Asztrotitkok

Mentális balansz: Merkúr a Mérlegben - 2020.09.06.-2020.09.27.

2020. szeptember 13. - Jurancsik Eszter

Szeptember 6-ával lépett a Merkúr a Mérleg jegyébe, az égboltot nézve pedig most éri el a Szűz szívét, a Minelauva csillagot, innen indulnak ki a Szűz ölelésre tárt karjai.

A Mérleg jegyében a kapcsolatok felé irányítja a figyelmet. Vagyis kapcsolataink harmonizálása kerül sorra. Az igazságok kimondatnak és tisztázást nyer minden olyan dolog, ami eddig keszekuszának és zavarosnak tűnt. Személyes szinten az Ikrek és a Szűz jegyében kezdődő házaid eseményeit, energiáit viszi a Mérleg-házadba, tölti fel azt friss energiákkal, hírekkel, valamint a Szűz csillagkép érintettsége révén gyakorlatias megoldásokkal és precizitással. A kitartó mentális munka most eredményeket hoz, a gyümölcsök learatása (Szűz – aratás!) következik, amennyiben szándékaid a tisztaságon és az őszinte cselekedeteken alapulnak.

radix_1_7.jpeg

Azon házad eseményeiben is megkapod az egyensúlyteremtés lehetőségét, ahol a születési Merkúrod áll.

Ám nemcsak a párkapcsolatokban, hanem az üzleti, stb. kapcsolatokban is tisztázó beszélgetésekre kerülhet sor. Ez esetben az eddig szőnyeg alá söpört dolgok felszínre kerülnek és így tisztázhatóak. 

A Merkúr képviseli továbbá tanulást, a nálunk fiatalabbakat, a gyermekeket, testvéreket, szomszédokat. Ezen területeken is létrejöhet az egyensúly, ha teszünk érte. 

Lendülettel, bölcsességgel előre: Jupiter direkt - 2020.09.13.

Szeptember 13-án, vasárnap a Jupiter a május óta tartó retrográd mozgásából előre indul a Bak jel 17. fokáról. Csillagképileg a Nyilasban látható, a Pajzs alatt.

Egy direkt irányba forduló planéta hatalmas energiákat segít felszabadítani, amelyek a szülés, születés, teremtés energetikájához hasonlatosak. A Jupiter ráadásul egy expanzív energiákat képviselő bolygó, hatalmas lendülettel. 

Az elmúlt hónapokban a fő téma a hit, a bölcsesség elérése, annak tovább adása komoly szinten előtérbe került sokunknál, főleg abban a horoszkópházunkban, amely a Nyilas jelben kezdődik, ahol a születési Jupiterünk áll illetve amely felett a tranzit Jupiter halad. Újra kellett gondolnunk-terveznünk dolgokat, felülvizsgálni azt, hogy mennyire tudunk hinni abban, hogy bölcsen tudunk cselekedni az adott horoszkópház dolgaiban?

radix_1_6.jpeg

Az eddigi hitrendszerek tisztázása, eredetük megtalálása, valamint az, hogy a jupiteri témakörökben kellő elszántsággal álltunk-e dolgokhoz, kiemelt fontossággal bírt. Ha hoztál egy döntést ezen témákban, elkötelezted Magad pl. egy irányzat mellett vagy épp kioldottál egy rakás bénító hitrendszert, az bizony hosszú időre, ha nem örökre határozza meg az életed. És mindezt egyedül csináltad végig. Lehet, egy kis segítség érkezett innen-onnan, de a fő munka a Tiéd volt, amit elértél az a Te érdemed, ahogyan a Bak is egyedül jut fel a hegy csúcsára. És nem fél, nem szédül. Bízik saját magában, ahogy nekünk is ezt kell tennünk a továbbiakban is. Ezáltal saját életed felett hatalmad lesz, a kétségek eltűnnek és végre bizalommal telve haladhatsz előre. Immár jövődet is eme bölcsességgel alakíthatod (Nyilas csillagkép).

A Jupiter előre indulása meglódítja a Nyilas jelben kezdődő házad témáival kapcsolatos történéseket, azon házad dolgait, ahol a születési Jupitered is található, és azon ház eseményeit is, amely felett éppen tranzitál - azaz, ahol a Bak jel 17. foka látható.

A szerelem művészete - Vénusz az Oroszlánban/2020.09.06.-2020.10.03.

Szeptember 6-án a Vénusz átlépett az Oroszlánba, és egészen október 3-ig halad ebben a jegyben. A tűz-jegyekben található földies planéták a kreatív, teremtő energiát állhatatossággal töltik fel, így az elhatározások realizálásához ad lehetőséget.

radix_1_5.jpeg

Ez vonatkozik a szerelemre, a pénzügyekre és művészetekre egyaránt. Az égbolton a Rák csillagképben látjuk végighaladni bolygószomszédunkat, amely a befogadó-tápláló-elengedő szeretet hármasát szimbolizálja. Szerelmi kapcsolatokban tisztázhatók a félreértések, hallgassuk meg a másikat, és építsük a kapcsolatot - ezáltal el tudjuk engedni azon minőségeket, amelyekre más nincs szükség. 

Az Oroszlán-Vénusz világos üzenete: nem a másikon kell uralkodni, hanem magunkon. Mivel e planéta főként a párkapcsolatokat szimbolizálja, főleg e területre fejti ki hatását. A szenvedély magas hőfokra szökhet fel, ez különösen a kapcsolat testi részében nyilvánul meg - ami egyúttal aktiválja a keresztcsonti csakrát (szexcsakra,  szanszkrit nyelven Svadhishthana). Ez fenntartja a tüzet, de művészi énünkre is hatással van, ha művész vagy, vagy érdekelnek a művészetek, de eddig valami visszatartott, netán alkotóművészi válságba keveredtél, az Oroszlánban járó Vénusz ebben is segítségedre siet, hogy feloldja ezt a blokkot.

Az indiai rendszerben a Vénusz jegyváltása a Pushya, szaturnikus holdházat érinti. Lehetőség az érzelmi stabilitás megteremtésére, érzelmi elfojtások feloldása kerül terítékre.

 

Lassan járj, tovább érsz! - Retrográd Mars/2020.09.10.-2020.11.14.

A holnapi napon, szeptember 10-én kezd retrográd mozgásba a Kos-Mars a jel 28. fokán, és egészen a 15. fokig vándorol vissza, majd november 14-ével újra előre indul.

A hátráló mozgás a Világtengelyekkel megegyező irányban történő mozgás, visszatérő minőségekkel-személyekkel, de korszakalkotó lehetőségeket és ismétlést is jelent. Hiszen az ismétlés által válik biztossá a TUDÁS. A Mars, a fizikai erő, az akarat, a tűz világosságot teremtő erejét képviselő princípiuma az égbolton a Cet fejénél, a Halak fonákjánál vált irányt.

Amikor az égitest belépett saját jegyébe, igencsak felfokozta a tettvágyat, és tapasztalhattunk előrelépést életünk egyes területein a Halak-Mars bágyadtságát felváltotta a dinamika. Persze, mindenki szeretne mihamarabb a célba érni. És persze ér közben hibázni is, hiszen azokból is tanul az ember. De! Ha nem akarjuk, hogy kedvünket szegjék a kezdeti kudarcok, lassítsunk egy kicsit. Senki nem akar a vesztébe rohanni. Így is haladhatunk előre, csak éppen nem forgácsolódik szét az energiánk. Lesz időnk átgondolni esetleges változtatásokat, levonni a tanulságot a közelmúltban történtekből. Ha kapkodsz, többet hibázol, ami letörheti a lelkesedést. Túl magas fordulatszámon pörögve pedig kimerülsz és ágynak esel - mivel a Marsról beszélünk, leginkább gyulladásos elváltozások formájában jelezheti szervezeted, hogy ideje a gázpedál mellett a féket is használni. Nem, nem kell megállni, csak egy kicsit megzabolázni az energiákat, ennyi. 

radix_1_4.jpeg

Főleg két életterületedet kell megfigyelned, azaz azt a horoszkópházadat, ahová a Kos jel 28. foka esik, és ahol a Marsod áll. Itt kapsz lehetőségeket arra, mielőtt végső döntést hozol és teljes gázzal folytatod az utat, hogy újragondolj mindent. November 14-e után már nyugodtan nyomhatod izomból a gázpedált, senki nem fog az utadba állni. Július 25-e után már érezhetted, hogy az adott területen valami történni fog, nyughatatlanság, izgatottság lehetett úrrá rajtad, ez az úgynevezett "árnyék-időszak" ("előárnyék"), amely előkészíti a bolygó irányváltását és fellibbenti a fátylat azon dolgokról, amelyek a retrográdság alatt fókuszba kerülnek. Ez megmutatta Neked, mely témákkal kell foglalkoznod bővebben. Ha pl. a Kos 28. foka a IV. házadba esik, családi dolgok, szülők, a VII. ház esetén párkapcsolat, házasság, külvilág és így tovább. Ugyanez az érzés jelentkezhetett azon házad témáiban is, amelyben a Marsod áll. A komolyabb eredmények pedig 2020. november 14-e után jelentkeznek majd, és 2021. január 2-a után, amikor véget ér az "utóárnyék" időszaka is, végleg kikristályosodik minden, megadva a lehetőséget arra, hogy olyanná formáld életed, amilyenre szeretnéd. 

A Mars az égbolton a Cetnél haladva folyamatosan biztosítja a belső tisztulást, a Halak csillagkép pedig a múlt tanulságait levonni és törekedni a magasab szintű tudás felé. 

Az indiai rendszerben az irányváltás az Ashwini, Ketu ( ~ Emelkedő/Északi Holdcsomópont/Sárkányfej) típusú holdházban történik meg, amely kapcsolatban áll az akaraterővel, a gyógyulással - ha ügyelsz a fentiekre, plusz ajándékként még gyógyító erőd is megsokszorozódik, búcsút inthetsz főleg gyulladásos betegségeidnek, hiszen befelé figyelve (Cet csillagkép) megtalálod annak elnyomott, lelki okait is.

 

süti beállítások módosítása