Asztrotitkok

2020.05.02.-03./szombat, vasárnap

Hétvégi előrejelzés!

2020. május 01. - Jurancsik Eszter

Szombaton hajnalban Holdunk még mindig az Oroszlán jelben halad, szembekerülve a Vízöntő-Marssal. Álmaink szimbólumai, történései az önlegyőzés fontosságára mutatnak rá, illetve a döntésekre, amelyek ránk várnak. Égi szomszédunk alatt az Északi Vízikígyó, azaz a Hydra tekereg, amely a belső erő, az ösztönök szimbóluma, a titkok őrzője, amely világosan mutatja: a belső erő nem elfojt, hanem felemel. Olyan dolgokat kell kimondanunk, amelyeket eddig saját magunk előtt is titkoltunk. Az eddig lefojtott érzések kimondása szabaddá tesz! A Hydra ráadásul a Nap éves útjához viszonyítva visszafelé úszik az égbolton, azaz a világtengelyekével, ez az irány pedig mindig sorsfordító erővel bír! Itt a lehetőség, hogy átformáld a sorsodat.

ascensionandrebirth2-600x388.jpg

Reggel, 7:36-kor a Hold belép a Szűzbe, szextilt alkotva a Felszálló Holdcsomóval, amelyet az indiaiak Rahunak neveznek. Itt az ideje, hogy végre kilépj a komfortzónádból, és elkezdd élni azt az életet, amely valóban a boldogság felé terel Téged! Ehhez azonban szükséges a megtisztulás (amely fogalom éppen a Szűz jeggyel kapcsolható össze), nemcsak testi szinten, hanem mentálisan is, hogy tudd, merre indulj. Ismét a magunkkal szembeni őszinteségé lesz tehát a szerep. A szív vágya mindig igaz. A Hold pedig égboltilag ekkor pont az Oroszlán csillagkép Regulus csillaga felett halad el, amely a szívünk igaz vágyait (is) szimbolizálja. Amelyről ha beszélünk, megváltozik az arcunk is. Amely mosolyunkat szívből jövővé varázsolja, szemünkben a boldogság ragyog, mintha csak már megtörtént volna. És ettől egész lényünk ragyogni kezd, és ezek a rezgések átragadnak másokra is. Ezt a ragyogást, ezt a Fényt pedig az Oroszlán alatt lévő Szextáns méri... Neked mi ez...? :) 

Este a Hold trigonnal kapcsolódik a Bikában járó Naphoz, Merkúrhoz és Uránuszhoz. Az akaraterő, a kommunikáció és az újító gondolatok összhangba kerülnek; bátran kezdjünk tervezni a mai napon, ugyanakkor ne kapkodjunk; a lassan, de biztosan elvet ajánlott követni. 

E nap a 11. holdnap, amely 13:25-kor kezdődik el, szimbóluma: tüzes kard.

d_pbvn6ucaeze9o.jpg

Minden ekkor elkezdett dolgot be kell fejeznünk (nem feltétlenül ezen a napon). Ne kockáztassunk semmit ezen a napon, csakis biztos dolgokba vágjunk bele. Ha tisztítókúrába vagy diétába kezdünk, amire egyébként alkalmas ez a nap, akkor azt is mindenképpen végig kell vinni. Kalandokba ne bocsátkozzunk. Ha ezen a napon valamilyen vágóeszköz kiesik a kezünkből, akkor ez annak a jele, hogy nem megfelelő módon bántunk az energiákkal. Böjtölésre, meditációra alkalmas nap.

Vasárnap hajnali álmaink főleg céljainkkal kapcsolatosak, személyes fejlődésünkre és a nehézségek leküzdésésnek módjára is rámutathatnak. Reggelre a Hold eléri az Oroszlán csillagkép Zosma csillagát, amely a teremtő erőt és a kreativitást szimbolizálja.

Délután a Halak-Neptunusszal kerül szembe; a túl sok étel és az alkohol most különösen megbosszulhatja magát, vigyázzunk ezekkel. Fókuszáljunk inkább a művészetekre, ha magunk nem is műveljük, hallgassunk zenét, nézzünk filmet, foglalkozzunk spirituális irodalommal. 

event_19380521.jpeg

A Hold Vénusszal való kvadrátja segít tisztábban látni pénzügyeinket, kapcsolatrendszerünket. Energiáinkat ne pazaroljuk értelmetlen vitákra, inkább tegyünk erőfeszítéseket a másokkal való együttműködésre. A Vénusz ekkor az Aldebaran csillag felett jár, amely a Bika csillagkép Tejútra látó szeme, egyben a Világ egyik tartóoszlopa is. Mindez lehetőséget ad az előrelátásra, arra, hogy meglássuk, mely minőségek szolgálnak minket, illetve a Vénusz, mint a szerelem égiteste lehetőséget biztosít arra is, hogy tisztázzuk párkapcsolatunkat, a benne esetlegesen jelen lévő nézeteltéréseket. 

A napon 14:44-kor veszi kezdetét a 12. holdnap, amelyet a szív szimbolizál.

hands-holding-a-heart.jpg

A kozmikus szeretet energiájának napja. Ezen a napon a bölcsesség győzedelmeskedik az ész és az érzések fölött, melynek eredménye a szellem megnyugvása és megerősödése. Az ajándékozás és a kedveskedés napja.
Ezen a napon tegyünk eleget minden kérésnek, amivel hozzánk fordulnak. Ebben az esetben a mi kívánságaink is teljesülni fognak. Akárcsak a 7. holdnapon, ezen a napon az imáink is meghallgattatnak. Ezen a napon lehetőleg ne sírjunk és ne haragudjunk meg senkire. Ha valakivel rossz viszonyban vagyunk, akkor tegyük meg az első lépést a békülés útján. Legyünk óvatosak, mert ezen a napon az emberek egy része igyekszik sajnáltatni magát. Ám a sajnálat azon emberek iránt, akik nem akarnak saját magukon segíteni, egy csapda, ami oda vezet, hogy ezek az emberek kihasználnak és élősködnek rajtunk.
Áldás!
Képek: Pinterest.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr7515653514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása