Asztrotitkok

Újhold az Ikrekben - 2023.06.18.

2023. június 16. - Jurancsik Eszter

women-model-portrait-looking-at-viewer-wallpaper-preview.jpg

18-án, 06:36-kor Újhold lesz az Ikrek jel 26. fokán, együttállásban a Júnó nevű kisbolygóval, amely nem mást jelképez, mint a partnerkapcsolatokat, de inkább kimondottan a házasságokat.

Júnó Szaturnusz leánya, az egész római állam védnöke. Az ókori római naptár a Hold mozgásán alapult, és minden hónap újholddal kezdődött. Juno tiszteletére pedig minden hónap első napján szertartásokat végeztek. 

Találkozása az Újholddal főként a kapcsolatokon belüli kommunikációs zavarok tisztázására ad alkalmat, viszont beleszól a dologba egy Neptunusz-kvadrát. Lehetséges, hogy bármennyire is szeretnéd, nem mered kimondani azt, amit kellene. Felütheti fejét a bűntudat és a gyengeség is, ám utóbbi esetén ne olvass el semmilyen orvosi oldalt, mert könnyen összezavarhatnak. Azonban a Neptunusz mindezek ellenére nem összezavarni akar bennünket, hanem egy magasabb szintű, egységesebb szintézis megtalálását szorgalmazza. 

Inkább ne csináljunk semmi komoly, nagy koncentrációt igénylő dolgot, inkább használjuk a Neptunusz teremtő energiáit: foglalkozzunk művészetekkel, ez lehet rajzolás, festés, zene, de akár a főzés is, vagy csak egyszerűen heveredj le a kanapéra filmet nézni. Meditáljunk, kapcsoljunk ki. Az Ikrek jegy uralkodója, a Merkúr szerncsére továbbra is szextilben van a Vénusszal, így a kapcsolati dolgok rendezésére megkapjuk az esélyt. 

Ha az égboltot nézzük, az Újhold a Tejúton születik meg, az Istenek Útján, ez pedig a bölcsességet is biztosítja, hogy belássuk, amit be kell látnunk, és azon ösvényre lépjünk, amely az igazi boldogság felé terel minket. 

Az indiai rendszerben égi szomszédunk ekkor a Mrigasira nevű, marsikus jellegű holdházban tartózkodik ekkor. Ez a terület kapcsolódik a kommunikációhoz, tehát mindenképpen a tisztázódásé lesz a főszerep, álljunk ki bátran az igazunkért, de kerüljük a verbális erőszakot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5918147670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása