Asztrotitkok

A Szaturnusz-Uránusz kvadrát - 2021.02.17.

2021. február 10. - Jurancsik Eszter

Február 17-én egzakt a Vízöntő-Szaturnusz és a Bika-Uránusz kvadrátja. Tanító fényszöggel kapcsolódik egymáshoz egy, a határokat, időt képviselő és egy, a szabadságot és az individuumot képviselő princípium. 

Nagy reményekkel vágtunk neki 2021-nek, hiszen 2020 egy olyan év volt, amelyre mindannyian sokáig emlékezni fogunk, és amely örökre megváltoztatott dolgokat. A COVID-19 gyakorlatilag leállította a vendéglátást, a művészeteket és más vállalkozásokat, például a konditermeket.

A Szaturnusz, amely az idő és a korlát szimbóluma, uránuszi uralom alá került a Vízöntőbe lépésével. Azaz, rápillant az újszerű megoldásokra, az alternatívákra az idő ura, amely elvárja a kemény munkát és a kitartást. Megtanulhattuk, hogy semmi nem hullik az ölünkbe. Az Uránusz a felfordulás, az újítások, a hirtelen változások és a magasabb szintű szellemiség bolygója. A Bika jegyében arra mutat rá, hogy a lábunk alatt lévő, termékeny talaj most másfajta gondozást igényel, mint eddig. A kvadrát, amely ez évben háromszor is létrejön a két égitest között, súrlódásokat hoz, de lehetőséget is. Lehetőség a fejlődésre, új, alternatív megoldások kipróbálására és önmagunk képzésére is. 

radix_1_35.jpeg

A Szaturnusz-Uránusz kvadrát bepontosodása 2021.02.17-én.

A Szaturnusz kontrollálni akar, az Uránusz sodródni az árral. Lesznek témák, amelyek kapcsán felismerjük, hogy jó pár régi minta, bevált séma nem szolgál minket. Ez a felismerés inspirál majd bennünket kreativitásra, és arra, hogy új utakra merészkedjünk. Ez azonban nem lesz túl nagy újdonság, hiszen a világban már látjuk ezt a folyamatot, de most személyes szinten is elkezdődhet az átalakulás. Mindez lehetővé teszi, hogy a szabadság, a struktúrákból való kitörés ne menjen a kötelezettségek rovására. 

Ez kollektív érvényű, de jobban érezhetik azok, akik 1988-1989, illetve 2000-2001 körül születtek. Ezen időintervallumokban volt Szaturnusz-Uránusz kvadrát. Gondolj például a berlini fal leomlására (1989).

A változásokhoz szükséges lehetőség mindig megérkezik, nem szabad semmit siettetni. Azon életterületeid, amelyek jó ideje problémákat okoznak, megkövetelik, hogy a gyakorlatiasság jelen legyen az innovatív megoldások mellett. 

Ez a kvadrát még kétszer válik egzakttá az idei évben: június 14-én és december 24-én. Rögtön három alkalom is adódik 2021-ben, hogy a vágyott (és időszerű) változásokat megléphesd.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr7016420658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása