Asztrotitkok

Fényszögek és Mérleg-Telihold - 2021.03.28.-2021.03.30.

2021. március 27. - Jurancsik Eszter

blood_moon.jpg

Március 28-án, 20:48-kor egzakt a Kos-Nap és a Hold szembenállása, azaz Telihold lesz, a Mérleg jel 8. fokán. A Kos az önérvényesítés jegye, a dinamika, az előre tekintés. A Mérleg a kompromisszumé, a harmóniateremtésé. A külvilág. A társ. 

Ez a Telihold segíthet kapcsolataink rendezésében. Nemcsak párkapcsolati területen. Lehet ez üzlettárs, vagy bárki más. A Nap megvilágítja a kapcsolatokat, azt, hogy hogyan éljük meg az adott kapcsolatot, egyúttal lehetőség adódik arra, hogy saját igényeinket összehangoljuk a másikéval. Mind a Kos, mind a Mérleg kardniális jel. A Kos jelről leginkább a tettvágy és a nyers erő jut eszünkbe. A Mérleget sokan nyugodtnak tartják, ám ha az igazságról van szó, határozottan tudnak cselekedni. 

A Nap együtt áll a Chironnal is a Telihold megszületésekor. 

radix_1_43.jpeg

Ez azt jelenti, hogy karmikus sérüléseink is újra a reflektorfénybe kerülnek. Alaposan vizsgáljuk meg ezek természetét, először is legyünk bátrak, mondjuk ki, nevezzük nevén a gyereket. A Nap/Chiron-fényszögek általában azokra a sérülésekre emlékeztetnek bennünket, amelyek az ignoráltság érzéséhez kapcsolódnak. Amennyiben kisgyerekként elszenvedtél ilyen sérüléseket, ennek lenyomata ismét lángot kaphat, és ha nem tudjuk megfelelően kezelni, rávetíthetjük egy kapcsolatunkra. Feloldása az önkifejezés szelídebb formáival sikerülhet legjobban, például valamilyen művészeti tevékenységgel. Ez lehet éneklés, rajzolás, fotózás, bármi.

Március 30-án a Merkúr találkozik a Neptunusszal a Halakban. Fantáziánk élénkké válhat, fokozott érdeklődés jelentkezhet az okkultizmus, az elvont témák és művészetek irányába. Jövőbe mutató álmok és már-már profetikus meglátások is lehetségesek. Fontos azonban, hogy ne veszítsük el realitásérzékünket se. Zárkózottságot is jelöl ez az aspektus, úgy érezhetjük, hogy inkább elvonulnánk, és ha lehetőségünk adódik erre, vonuljunk is el - nemcsak fizikailag.

Képek: Jen's Fine Art (1), saját (2 - AstroSky program)

 

Fényszögek - 2021.03.24.-2021.03.26.

Bepontosodott a Nap/Vénusz együttállás a Kosban, ez az együttállás pedig egészen április 30-ig megmarad, tehát lesz idő bőven rendezni a párkapcsolatokat, közös célokat kialakítani és elkezdeni megvalósításukat, valamint pénzügyekben is esélyes a komoly sikert ígérő utak megjelenése. A két égitest együttállása érinti a Bika jegyet is, azaz amit a Kosban elkezdünk ezeken a területeken, az a Bika-időszakban már sikereket hoz. 

img_4617.jpeg

Mindeközben a Halak-Merkúr és az Ikrek-Mars kvadrátja is egzakttá vált. Fő feladat a szétszórtság és a forrófejűség kordában tartása, valamint a túlgondolás ("overthinking") mérséklése. Utóbbi hajlamos durván szétégetni a szellemi energiákat. Kerüljük a túl nagy szellemi munkát igénylő projekteket, egészen április 1-ig.

25-én a Kos-Ceres és az Ikrek-Mars szextilje is megszületik. Anya-gyermek kapcsolatok tisztázására és a gondoskodás gyakorlására remek alkalmat kínál, egészen április közepéig.

A Hold 24-én az Oroszlánban jár, szextilben a Marssal, akaraterőt adva, szembenállása a Jupiterrel a túlzásoktól int óva. 25-én 14:28-kor üresjáratossá válik, amely egészen 26-án, 04:26-ig tart - ekkor lép ugyanis a Szűz jegyébe.

tranzit_1.jpeg

 

süti beállítások módosítása