Asztrotitkok

Fényszögek és Oroszlán-Újhold - 2021.08.08.-2021.08.09.

2021. augusztus 06. - Jurancsik Eszter

new-moon-leo-2021.jpeg

Augusztus 8-án, 15:49-kor születik Újhold, az Oroszlán jel 16°14'-én. A Hold a Nappal találkozik ekkor, személyes képletedben főleg azon horoszkópházadra lesz hatással, ahol az Oroszlán 16. foka látható. A tudat és a tudatalatti összeolvad, segítve ezáltal a döntéseket, és egy új fejezet nyitását az adott területen.

AZ ÚJHOLD FÉNYSZÖGEI

A Nap/Hold találkozásának pillanatában kvadrátot alkotnak a Bika-Uránusszal, amelyről az előző bejegyzésben már szót ejtettem. Nyugtalanság, türelmetlenség jelentkezhet, az Oroszlán-Hold pedig az érzelmi drámáról is gondoskodik. A legváratlanabb helyzetekben változhatunk drámakirályokká-királynőkké, igencsak meghökkentve a körülöttünk lévőket, azonban érdemes ezeket a jeleneteket a minimálisra csökkenteni, és nem elefántot csinálni a bolhából. 

radix_1_70.jpeg

Az Újhold megszületésének pillanata - 2021.08.08., 15:49

Egy gyenge szembenállás is látható a két fő világító és a Szaturnusz között, amely feszültséget generálhat, mert egyfelől igyekszünk teljesíteni a kötelességeket, másfelől viszont saját, személyes igényeinket háttérbe szorulva érezzük. Azonban az oppozíció mindig magában rejti a kiegyensúlyozás lehetőségét (mérleghinta-elv), tehát törekedjünk az egyensúlyteremtésre. A kreatív energiák rendelkezésünkre állnak a Nap és a Hold találkozásának köszönhetően, tehát a fenti problémákat így tudjuk orvosolni.

ÍGY HAT A JEGYEKRE AZ ÚJHOLD

Fontos, hogy ne csak a Nap-jegyedet nézd, hanem az Aszcendensedet és a Hold-jegyedet is.

Kos: alkotókészséged felélénkül, vállalkozással kapcsolatban jó hírek, gyermekekkel kapcsolatos dolgok.

Bika: otthonodra irányul figyelmed, valamint szülők, idős emberek kerülnek előtérbe.

Ikrek: papírok, dokumentumok, szerződések, kisebb utazások.

Rák: pénzügyeidben új utak nyílnak meg, plusz bevétel vagy ajándék.

Oroszlán: személyes varázsoddal bármit elérhetsz, életerőd a sokszorosára duzzad.

Szűz: érdeklődésed a spiritualizmus felé fordulhat, esetleg vonzódni kezdesz a jógához vagy az energiákkal végzett gyógyításhoz. Vagy csak egyszerűen szeretnél egy kis nyugalmat, ezt most meg is kapod.

Mérleg: segítő emberek jelennek meg körülötted, akik bizalmat szavaznak neked. Szervezz minél tartalmasabb programokat a barátaiddal, mozdulj ki.

Skorpió: a céljaid felé vezető úton, ha eddig megtorpantál, most nyomhatod a gázpedált. Új utak nyílnak meg előtted, használd okosan a lehetőségeidet.

Nyilas: terveid most szilárd talajon állnak, ne tétlenkedj, fektess minél több energiát a megvalósításukba. Ha tanulsz vagy vizsgára készülsz, sokkal nagyobb hatásfokkal tudsz koncentrálni.

Bak: életed gyökeres átalakítására kapsz lehetőséget, megszabadulva a régi dolgoktól, hogy teret kapjanak az újak.

Vízöntő: a külvilággal való kapcsolatodat egyre tisztábban látod, párkapcsolatodban is elsimulnak a viharok. Elismeréseket zsebelhetsz be, amelyek eddigi munkád gyümölcsei.

Halak: egészséged javul, ha van valamilyen betegséged, most érdemes gyógyító szertartásokat végezned, meditálnod. Életmódváltás, több mozgás javasolt, ha eddig nem sportoltál semmit, de csak óvatosan kezdj hozzá.

9-én a Vénusz és a Neptunusz szembenállása párkapcsolati kérdéseket vet fel, különösen azoknál, akik egyedül vannak. Ismerkedéskor nem árt óvatosnak lenni, könnyen túlidealizálhatjuk a másikat, aminek aztán sírás lehet a vége. Ne hagyd magad elvakítani, fél lábbal maradj a földön, noha a rózsaszín szemüveg mögül nehéz tisztán látni. Ne hagyd magad kihasználni sem szexuálisan, sem más értelemben. Persze ha tudod, hogy ebből nem lesz több, és nem zavar, akkor oké. Ellenkező esetben komoly sebeket szerezhetsz.

venus_inconjunct_neptune.jpg

Ilyenkor hajlamosak vagyunk olyan embereket bevonzani, akik látják ugyan a kedvességünket, de ezt gyenge pontnak érzékelik és oda lövik ki a nyilaikat, mi pedig a reálisnál jóval többet képzelünk bele a dologba. Párkapcsolatban, házasságban élőknek lehet, hogy félreértésekkel, féltékenységgel kell szembenézniük, ha ez igaz ránk, inkább magunkba nézzük és ott keressünk jeleket, ne a másikban - ugyanis ez egy minta a múltból, a régi kapcsolatokból, ami még nincs felszínre hozva és megoldva. Ugyanígy a mártírkodásnak és a nagyobb pénzügyi manővereknek sem most van itt az ideje, de szerencsére ez a fényszög csak augusztus 15-ig aktív.

A Hold 9-én, 14:22 és 16:55 között üresjáratos, majd belép a Szűz jegyébe - kedvező nap a külső-belső rendrakásra, tisztításra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr6316650962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása