Asztrotitkok

Elsimítható feszültség - 2020.10.12.-2020.10.13.

2020. október 11. - Jurancsik Eszter

NAP/JUPITER KVADRÁT - 2020.10.12.

Hétfőn egzakt a Mérleg-Nap és a Bak-Jupiter kvadrátja, amely többlet energiát biztosít, ellenben felhívja a figyelmet az önfegyelemre. Ne akarjunk mindent egyszerre elintézni, a kapkodásnak könnyen kudarc lehet a vége. A Nap lassan eléri a Szűz csillagkép kalászt tartó karját, a Spica csillagot. A kemény munka, a befektetett energia, az áldozatok meghozzák a gyümölcsöt, ne adjuk fel a célszalag előtt. Ezt az energiát az eddig halogatott dolgok befejezésére fordítsuk, főleg, ami a hivatalos dolgokat illeti.

JUPITER/NEPTUNUSZ SZEXTIL - 2020.10.12.

Szintén hétfőn egzakt a Jupiter és a Neptunusz szextilje. Ez némileg csillapítja a Nap és a Jupiter fényszögéből adódó tűz-többletet, lehetőséget adva a higgadt fejjel történő gondolkodásra, illetve ahhoz, hogy az elméletben megszülett dolgok gyakorlatban is alkalmazhatók legyenek (Halak-Bak). Este érdemes meditálni, zenét hallgatni, az üresjáratos Hold miatt (amely 16:30-kor kezdődik) inkáb ne kezdjünk új dolgokba, pihenjünk, relaxáljunk.

kedd_1.jpeg

MERKÚR-VÉNUSZ SZEXTIL - 2020.10.13.

Kedden születik szextil a Skorpió-Merkúr és a Szűz-Vénusz között. A kommunikáció alapos és harmonikus egyszerre, jó nap ez a tisztázó beszélgetésekre, különösen, ami a párkapcsolatokat, házasságokat illeti, de szerződéskötésre is alkalmas időintervallum. A Merkúr a Mérleg csillagkép felé tart, a harmóniateremtés, a higgadt hozzáállás elérhető. A Vénusz továbbra is az Oroszlán csillagkép nemzőszervei alatt jár, a Szextáns felett. A kapcsolatokban a közös programok, élmények komoly harmonizáló hatással bírnak.

 

Eseménydús napok - 2020.10.09.-2020.10.11.

MERKÚR-URÁNUSZ SZEMBENÁLLÁS

Egzakttá vált a Skorpióban haladó Merkúr és a Bika-Uránusz szembenállása. Bár a Skorpió és a Bika pont egymás szöges ellentétei, a helyzet mégsem necces: az Uránusz ugyanis a Merkúr magasabb oktávja, így az ellentétek feloldása a tiszta kommunikáció, konfliktuskezelés által megy végbe, ahol nincs anyázás, veszekedés- amennyiben felismerjük, hogy az együttműködés nem feltétlenül kell, hogy a saját egyéniség és nézőpontok elnyomásával járjon együtt.

israeli-type-h-plugs-and-socket-thumb.jpg

Ez az aspektus alapjáraton feszült, de ha a fentieket megértjük, nincs szükség arra, hogy feleslegesen súrlódásokat generáljunk. A Merkúr az égbolton most éri el a Mérleg csillagképet, így a szembenálláshoz szorosan kötődő kiegyensúlyozás témája még inkább kihangsúlyozódik. A Merkúr kapcsolatban áll a közlekedéssel, az Uránusz pedig minden elektromossággal működő közlekedési eszköz ura. Ha lerobban a villamos, késik a vonat vagy ismét nem jár valamelyik metró, ennek a fényszögnek a számlájára írható a dolog. Ez esetben használjuk ki, amíg a Nap sugarai kellemes meleget árasztanak és sétáljunk, ha időnk engedi. Ha eleredne az eső, nézz be egy könyvesboltba, keress asztrológiával foglalkozó irodalmat. :) A Merkúr-Uránusz fényszögek amúgy is erősen kötődnek ehhez a témához.

MARS-PLÚTÓ KVADRÁT

10-én pontosodik be a Kos-Mars és a Bak-Plútó kvadrátja. Ha úgy érzed, semmi nem sikerül, önpusztítás helyett inkább próbáld megérteni a látszólagos kudarc okát. Mert ez nem igazi kudarc, csak akadály. Egy feladat. Egy megoldandó feladat.

five-fantasy-girls-warrior-art-drawing_m.jpg

Gyökeres változásokra készülünk most sokan, és ez a fényszög meg is adja at erőt hozzá. Fontos azonban, hogy az esetleges belső feszültséget ne azokon verjük le, akik segíteni szeretnének. Kerüljük a szándékos provokációt, ellenben javasolt sportolni, valamilyen fizikai munkát végezni (vagy szexelni). A Mars a Visszaúszó Hal fonákjánál halad éppen, retrográd állapotban, ezáltal a visszatérő dolgokat -főleg akarat témájában- kezelni lehet.

VÉNUSZ-URÁNUSZ TRIGON

11-én alkot trigont a Szűz-Vénusz és a Bika-Uránusz. A szerelem szorongásmentes megélése és a párkapcsolatok magasabb szintre történő emelkedése lehetséges. Mivel a Vénusz a Szűzben a tisztázást is jelenti a kapcsolatokban, tisztázó beszélgetések és a félreértések elsimítása kerül sorra.

zipcy_32063767_171546496881201_6380186115915120640_n-5afc1075cb310_700.jpg

Emellett összehangolhatóak a gyakorlatias megoldások és az új dolgok kipróbálása is, a közös kalandozások és egymás újra-felfedezése. Most látható igazán, mennyire vagyunk egységben a partnerünkkel. A Vénusz az égen az Oroszlán csillagkép nemzőszervei alatt látható - ez egyaránt utalhat gyermek foganására, de a kapcsolaton, szexualitáson belüli kreativitásra is.

Képek: Pinterest.

süti beállítások módosítása