Asztrotitkok

Fényszögek, Halak-Telihold és Mérleg-Nap - 2021.09.21.-2021.09.22.

2021. szeptember 20. - Jurancsik Eszter

Szeptember 21-én az akkor egzakttá váló Merkúr/Jupiter trigon optimizmust és jó híreket hozhat, kedvező a társasági életnek, a barátokkal való összejöveteleknek, buliknak. Ha hosszabb utazást tervezel, most kezdd el tervezni, ha tanulsz, figyelmed, fókuszáltságod megnő, vizsgázóknak pedig - kellő felkészülés mellett - sikerek jönnek.

mercury_inconjunct_pluto.jpg

Némileg enyhíti az aspektus a fennálló Nap/Neptunusz-szembenállás olykor ködösítő természetét, így, ha ekkortájt kerülsz olyan helyzetbe, hogy szerzőzésekkel kell foglalkoznod, papírokat kell aláírnod, jobban látod az esetleges buktatókat. A hatás október 10-ig aktív, lévén hogy a Merkúr hónap végével retrográdba fordul, de erről majd egy másik cikkben írok.

Szintén 21-én a Merkúr kvadrátot alkot a Plútóval. Ez a fényszög a mély gondolatok felé terel minket, elképzelhető, hogy egy téma kapcsán belemerülünk a kutatásba, azonban vigyázni kell az összeesküvés-elméletekkel. Ugyanígy ne erőszakoljuk elképzeléseinket másokra, mert minél jobban próbálkozol ezen a vonalon, annál nagyobb ellenállásba ütközöl - végső soron ez pedig totál felesleges vitákat robbanthat ki. Október 8-ig aktív a fényszög.

A Mars, szintén kedden a Felszálló Holdcsomóval kerül trigonba. Lendületet és erőt kölcsönöz (fizikai szinten is), így a célok felé vezető út is könnyebbé válik. 

A Szaturnusz/Lilith trigon is e napon aktiválódik. Ez segít megértetni, hogy a szabadság felelősséggel is jár, szükséges az önfegyelem is, amelynek betartása most kicsit könnyebben megy. Tehát segít megszabadulni bizonyos blokkoktól, de ez ne menjen a kötelességek rovására. 

És akkor elérkeztünk a nap két legfontosabb asztrológiai eseményéhez, a Halak-Teliholdhoz és a Mérleg-Naphoz.

A Halak-Telihold 01:53-kor egzakt, a jegy 28°13'-én. Különleges Telihold ez, hiszen a Hold ekkor együtt áll a Neptunusszal és nemcsak a Nappal áll szemben, hanem a Marssal is, amely ugyan már átlépett a Mérlegbe, de a fényszög ugyanúgy megvan. A Telihold a lezárás szimbóluma, a Halak pedig a Zodiákus utolsó jegye.

radix_1_75.jpeg

Kiváló alkalom már a Teliholdat megelőző estén, azaz 20-án elengedésre irányuló szertartásokat végezni, ezen meditálni, gyógyító energiákkal dolgozni. A Telihold -és más szembenállások is- arra törekszenek, hogy kiegyensúlyozzák a két jegy témáit. A Hold/Neptunusz együttállása amolyan érzésekben elmerülő, "lebegő" bolygóállás, míg a Hold/Mars szembenállása pedig segít legyőzni az ösztönös, defenzív hozzáállást, azaz csak ez az egy lépés, és komoly energialöket birtokába kerülünk, amellyel sikerül egyensúlyba hozni a területeket. Az indiai rendszer szerint a Purva Bhadra nevű holdházban lesz a Telihold, amely terület kapcsolódik a segítségnyújtáshoz - aki érdemes a segítségünkre, attól ne tagadjuk meg, illetve kötődése van ahhoz is, hogy amit teszel, meggyőződésből tedd, ne azért, mert mások azt mondják és mások is azt teszik. 

Személyes szinten a Rák jelben kezdődő házad témáival színezi a Halak-házad témáit a Telihold.

Hogyan hat a Telihold a jegyekre? Nap-jegyed mellett olvasd el az Aszcendensed és a Hold-jegyedet is!

Kos: maradj kitartó terveidben, és megjön az áttörés.

Bika: előrelépés munkádban, siker a projektjeidben.

Ikrek: szerződések és pénzügyek egyaránt előtérbe kerülnek. Egy régóta tervezett költözés vagy utazás megvalósulhat.

Rák: ismereteid bővítésére remek időszak érkezik, használd ki! Akár tanfolyam, akár munkahelyeden egy újabb projekt jön képbe, jövőd szempontjából igen hasznos információkat szerezni.

Oroszlán: váratlan pénzügyi támogatás érkezik, aminek azonban meglesz a helye is. Kisebb kiadás várható, ugyanakkor szerelmi életedben pozitív változások jönnek.

Szűz: régi hitrendszerektől való megszabadulás, elengedés - ezek lesznek a fő témák. Gyakorlatiasságot is igényelnek a következő napok.

Mérleg: napi rutinjaid átszervezést igényelnek, de egészséged is fókuszba kerül. Lehet, túlhajtottad Magad az elmúlt időszakban, túlpörgetted a gondolataid is, és lehet, hogy gyengébbnek érzed Magad. Pihenj, amennyit csak lehet, töltsd vissza az energiatartalékaidat.

Skorpió: munkahelyi siker vagy munkahelyváltás körvonalazódik, ha pedig nincs munkád, nagy eséllyel elindulnak az első visszajelzések, interjúk. Azonban légy óvatos: a nemsokára retrográddá váló Merkúr alatt lehetőleg ne írj alá szerződéseket, ha mégis így alakul, alaposan olvasd el.

Nyilas: a karrieredet érintő feszültségek hamarosan enyhülnek, ezzel párhuzamosan otthoni gondok is megoldódnak. Ha most tervezel költözést, simán fog menni, ha felújítanál, akkor viszont légy éber, amikor szakembert keresel. 

Bak: befolyásos emberek és új barátok bukkannak fel körülötted, akik segíthetnek céljaid elérésében akár tanácsokkal, akár anyagi támogatással. Ugyanígy megeshet, hogy pár barát pedig a Te tanácsodra szorul.

Vízöntő: előtérbe kerülnek rejtett félelmeid, belső világod. Ha sok gond nyomaszt egyszerre, mindig a legkönnyebben megoldhatóval kezdd. Ezek kipipálása sikerélményekkel lát el, így a nagyobb gondokat is játszi könnyedséggel kezeled majd.

Halak: megsokszorozza energiádat a Telihold, intuíciód -amely egyébként is erős- még inkább meghatározóvá válik, ez pedig minden életterületedre pozitívan hat. Ki tudod szűrni a hazugságot, a nem tiszta dolgokat. Jogi ügyek megoldása és az egészséged javulása is lehetséges.

A Nap 22-én, 21:21-kor vált jegyet, belép a levegős Mérlegbe, amely esemény egyben az őszi napforduló is. A Nap elérte az évkör második felét. Mostantól észrevehetően csökken a világos órák száma. Fontosabbá válnak a kapcsolatok, ahogyan a harmóniateremtés is.

libra-sun.jpg

Vonatkozik ez főként párkapcsolatokra, házasságokra. Az elmúlt hetek esetleges feszültségei csillapodnak, őrizzük meg ezt a nyugalmat. Az indiai rendszer szerint a Nap jegyváltása az Uttara Phalguni holdházat érinti, amely terület azt üzeni, hogy kellő munkával elérheted céljaidat, és kivívod mások tiszteletét is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5016694446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása