Asztrotitkok

Fényszögek - 2022.02.23.-2022.02.24.

2022. február 22. - Jurancsik Eszter

Mars/Neptunusz szextil pontosodott be a napokban, amely felturbózza az érzékiséget, a testi vágyat. Olyan emberekkel találkozhatunk, akik hasonló spirituális szinten vannak, mint mi, illetve a művészi ambícióknak is kedvez a fényszög, amely március 3-ig aktív. Gyógyulás indul meg testi-lelki szinten, erősítve a jelenleg érezhető Jupiter/Uránusz szextil hatásait is. 

mars_sextile_neptune.jpg

23-án a Vénusz és a Neptunusz között is szextil jön létre, és ez a kapcsolódás tovább fokozza a fent említett érzékiséget, romantikus vágyakat. Akik egyedül vannak, megismerhetnek valakit, akivel mély lelki kapcsolódás alakulhat ki. Remek időszak a lakásod csinosítására, új ruhák, kiegészítők vásárlására, ajándékozd meg Magad valamivel! Kreativitásod is erősebbé válhat, különösen, ha szeretsz rajzolni vagy énekelni, zenélni. Ez a bolygókapcsolat igen komolyan hat az intuíciódra, bátran hagyatkozz rájuk. Ez a fényszög is március 3-ig aktív.

Ugyanezen a napon a Chiron és a Merkúr között is szextil születik. A gyermekkori sérülések jönnek ismét képbe, talán már pár nappal ezelőtt is érezted - álmok, emlékek formájában, esetleg valakivel beszéltél is róluk. És fontos is, hogy erről beszélj! Ha ezek az emlékek feljönnek, a beszéd, a hangod hallatása (Merkúr) által feloldhatóvá, elengedhetővé válnak. 

A Merkúr/Uránusz kvadrát, amely 24-én aktiválódik, drámai felismeréseket, "flash"-eket hozhat. Ötleteidet teszteld, mielőtt "élesben" kipróbálod őket, így nem érhet baj, a felesleges vitákat pedig lehetőség szerint kerüljük, noha ez valóban nehéz lehet. Igyekezzünk szórakozottságunkat kordában tartani, különben meglehet, hogy megbízhatatlannak fognak minket ítélni. Ha fáradt és szellemileg kimerült vagy, pihenj, ha teheted. Ha nem engedheted meg éppen ezt Magadnak, kérj segítséget! Egy ilyen tranzitnál nehéz rugalmasnak maradni, de ha megembereled Magad, kifizetődik. Bőven. 

A Hold mozgása:

23-án, 10:23-kor a Skorpióban kezd üresjáratot, amely 14:29-kor, a Nyilasba való belépésével ér véget. A távlati célok kerülnek fókuszba, érzékeny testrészek: máj, csípő, combok, funkcionálisan a test cukorháztartása, a bevitt élelmiszerek áthasonítása. Kerüljük az alkoholt, a túl sok cukros ételt, igyunk viszont bőségesen vizet és májregenráló teákat, mint pl. a máriatövis-tea. 24-én reggel a Merkúr-szextil segít az érzelmek kifejezésében, délben a Jupiter-kvadrát miatt ajánlatos vigyázni a túlzásokkal, evés-ivás tekintetében is. Este a Szaturnusz-szextil segít a lenyugvásban és a higgadt gondolkodásban.

süti beállítások módosítása