Asztrotitkok

Mars-Plútó kvadrát: felverni az álló port

2020. augusztus 12. - Jurancsik Eszter

13-án válik egzakttá a Kos-Mars és a Bak-Plútó kvadrátja. Az égbolton előbbi planétát a Cet felett, a Halak fonákjánál látjuk, utóbbit pedig a Nyilasban. 

Korábbi cikkemből idézve:

A mennyiségi és minőségi átalakulás folyamatban van, fogadjuk ami jön és engedjük, ami megy. Egész életünk gyökeres átalakítása a fő téma. Mindentől megszabadulni, ami már nem fér bele a megváltozott életünkbe. A Mars kapcsolódása a Plútóhoz egyre sürgetőbbé teszi a változtatásokat. Nincs mese, ki kell lépni abból, ami nem működik, ami használhatatlan, ami lehúz, energiát vesz el tőlünk. Legyen ez egy párkapcsolat, baráti kapcsolat, munkahely vagy bármilyen szituáció. A Plútó nem tesz kivételt a korosztályok között, hiszen generációs bolygó, csak éppen mindenkinek más-más életterületen jelöli ki a változtatások szükségességét. 

Sokan érezzük frusztráltnak, feszültnek magunkat, mintha egy időzített bomba lenne bennünk. A feszültséget nem ajánlott sokáig bent tartani, hiszen megbetegítheti a lelket, különösen marsikus (sérülések, gyulladások, fogászati gondok, fejfájások, migrén) és plútói (vastagbél-panaszok és neurotikus kitörések) betegségeket idézhetnek elő. Ám nem mindegy, hogyan szabadulunk meg ettől a csomagtól!

nevtelen_1.jpg

Lehet nyühögni, hisztizni, tányérvagdosni, és lehet tudatosan felhasználni ezeket az energiákat. Most a lehető legtisztábban látható, mely életterületeink szorulnak tisztításra, lássunk hát neki. A nemsokára retrográdba forduló Mars rengeteg időt biztosít erre. 2020. október 27-e és 2020. december 4-e között egy kis időre eltűnik ez a tanító jellegű fényszög, ám a munkavégzésnek ettől függetlenül folytatódnia kell, show must go on. Némileg talán lassul a dolog, ami kedvező abból a szempontból, hogy kevesebb lesz az idegi túlfeszítettség esélye, de higgadt fejjel haladnunk kell tovább. 2021. január 7-ig pedig újult erővel dolgozni kell. Ez körülbelül olyan, mint amikor egy régóta nem használt, zárt sufniba bemegyünk, ahol mindent por lep. Kezünkbe vesszük a seprűt, és ahogy elkezdünk sepregetni, száll a por mindenfelé, ami nem túl kellemes, de egy idő után tiszta lesz a helyiség. Így kell elképzelni a folyamatot a két ház felett, ahol a tranzit Mars és Plútó jár a személyes képletedben. Találsz a por alatt kacatokat, lomokat, amelyeket már ezer éve nem használtál, mégis elsúvasztottad, "hátha szükség lesz rá". De ha eddig sem használtad, kevés az esélye annak, hogy a jövőben ezt fogod tenni...

Szóval a porlepte csetreszeket ki kell kukázni, és a poros sufniból, a raktárnak használt, egyébként értékes területből egy tiszta szoba (...ház...) lesz, ahová sokkal értékesebb, szebb dolgokat tudsz pakolni. 

img_8544.jpg

Ha a születési bolygóid közül akár a Mars, akár a Plútó kvadrátot vagy szembenállást alkot, akkor még két területet figyelembe kell venned: azt a házat, ahol a fényszög által érintett égitest látható, illetve ezen égitest által uralt ház. Példa: a tranzit Mars a VII. ház felett jár, amely a kapcsolatok, külvilág háza. Kvadrátba kerül a IV. házas születési Holddal, amely terület a család, a szülők jelölője. A Mars a cselekvés, a Hold az érzelem. Nem nehéz kitalálni, mit üzen. 

Másik példa: A Plútó a IV. ház felett jár, kvadráttal kapcsolódik az I. házas születési Marshoz. Az egész élet, kezdve a tudatalattiban eltemetett dolgoktól az egészségig, az öntudatig és a konkrét tettekig, új alapokra helyezhető. 

Ugyanígy figyelmet érdemel, ha valamelyik fő tengelyeddel (Aszcendens, Deszcendens, Imum Coeli, Medium Coeli) fényszöget alkot a két bolygó.

A Cet, amely felett a Mars január végéig járja égi táncát, biztosítja az energiát a megtisztuláshoz, a Nyilas pedig, ahol a Plútó halad, előkészíti a terepet a jövőnek.

Áldás!

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr9116138110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása