapcsolati átrendeződés kezdődött el, és ez nem csak a párkapcsolatokra értendő.

ujhold.jpg

Sokan döntöttetek úgy, hogy "legyalultok" mindenféle kapcsolatot, és aki marad, az marad, aki nem, az nem. Ez folytatódik, és igazából most lesz igazán látványos a dolog. 

Az indiai rendszerben az Újhold az Anurádha nevű holdházat érinti, amely szaturnuszi természetű. A változásokhoz-változtatásokhoz szükséges mentális erő biztosítva van, és kitartóan, de mások eltiprása nélkül, sőt őket segítve, nekik példát mutatva juthatunk előre. Jelképe a lótuszvirág, amely a megvilágosodás szimbóluma a keleti vallásokban, istensége pedig Mitra, a jó tanácsok, a rend és a barátság megtestesítője.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr4917983980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása