Asztrotitkok

Szétverni a láncokat: Uránusz retrográd - 2020.08.17.-2021.01.14.

2020. augusztus 16. - Jurancsik Eszter

Augusztus 17-én retrográdba fordul az Uránusz, a Bika jel 10. fokán. Egészen 2021. január 14-ig hatad hátramenetben, égboltilag a Cet fejénél, a Kos alatt, annak Hamal csillagával egy vonalban. 

uranusz.jpg

Az Uránusz, mint generációs bolygó tömegekre van hatással. Ő a forradalmár és a bennünk lévő zseni. A retrográd mozgás pedig mindig korszakalkotó-sorsfordító lehetőségeket rejt magában, lévén hogy a mozgás a Világtengelyekével megegyező.

Január közepéig pénzzel, értékekkel, illetve saját tehetségeink területén is visszatérhetnek dolgok-érzések, amolyan déja vu-szerű élmények is gyakran ütheti fel a fejüket. Lehetséges, hogy egy adósod most adja meg tartozását, vagy egy részét. Visszakerülhet Hozzád egy elveszettnek hitt dolog, felfedezed Magadban a tehetséget - pontosabban újra-felfedezed.

uranus_1024.jpg

Váratlan meglepetések is érhetnek, ne csodálkozz, ha valamely életterületeden 180 fokos fordulat áll be. Érvényes ez különösen két életterületedre: az egyik az a horoszkópházad a képletedben, amelyik a Vízöntő jelben kezdődik, a másik pedig, amely felett éppen ott jár az Uránusz, azaz a Bika jegy 10. fokát magában foglaló ház. 

Bilincsek törnek szét, a megszokottól eltérő, innovatív utak felé fordulhatunk, minden olyan megoldás szóba jöhet, ami nem szokványos, sőt: extrém. És ezen megoldásoknak pont most van itt az ideje! Ami nem működik... hát baszd ki. És lépj a másik útra, amely talán szokatlan, de lehet, hogy sokkal inkább célravezető, mint a múltban bevált, de mostanra működésképtelenné korhadt megoldóképleteid. 

A kollektív tudatban is megmutatkozik mindez: szembemenni a hagyományos dolgokkal. Fellázadni egy működésképtelen rendszer ellen. Az Uránusz a Merkúr magasabb oktávjaként a tömegkommunikációt is képiviseli, és minden olyan hírt, amely tömegeket érint. Ám ezúttal megkérdőjeleződik minden, amire eddig csak bólogattunk.

img_8643.jpg

Az indiai rendszerben az Ashwini nevű holdházat érinti az irányváltás. Ez a holdház Ketu (Déli Holdcsomópont)-jellegű energiákkal rendelkezik. E ház a magunkkal hozott tudást is képviseli, amelyet megtanulhatunk végre tudatosan használni. Az arab rendszer szerint az Al-Dabaran nevű terület érintett; megkérdőjelezi az ingatag talajon álló dolgok létjogosultságát. Váratlan kapcsolati változásokat jelez, egyik percről a másikra szakítást vagy éppen kapcsolat kezdetét. Vonatkozik ez minden kapcsolatra (szerelem, üzlet). A kínai holdházak közül a Lóu nevű területen vált irányt az Uránusz; learatható a munka gyümölcse, szerencsés események kapcsolatokban.

Mindezekben a Cet csillagkép energetikája segít - megtisztulás minden tekintetben. A Halak pedig egy korszak végét jelzi, egyéni szinten is.

 

A Nap trigonjai/Mars, Lilith - 2020.08.15.

Augusztus 15-én trigon születik az Oroszlán-Nap és a Kos-Lilith között, valamint a Nap és a Mars között. Mindeközben a Mars és a Lilith együtt állnak, erről ITT olvashatsz.

Lilith a női szexualitás felszabadítója, a női energiák megélését segíti elő, egyfajta "lelki újjászületés" által. Lilith a feminin tudás hordozója. Lányok, nők, figyelem! Két tűz-jegyet érintve felszínre hozza a tudat alatt lévő szexuális blokkokat, félelmeket, fóbiákat, zavarokat a férfiakkal és az apával.

lilith.jpg

Most szembenézhetsz ezen területek múltbéli történéseivel, és az elkövetkező napokban ezt fel is oldhatod. Égbolti értelemben a Nap most éri el az Oroszlán csillagképet, egészen pontosan a Regulus csillag alatt látható, amely az Oroszlán Szíve. A szívünkben mindig érezzük, mit kell cselekednünk. Ez tesz minket sebezhetetlenné és legyőzhetetlenné. Járjunk el ebben a témában is így.

Sok lány, asszony érzi mostanság magát frusztráltnak. A Kos-Lilith felkínálja a lehetőséget - éppúgy, mint a bolygók- , hogy aspektusait, helyzetét magasabb szinten éljük meg. A Kosban járó Lilith energiáit fizikai aktivitásba, sportba, mások védelmezésébe lehet legjobban terelni - így az energiatöbblet nem okoz frusztrációt és nem érzed azt, hogy valaki fejébe akarsz húzni egy serpenyőt.

keplet.bmp

A Nap és a Mars trigonja pedig mindkét nem számára könnyítést ad. Bátorságot, kreativitást, akaraterőt és igaz énünk felvállalásának lehetőségét nyújtja számunkra, valamint az önérvényesítést és rengeteg erőt. Használjuk ezt ki!

 

Képek: Pinterest (1), saját (2, Astrosky program screenshot)

Mars-Plútó kvadrát: felverni az álló port

13-án válik egzakttá a Kos-Mars és a Bak-Plútó kvadrátja. Az égbolton előbbi planétát a Cet felett, a Halak fonákjánál látjuk, utóbbit pedig a Nyilasban. 

Korábbi cikkemből idézve:

A mennyiségi és minőségi átalakulás folyamatban van, fogadjuk ami jön és engedjük, ami megy. Egész életünk gyökeres átalakítása a fő téma. Mindentől megszabadulni, ami már nem fér bele a megváltozott életünkbe. A Mars kapcsolódása a Plútóhoz egyre sürgetőbbé teszi a változtatásokat. Nincs mese, ki kell lépni abból, ami nem működik, ami használhatatlan, ami lehúz, energiát vesz el tőlünk. Legyen ez egy párkapcsolat, baráti kapcsolat, munkahely vagy bármilyen szituáció. A Plútó nem tesz kivételt a korosztályok között, hiszen generációs bolygó, csak éppen mindenkinek más-más életterületen jelöli ki a változtatások szükségességét. 

Sokan érezzük frusztráltnak, feszültnek magunkat, mintha egy időzített bomba lenne bennünk. A feszültséget nem ajánlott sokáig bent tartani, hiszen megbetegítheti a lelket, különösen marsikus (sérülések, gyulladások, fogászati gondok, fejfájások, migrén) és plútói (vastagbél-panaszok és neurotikus kitörések) betegségeket idézhetnek elő. Ám nem mindegy, hogyan szabadulunk meg ettől a csomagtól!

nevtelen_1.jpg

Lehet nyühögni, hisztizni, tányérvagdosni, és lehet tudatosan felhasználni ezeket az energiákat. Most a lehető legtisztábban látható, mely életterületeink szorulnak tisztításra, lássunk hát neki. A nemsokára retrográdba forduló Mars rengeteg időt biztosít erre. 2020. október 27-e és 2020. december 4-e között egy kis időre eltűnik ez a tanító jellegű fényszög, ám a munkavégzésnek ettől függetlenül folytatódnia kell, show must go on. Némileg talán lassul a dolog, ami kedvező abból a szempontból, hogy kevesebb lesz az idegi túlfeszítettség esélye, de higgadt fejjel haladnunk kell tovább. 2021. január 7-ig pedig újult erővel dolgozni kell. Ez körülbelül olyan, mint amikor egy régóta nem használt, zárt sufniba bemegyünk, ahol mindent por lep. Kezünkbe vesszük a seprűt, és ahogy elkezdünk sepregetni, száll a por mindenfelé, ami nem túl kellemes, de egy idő után tiszta lesz a helyiség. Így kell elképzelni a folyamatot a két ház felett, ahol a tranzit Mars és Plútó jár a személyes képletedben. Találsz a por alatt kacatokat, lomokat, amelyeket már ezer éve nem használtál, mégis elsúvasztottad, "hátha szükség lesz rá". De ha eddig sem használtad, kevés az esélye annak, hogy a jövőben ezt fogod tenni...

Szóval a porlepte csetreszeket ki kell kukázni, és a poros sufniból, a raktárnak használt, egyébként értékes területből egy tiszta szoba (...ház...) lesz, ahová sokkal értékesebb, szebb dolgokat tudsz pakolni. 

img_8544.jpg

Ha a születési bolygóid közül akár a Mars, akár a Plútó kvadrátot vagy szembenállást alkot, akkor még két területet figyelembe kell venned: azt a házat, ahol a fényszög által érintett égitest látható, illetve ezen égitest által uralt ház. Példa: a tranzit Mars a VII. ház felett jár, amely a kapcsolatok, külvilág háza. Kvadrátba kerül a IV. házas születési Holddal, amely terület a család, a szülők jelölője. A Mars a cselekvés, a Hold az érzelem. Nem nehéz kitalálni, mit üzen. 

Másik példa: A Plútó a IV. ház felett jár, kvadráttal kapcsolódik az I. házas születési Marshoz. Az egész élet, kezdve a tudatalattiban eltemetett dolgoktól az egészségig, az öntudatig és a konkrét tettekig, új alapokra helyezhető. 

Ugyanígy figyelmet érdemel, ha valamelyik fő tengelyeddel (Aszcendens, Deszcendens, Imum Coeli, Medium Coeli) fényszöget alkot a két bolygó.

A Cet, amely felett a Mars január végéig járja égi táncát, biztosítja az energiát a megtisztuláshoz, a Nyilas pedig, ahol a Plútó halad, előkészíti a terepet a jövőnek.

Áldás!

süti beállítások módosítása