Asztrotitkok

Fényszögek és Neptunusz direkt - 2021.11.30.-12.01.

2021. november 29. - Jurancsik Eszter

A Nap és a Szaturnusz szextilje, amely 30-ával születik meg, kitartást, fegyelmezettséget és türelmet biztosít. Nagyon jó időszak a komoly vagy nehéz feladatok elvégzésére, ugyanígy lehet az is, hogy nálunk fiatalabbaknak, tapasztalatlanabb embereknek kell segítenünk, tanácsot adnunk - átadhatjuk bölcsességünket. Ugyanakkor az idősebb emberek körében tiszteletet vívhatunk ki, és remek időszak az édesapával való problémák rendezésére is. Alapvetően a kemény munka fényszöge ez, amely később többszörösen kifizetődik. A hatás december 8-ig aktív.

Eközben a Merkúr is szextilt alkot az Idő Urával, amely fényszög tiszta gondolkodást, jó ítélőképességet és szervezőkészséget ad, valamint elintézhetők a papírmunkák, akik tanulnak, most nagyobb hatásfokkal tudnak koncentrálni és a kutatómunka is előtérbe kerülhet. Az intellektus kiélesedése mellé nyílt és őszinte kommunikáció társul, akár szakmai, akár magántermészetű beszélgetésekről van szó, most igen komolyan lehetnek. Ha munkád a kommunikációhoz kapcsolódik, most komoly sikerekre van kilátás. December 4-ig aktív a fényszög.

Szintén 30-án a Nap és a Chiron között jön létre egy trigon. Tipikus fényszöge az alkotásnak, a művészeteknek, rengeteg művész képletében megtalálható a Nap/Chiron trigon. Próbáld ki Magad ezeken a területeken, ha eddig nem tetted.

December első napján a Neptunusz direkt mozgásba vált - július 25-e óta volt retrográd állapotban. Mit tanultál az elmúlt 5 hónapban a megérzéseidről? Milyen spirituális élményeid voltak?

science-neptune-ta-pia01492_orig.jpg

Ezeket gondold át, ugyanis az elkövetkező fél év erről fog szólni, ezen tapasztalatok birtokában láthatod majd a körülötted lévő történéseket. Retrográd időszakában a Neptunusz sok mindenről és mindenkiről fellibbentette a fátylat. Különösen azon horoszkópházadra lesz hatással a Neptunusz irányváltása, amely felett éppen átvonul, ez pedig a Halak-házad. 

A Hold 30-án a Mérlegben halad, előtérbe helyezve a kapcsolatokat éppúgy a szerelem területén, mint az üzleti életben, és általában a világgal való kapcsolatodat. Tükröt kaphatsz más emberektől, ám jobb, ha sértődés helyett inkább elgondolkozunk a dolgon. Érzékeny testrészek: húgyhólyag, vesék, mellékvesék, hormontermelő mirigyek, vénák, derék. Ha problémád van a veséddel, ajánlható a mezei zsúrló, a nyírfalevél vagy gyömbéres tea fogyasztása, derékfájásra, lumbágóra hajlamosak pedig kerüljék az óvatlan mozdulatokat és a nagy terhelést. Este a Vénusszal alkotott kvadrátja hajlamosíthat a párkapcsolati vitákra.

December 1-jén a Hold 05:19 és 12:55 között üresjáratos, ekkor lép be a Skorpióba. Mély és intenzív érzelmek törhetnek fel vulkanikus erővel, szenvedélyesebbé téve minket, ugyanakkor a kitartás is megnő és fokozott érdeklődést mutathatunk az okkult dolgok, az asztrológia és mágia iránt. A Skorpió által uralt testrészek: húgyutak, nemi szervek, vastag-és végbél, de a Mars miatt hatással van a szerveztben lévő gyulladásokra, amelyek ekkor felerősödhetnek. A mentális betegségekkel, depresszióval küszködők ilyenkor tapasztalják a legszélsőségesebb hangulatindagozásokat. A Skorpió-Hold gyógynövényei a tőzegáfonya (húgyúti panaszokra), a borsmenta (székrekedésre), a citromfű (nyugtalanság, stressz esetén) és a kamillatea (gyulladások enyhítésére). 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9416767972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása