Asztrotitkok

Fényszögek, Újhold az Oroszlánban, retrográd Jupiter - 2022.07.28.

2022. július 25. - Jurancsik Eszter

28-án kezd retrográd mozgást a Kosban járó Jupiter a jegy 8. fokán és egészen a Halak 28. fokáig vándorol vissza, ahol november 24-én ismét direktbe fordul.

A retrográd mozgás megegyezik a Világtengelyek mozgásirányával, így a magunkba nézés, az önvizsgálat, a tervek újragondolása mellett remek ötleteink születhetnek ebben az időszakban. A Kosból Halakba visszahátráló Jupiter lehetőséget ad arra, hogy mélyen magunkba nézve feltegyük magunknak a kérdést, hogy milyen dolgok nem kerültek még összegzésre, lezárásra az életünkben. November 24-ig ezeket megoldhatjuk, és újult erővel frissen léphetünk át az új kezdeteket, sokszor újrakezdést jelző Kosba. Ez az időszak a belső megtisztulás legbensőségesebb formája lesz. Megtisztulhatunk mindentől, ami már nem szolgál minket.

Ugyanezen a napon lesz Újhold, az Oroszlán jel 5. fokán, magyar idő szerint 19:54-kor.

istockphoto-842093534-170667a.jpg

Új Hold-ciklus indul el, amely igen tüzes energiákat biztosít. Kitartást biztosít azokhoz a dolgokhoz, amelyekbe most vágunk bele, így azokat sikerrel véghez vihetjük. Előhozza a kreatív, alkotó ént is.

AZ ÚJHOLD FÉNYSZÖGEI:

A Jupiterrel való trigon lelkesedést, szenvedélyt és remek lehetőségeket hozhat, amit szerencsének is nevezhetünk. Ugyanígy az anyagi síkon történő bőségre is lehetőséget hoz, de a tanulás és a jogi ügyek is pozitív töltetet kapnak. 

Lesz eközben egy Merkúr/Uránusz kvadrát is, amely fegyelmezettséget kíván, tehát az elért eredményeken nem szabad ülni, hanem újabb és újabb célokat kell kitűzni. Ez azért fontos, mert ha nincsenek célok, frusztrálttá válhatunk. Jöhetnek váratlan események, amelyek által lehet, hogy egy-két tervünkön változtatni kényszerülünk. Figyeljünk oda kommunikációnkra is, mert a félreértések most jóval hevesebb vitákat válthatnak ki. 

Töltsünk minél több időt barátaink társaságában, hozzánk hasonló gondolkodású emberekkel, akikkel szükséges, tisztázzuk a félreértéseket és keressünk olyan megoldásokat, amelyek mindenki számára előnyösek. 

A Vénusz/Jupiter kvadrát az Oroszlán-Újhold szenvedélyességével együtt afféle aknamezővé teheti a párkapcsolatokat, így a drámázás szinte garantált. Ám ha dráma helyett a másik megértésére törekszünk, a szappanoperába illő jelenetek elkerülhetők - a Társ egy tükör, az Újhold pedig Magyaroszágról nézve a VII. házban jön létre, amely a kapcsolatok háza.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr8117890623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása