Asztrotitkok

Telihold a Szűzben - 2021.02.27.

2021. február 27. - Jurancsik Eszter

Szombaton délelőtt egzakt a Halak-Nap és a Szűz-Hold poláris fényszöge, azaz Telihold lesz a Szűz 8. fokán. Minden tekintetben ajánlatos takarítani, akár a lakásunkról, akár a testünkről, akár a lelkünkről van szó. Dobjuk ki a feleslegesen felhalmozott dolgokat, amiket nem használunk. Fizikai szinten most érdemes tisztitó-vagy fogyókúrába kezdeni, életmódot váltani, böjtölni, lelkileg pedig söpörjük ki magunkból mindazt, ami nyomaszt minket. Az érzelmi reakciók megfontoltabbá válnak.

radix_1_38.jpeg

Személyes szinten, a képletedben azon ház eseményeire van főleg hatással a Telihold, ahová a Szűz 8. foka került. Itt érdemes a leginkább tisztogatni, megszabadulni dolgoktól és minőségektől. Mivel a Hold a Rák jegyet uralja, a Rákban kezdődő házad eseményeit keveri azon házad eseményeivel, ahol a Szűz 8. foka látható. 

Fényszögek, Merkúr direkt, Ceres a Kosban - 2021.02.23. - 2021.02.25.

23-án egzakt a Bika-Mars és a Bak-Plútó trigonja. A nyers erő és a gyökeres változások bolygói megadják az erőt a változtatásokhoz, a kitartást igénylő dolgokhoz, és mivel két föld-jegy érintett, a gyakorlatiasság is kiemelt szerephez jut. Amibe most vágunk bele, tartós eredményt hozhat. Mindenesetre az erő (Mars), hogy komoly változásokat hajtsunk végre életünkben (Plútó) akadálytalanul érkezik. 

Határozottabbá válhatunk, miközben a harmónia is megteremthetővé válik, régóta vágyott célok elérésének kedvez a fényszög, amely március 6-ig aktív. Szexuális igényeink is megnőhetnek.

radix_1_37.jpeg

 

Időközben a Merkúr is elindult előre a Vízöntő jelben, amely lendületet ad az eddig megrekedt, függő ügyeinknek. Ha esetleg egy projekt kapcsán gondok merültek fel az elmúlt hetekben, most orvosolhatóvá válik. Jövőnkkel kapcsolatos gondolatainkat is rendszerezhetjük.

Noha időközben a Szaturnusz és az Uránusz kvadrátja is aktiválódott -erről ITT olvashatsz - , a fenti hatások enyhítik az ebből származó feszültségeket.

25-én újabb lehetőségeket adó fényszög egzaktálódik: a Halak-Nap és a Bika-Uránusz között születik egy szextil. Ahol eddig falakba ütköztünk, most megnyílnak a lehetőségek, újszerű, alternatív megközelítéssel pedig megoldhatjuk a gondokat, különösen szellemi területen. Az eddig talán nehézkesen haladó dolgok - különösen, amelyek az elmúlt egy hónapban merültek fel - most progresszív irányba mozdulnak, eltakarítva az akadályokat. Olyan ötletek születhetnek meg fejünkben, amelyek a leglehetetlenebbnek tűnő problémákat is segítenek megoldani - nemhiába látható ez a fényszög rengeteg feltaláló képletében is.

A Ceres 21-én belépett a Kos jelbe, és egészen május 8-ig marad itt. A Ceres a gondoskodó elv, gondoskodással tölti fel mindazt, amivel kapcsolatba kerül. A Kosba lépésével pedig ez a gondoskodás nem afféle majomszeretetben nyilvánul meg, hanem motivációval, bátorítással. Kapcsolatban áll az anya-gyermek kapcsolattal és a táplálkozással is. Tiszta terepet ad édesanyánkkal való kapcsolatunk rendezésére, de táplálkozási szokásaink felülvizsgálatára is. 

 

 

süti beállítások módosítása