Asztrotitkok

Fényszögek - 2022.07.31.

2022. július 30. - Jurancsik Eszter

Lelkesedéssel és optimizmussal tölt fel a Nap és a Jupiter trigonja. Egy igen szerencsés kapcsolódás, amelynek energiáját érdemes új projektek elkezdésére használni és a már futó projektek felfuttatására használni. Lehetőség adódik a pénzügyek rendezésére, a problémás helyzetek megoldására.

Még a Merkúr/Szaturnusz szembenállás kissé komorságra hajlamosító természetét is enyhíti, ez a bolygókapcsolat pedig kiváló a kutatómunkára és mindenre, ami precizitást igényel. Vizsgáljuk felül eddigi terveinket, döntéseinket, vessünk számot az elmúlt hetek történéseivel. 

A Vénusz/Chiron kvadrát felszínre hozhatja negatív párkapcsolati mintáinkat, ám ezek így feloldhatóvá, elengedhetővé válnak. Talán egy korábbi kapcsolat mintái köszönnek vissza. Különösen érvényes ez a most induló, viszonylag friss kapcsolatokra, vigyázz, ne vidd a múlt dolgait a jelenlegi pároddal való viszonyodba.

Találkozik a Mars, az Uránusz és az Északi Holdcsomó is, amely az elkövetkező napok-hetek egyik legfontosabb hatása lesz. 

Sietnél, de mintha minden lassított felvétel lenne körülötted.

Ugranál, de ha ugrasz, olyan, mintha a semmiből nőne ki egy fal előtted.

Ismerős?

Mennél előre, de mintha ólómból lennének a lábaid. 

A helyzet az, hogy jelenleg hatalmas káosz uralkodik mindenhol. Bennünk és a világban is. Háborúk, klímavészhelyzet, erdőtüzek, vízhiány, élelmiszerválság, a politikusok népek elleni húzásai. Mindenkire hatással vannak. Hiába próbáljuk meg magunkat kivonni a hatásuk alól, mindenhol ezek a témák mennek. Tehát nem túlzol, ha azt mondod, szar világot élünk. Nem kell semmit szépíteni. Káosz uralkodik.

De! 

A rendet mindig megelőzi a káosz. A sűrűjében éppen most vagyunk benne, úgy érezzük, nincs tovább és sokan már-már úgy érezzük, feladjuk azt, amit eddig olyan nagy szenvedéllyel akartunk. A következő pillanatban pedig újra küzdenénk... 

shutterstock_567451750-600x400.jpg

1855 tavaszán, egészen pontosan májusban ugyanígy együtt állt a Mars, az Uránusz és az Északi Holdcsomó. Akkor dúlt a második ipari forradalom, ám ezt megelőzte az éhínség, a nélkülözés. Az új találmányok elterjedésével (pl. az évben lett szabadalmaztatva a motoros varrógép) azonban új utak nyíltak meg. Viszont az ipar fejlődésével párhuzamosan megkezdődött az ökoszisztéma felborulása is.

Immáron a sokadik ipari forradalmat éli a világ, a technológia napról napra fejlődik, újabb és újabb innovatív (Uránusz!) megoldások jelennek meg, alternatív lehetőségek szinte mindenre. Újrahasznosítható bevásárlótáskák, az egyszer használatos műanyagok helyettesítése, sok ember magának kezdte megtermelni a zöldségeket, rengeteg országban szorgosan ültetik a fákat, önkéntes szemétszedők csoportja dolgozik a parkokban - csak hogy néhány példát említsek. Tulajdonképpen egy "zöld forradalom" vette kezdetét, hiszen az emberiség felismerte: bajban vagyunk, meg kell menteni a Földet, hiszen ez az Otthonunk, nincs B-bolygó (ki kell ábrándítanom azokat, akik a Marsra akarnak utazni, nem is lesz...). És az emberek már nem elégednek meg a közösségi médiában a #savetheplanet hastaggel, hanem cselekedni kezdtek (Mars). 

A világban tehát sorra jelennek meg az alternatív megoldások, és ha korlátozva érezzük magunkat, nekünk is ezt kell tennünk: forradalmat (Uránusz...) véghez vinni saját, személyes életünkben. Mindezt egymást segítve, hiszen az Uránusz a Vízöntőt uralja, amely jegy a másik ember felé fordulásról is szól. Minél több embernek segítesz, annál több kapu nyílik meg előtted is. 

Fényszögek, Újhold az Oroszlánban, retrográd Jupiter - 2022.07.28.

28-án kezd retrográd mozgást a Kosban járó Jupiter a jegy 8. fokán és egészen a Halak 28. fokáig vándorol vissza, ahol november 24-én ismét direktbe fordul.

A retrográd mozgás megegyezik a Világtengelyek mozgásirányával, így a magunkba nézés, az önvizsgálat, a tervek újragondolása mellett remek ötleteink születhetnek ebben az időszakban. A Kosból Halakba visszahátráló Jupiter lehetőséget ad arra, hogy mélyen magunkba nézve feltegyük magunknak a kérdést, hogy milyen dolgok nem kerültek még összegzésre, lezárásra az életünkben. November 24-ig ezeket megoldhatjuk, és újult erővel frissen léphetünk át az új kezdeteket, sokszor újrakezdést jelző Kosba. Ez az időszak a belső megtisztulás legbensőségesebb formája lesz. Megtisztulhatunk mindentől, ami már nem szolgál minket.

Ugyanezen a napon lesz Újhold, az Oroszlán jel 5. fokán, magyar idő szerint 19:54-kor.

istockphoto-842093534-170667a.jpg

Új Hold-ciklus indul el, amely igen tüzes energiákat biztosít. Kitartást biztosít azokhoz a dolgokhoz, amelyekbe most vágunk bele, így azokat sikerrel véghez vihetjük. Előhozza a kreatív, alkotó ént is.

AZ ÚJHOLD FÉNYSZÖGEI:

A Jupiterrel való trigon lelkesedést, szenvedélyt és remek lehetőségeket hozhat, amit szerencsének is nevezhetünk. Ugyanígy az anyagi síkon történő bőségre is lehetőséget hoz, de a tanulás és a jogi ügyek is pozitív töltetet kapnak. 

Lesz eközben egy Merkúr/Uránusz kvadrát is, amely fegyelmezettséget kíván, tehát az elért eredményeken nem szabad ülni, hanem újabb és újabb célokat kell kitűzni. Ez azért fontos, mert ha nincsenek célok, frusztrálttá válhatunk. Jöhetnek váratlan események, amelyek által lehet, hogy egy-két tervünkön változtatni kényszerülünk. Figyeljünk oda kommunikációnkra is, mert a félreértések most jóval hevesebb vitákat válthatnak ki. 

Töltsünk minél több időt barátaink társaságában, hozzánk hasonló gondolkodású emberekkel, akikkel szükséges, tisztázzuk a félreértéseket és keressünk olyan megoldásokat, amelyek mindenki számára előnyösek. 

A Vénusz/Jupiter kvadrát az Oroszlán-Újhold szenvedélyességével együtt afféle aknamezővé teheti a párkapcsolatokat, így a drámázás szinte garantált. Ám ha dráma helyett a másik megértésére törekszünk, a szappanoperába illő jelenetek elkerülhetők - a Társ egy tükör, az Újhold pedig Magyaroszágról nézve a VII. házban jön létre, amely a kapcsolatok háza.

 

süti beállítások módosítása