Asztrotitkok

Retrográd Merkúr - 2021.09.27.-2021.10.18.

2021. szeptember 26. - Jurancsik Eszter

Szeptember 27-én retrográd mozgást kezd a Merkúr a Mérleg jel 25. fokán, és egészen a 10. fokáig vándorol vissza, ahol október 18-án elindul ismét előre. 

 A retrográd Merkúr visszadobhat embereket, gondolatokat, helyzeteket. Retrográd állapotában azonban a fókuszt a belső birodalomra helyezi, azaz segít megérteni gondolkodásunkat és szintet lépni.

 

radix_1_76.jpeg

A bolygó a torokcsakrához kapcsolódik, az igazság kimondása pedig segít megoldani a torokkal, hanggal kapcsolatos betegségeket. 

"Az igazság szabaddá tesz."

- talán közhely, de mégis igaz.

Késve érkezhet egy várt levél, fokozottan figyeljünk szavainkra, ennek hiányában könnyen félreértésekbe keveredhetünk, és ha erre az időszakra esik pl. egy munkaszerződés, üzleti szerződés vagy bankhoz kapcsolódó papírok (pl. hitelek), a lehető legalaposabban olvassuk el a benne foglaltakat. 

stack-of-papers-isolated-on-white-background-stockpack-adobe-stock-1597x1065.jpg

A Hold 27-én az Ikrekben halad, este egy Neptunusz-kvadrát az arra hajlamosabbaknak álmatlanságot hozhat. Megoldás: macskagyökér-citromfű- vagy levendulatea, a szintetikus dolgokat, altató tablettákat inkább kerüljük. 28-án, reggel 06:18-tól délután 15:34-ig üresjáratban van. Ekkor a Rákba lép, saját jegyébe. Reggel a Nappal alkotott kvadrátja kis ideig tartó feszültségre hajlamosíthat, délelőtt a Mars-kvadrát a hirtelen dühkitörésektől int óva, este az Uránusz-szextil a felismerések felé terel minket. Egészségi tekintetben a gyomor most érzékenyebb, kerüljük a túlevést, kellemetlen rosszullét, hányás lehet a következménye. Nőknél ugyanígy érzékenyebbé válhatnak a mellek és a méh, ha éppen most menstruálsz és hajlamos vagy a görcsökre, ezen segíthet a fehér fagyöngy, a cickafark vagy a sárga árvacsalán tea is.

 

Fényszögek - 2021.09.23.-2021.09.24.

23-án kerül szembe egymással a Skorpió-Vénusz és a Bika-Uránusz. Előszelét már az ezt megelőző napokban éreztethette párkapcsolati-házassági viták formájában. Váratlanul, szinte a semmiből előtőrő viták, nézeteltérések jelentkezhettek. Az Uránusz a magasabb szellemiség bolygója, így még ha úgy érezzük, jogosan is ordítottuk le párunk fejét, próbáljunk meg kijózanodni és kicsit magasabb szintekről szemlélni a történéseket és magunkat - a megoldás így fog megérkezni. Ugyanez érvényes a pénzügyeinkre is, különösen, ha ezen a területen is problémák merltek fel. Egyedül élőknek hozhat érdekes ismertségeket ez az aspektus, ám ez inkább szexuális jellegű és nem hosszú életű. Persze ha letisztázzátok, hogy ennyiben maradtok, akkor ez rendben is van.

Jelentősen megkönnyíti bármilyen jellegű problémák orvoslását a 24-én egzakttá váló Mars/Szaturnusz trigon.

mars_square_saturn.jpg

A legnehezebb, legutáltabb feladatok elvégzéséhez biztosítja a kitartást, így minden olyan ügyet, amelyet eddig toltunk magunk előtt, most érdemes elintézni, különös tekintettel azokra, amelyek határidőre szólnak. Erősödik az önfegyelem, munkádat hatékonyabban és alaposabban tudod végezni. A terveket, projekteket most befolyásos és/vagy idősebb emberek segíthetik.

A Hold 23-án, 04:04 és 14:38 között üresjáratos, ekkor belép a Bikába. 24-én először egy Szaturnusz-kvadrátja lesz a reggeli órákban, amely hajlamosít a dolgokat sötéten látni, de szerencsére ez nem tart soká. Este az Uránusszal áll együtt égi kísérőnk, amely váratlan felismerésekkel, ötletekkel gazdagíthat minket. Egészségi tekintetben a nyak válik érzékenyebbé, a torok, valamint a hangszálak. 

 

Fényszögek, Halak-Telihold és Mérleg-Nap - 2021.09.21.-2021.09.22.

Szeptember 21-én az akkor egzakttá váló Merkúr/Jupiter trigon optimizmust és jó híreket hozhat, kedvező a társasági életnek, a barátokkal való összejöveteleknek, buliknak. Ha hosszabb utazást tervezel, most kezdd el tervezni, ha tanulsz, figyelmed, fókuszáltságod megnő, vizsgázóknak pedig - kellő felkészülés mellett - sikerek jönnek.

mercury_inconjunct_pluto.jpg

Némileg enyhíti az aspektus a fennálló Nap/Neptunusz-szembenállás olykor ködösítő természetét, így, ha ekkortájt kerülsz olyan helyzetbe, hogy szerzőzésekkel kell foglalkoznod, papírokat kell aláírnod, jobban látod az esetleges buktatókat. A hatás október 10-ig aktív, lévén hogy a Merkúr hónap végével retrográdba fordul, de erről majd egy másik cikkben írok.

Szintén 21-én a Merkúr kvadrátot alkot a Plútóval. Ez a fényszög a mély gondolatok felé terel minket, elképzelhető, hogy egy téma kapcsán belemerülünk a kutatásba, azonban vigyázni kell az összeesküvés-elméletekkel. Ugyanígy ne erőszakoljuk elképzeléseinket másokra, mert minél jobban próbálkozol ezen a vonalon, annál nagyobb ellenállásba ütközöl - végső soron ez pedig totál felesleges vitákat robbanthat ki. Október 8-ig aktív a fényszög.

A Mars, szintén kedden a Felszálló Holdcsomóval kerül trigonba. Lendületet és erőt kölcsönöz (fizikai szinten is), így a célok felé vezető út is könnyebbé válik. 

A Szaturnusz/Lilith trigon is e napon aktiválódik. Ez segít megértetni, hogy a szabadság felelősséggel is jár, szükséges az önfegyelem is, amelynek betartása most kicsit könnyebben megy. Tehát segít megszabadulni bizonyos blokkoktól, de ez ne menjen a kötelességek rovására. 

És akkor elérkeztünk a nap két legfontosabb asztrológiai eseményéhez, a Halak-Teliholdhoz és a Mérleg-Naphoz.

A Halak-Telihold 01:53-kor egzakt, a jegy 28°13'-én. Különleges Telihold ez, hiszen a Hold ekkor együtt áll a Neptunusszal és nemcsak a Nappal áll szemben, hanem a Marssal is, amely ugyan már átlépett a Mérlegbe, de a fényszög ugyanúgy megvan. A Telihold a lezárás szimbóluma, a Halak pedig a Zodiákus utolsó jegye.

radix_1_75.jpeg

Kiváló alkalom már a Teliholdat megelőző estén, azaz 20-án elengedésre irányuló szertartásokat végezni, ezen meditálni, gyógyító energiákkal dolgozni. A Telihold -és más szembenállások is- arra törekszenek, hogy kiegyensúlyozzák a két jegy témáit. A Hold/Neptunusz együttállása amolyan érzésekben elmerülő, "lebegő" bolygóállás, míg a Hold/Mars szembenállása pedig segít legyőzni az ösztönös, defenzív hozzáállást, azaz csak ez az egy lépés, és komoly energialöket birtokába kerülünk, amellyel sikerül egyensúlyba hozni a területeket. Az indiai rendszer szerint a Purva Bhadra nevű holdházban lesz a Telihold, amely terület kapcsolódik a segítségnyújtáshoz - aki érdemes a segítségünkre, attól ne tagadjuk meg, illetve kötődése van ahhoz is, hogy amit teszel, meggyőződésből tedd, ne azért, mert mások azt mondják és mások is azt teszik. 

Személyes szinten a Rák jelben kezdődő házad témáival színezi a Halak-házad témáit a Telihold.

Hogyan hat a Telihold a jegyekre? Nap-jegyed mellett olvasd el az Aszcendensed és a Hold-jegyedet is!

Kos: maradj kitartó terveidben, és megjön az áttörés.

Bika: előrelépés munkádban, siker a projektjeidben.

Ikrek: szerződések és pénzügyek egyaránt előtérbe kerülnek. Egy régóta tervezett költözés vagy utazás megvalósulhat.

Rák: ismereteid bővítésére remek időszak érkezik, használd ki! Akár tanfolyam, akár munkahelyeden egy újabb projekt jön képbe, jövőd szempontjából igen hasznos információkat szerezni.

Oroszlán: váratlan pénzügyi támogatás érkezik, aminek azonban meglesz a helye is. Kisebb kiadás várható, ugyanakkor szerelmi életedben pozitív változások jönnek.

Szűz: régi hitrendszerektől való megszabadulás, elengedés - ezek lesznek a fő témák. Gyakorlatiasságot is igényelnek a következő napok.

Mérleg: napi rutinjaid átszervezést igényelnek, de egészséged is fókuszba kerül. Lehet, túlhajtottad Magad az elmúlt időszakban, túlpörgetted a gondolataid is, és lehet, hogy gyengébbnek érzed Magad. Pihenj, amennyit csak lehet, töltsd vissza az energiatartalékaidat.

Skorpió: munkahelyi siker vagy munkahelyváltás körvonalazódik, ha pedig nincs munkád, nagy eséllyel elindulnak az első visszajelzések, interjúk. Azonban légy óvatos: a nemsokára retrográddá váló Merkúr alatt lehetőleg ne írj alá szerződéseket, ha mégis így alakul, alaposan olvasd el.

Nyilas: a karrieredet érintő feszültségek hamarosan enyhülnek, ezzel párhuzamosan otthoni gondok is megoldódnak. Ha most tervezel költözést, simán fog menni, ha felújítanál, akkor viszont légy éber, amikor szakembert keresel. 

Bak: befolyásos emberek és új barátok bukkannak fel körülötted, akik segíthetnek céljaid elérésében akár tanácsokkal, akár anyagi támogatással. Ugyanígy megeshet, hogy pár barát pedig a Te tanácsodra szorul.

Vízöntő: előtérbe kerülnek rejtett félelmeid, belső világod. Ha sok gond nyomaszt egyszerre, mindig a legkönnyebben megoldhatóval kezdd. Ezek kipipálása sikerélményekkel lát el, így a nagyobb gondokat is játszi könnyedséggel kezeled majd.

Halak: megsokszorozza energiádat a Telihold, intuíciód -amely egyébként is erős- még inkább meghatározóvá válik, ez pedig minden életterületedre pozitívan hat. Ki tudod szűrni a hazugságot, a nem tiszta dolgokat. Jogi ügyek megoldása és az egészséged javulása is lehetséges.

A Nap 22-én, 21:21-kor vált jegyet, belép a levegős Mérlegbe, amely esemény egyben az őszi napforduló is. A Nap elérte az évkör második felét. Mostantól észrevehetően csökken a világos órák száma. Fontosabbá válnak a kapcsolatok, ahogyan a harmóniateremtés is.

libra-sun.jpg

Vonatkozik ez főként párkapcsolatokra, házasságokra. Az elmúlt hetek esetleges feszültségei csillapodnak, őrizzük meg ezt a nyugalmat. Az indiai rendszer szerint a Nap jegyváltása az Uttara Phalguni holdházat érinti, amely terület azt üzeni, hogy kellő munkával elérheted céljaidat, és kivívod mások tiszteletét is. 

süti beállítások módosítása