Asztrotitkok

Fényszögek és retrográd Merkúr - 2022.01.14.-2022.01.16.

2022. január 13. - Jurancsik Eszter

Január 14-ével vált retrográd mozgásba a Merkúr a Vízöntő 10. fokán, és egészen a Bak 24. fokáig vándorol vissza. 2021. január 30-a és 2021. február 19-e között szintén e jelben volt retrográd a bolygó. Hasonló érzések, szituációk térhetnek vissza, mint akkoriban, Újragondolhatjuk kapcsolatainkat a barátainkkal, újragondolhatjuk terveinket. Az előrelépéshez néha egyet vissza kell lépnünk, de utána kettőt lépünk előre - amikor a Merkúr újra direktbe fordul.

planet-mercury-5.jpg

Természetesen ismét lehetnek fennakadások a kommunikációban, vigyázzunk a félreérthető helyzetekkel. Szerencsés nap lesz viszont 23-a, ugyanis a Nap együttállása a Merkúrral - amit kaziminek neveznek - fontos felismeréseket hozhat, zseniális ötletekkel gazdagíthat minket, főleg a déli órákban.

Személyes szinten azon horoszkópházad eseményeire lesz hatással a Merkúr irányváltása, ahová a Vízöntő 10. foka esik. Ha még nem ismered a horoszkópodat, töltsd le az ingyenes Regiomontanus asztrológiai programot, és az adataid felvitele után megjelenik előtted a saját horoszkópod!

12-ével létrejött egy kvadrát a Merkúr és annak magasabb oktávja, az Uránusz között, amely hajlamosíthat az idegességre, a kapkodásra. Szánj elég időt a határidős munkákra, elintéznivalókra, ügyeljünk kommunikációnkra, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket. Pozitív hozadéka azonban ennek a január 22-ig tartó fényszögnek, hogy segít a dolgokat egy teljesen más szemszögből nézni, ezáltal a felmerülő problémákra is könnyebben találhatunk megoldást. Mindazonáltal a drámai felismerések mellett vigyázzunk magunkra, a kisebb balesetek esélye is megnő, kerüljük a hirtelen mozdulatokat, tartsunk be minden közlekedési szabályt. 

16-án a Nap találkozik a Plútóval. Igen erőteljes találkozás lesz ez, megnöveli a regenerációs készséget, extra energiát és kitartást ad. Remekül elvégezhető minden olyan feladat, amelyet egyébként nem szívesen csinálunk, nagyobb hatásfokkal dolgozhatunk. Január 25-ig aktív a fényszög, remek időszak a gyógyulást megcélzó meditációkra.

istockphoto-1181315636-612x612.jpg

A Hold mozgása:

14-én az Ikrekben halad, kulcsszavak: kommunikáció, információ, kapcsolódás. Testrészek: tüdő, karok, vállak, funkcionálisan a légzés, a mozgás.

15-én 03:21 és 17:10 között üresjárat - nem javasolt új projektekbe kezdeni ekkor. 17:10-kor belép a Rákba. Kulcsszavak: érzékelés, család, otthon. Testrészek: gyomor, rekeszizom, mellkas, nőknél a mellek és a méh, funkcionálisan a menstruációs ciklus, a folyadékháztartás.

16-án szintén a Rákban halad.

Jelentősebb fényszögei:

14-én: kvadrát a Szaturnusszal (komorság felerősödhet)

15-én: szembenállás a Marssal (kerüljük a meggondolatlan cselekvést)

16-án: szextil az Uránusszal (intuíciós készség növekedése)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr6216811824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása