Asztrotitkok

2020.05.18. - hétfő

2020. május 17. - Jurancsik Eszter

A Hold immár a tüzes Kosban jár, a Cet felett, a Visszaúszó Hal alatt. A jövőbe lépést megtámogatja, hogy a múltban gyökeredző negatív energiákat levághatjuk, egyúttal az elveszett dolgok, képességek visszakerülnek hozzánk. A Cet a belső megtisztulás, és a Hold három nap alatt rója végig a csillagképet. E három napban vonuljunk vissza (most nem nehéz...), végezzünk tisztító szertartásokat, de szervezetünk tisztítására is remek időintervallum ez. Alatta a Szobrász ragyog, amely a lefaragandó minőségek mutatója. 

hold.jpg

Holdunk szextilje a Merkúrral mutatja, hogy a tudás megszerzése felé vezető úton komoly segítségeket kapunk, valamint alkalmas mind az anyával, mint a testvérekkel-közeli rokonokkal, esetleg szomszédokkal való kapcsolatrendezésre. 

A Merkúr még mindig a Bika Tejúton fekvő szarvainál halad, képesek vagyunk meglátni azon minőségeket, amelyek szolgálnak/nem szolgálnak minket, gondolatainkat felülvizsgálni. Alatta látjuk a Bika szemének nevezett Aldebaran csillagot (α Tauri), amely egyébként a Világ egyik tartóoszlopa is. E csillag kiélesíti belső látásunkat, amely csak hasznunkra válhat. Hagyományosan rossznak írják le ezt a csillagot, gyilkossággal, erőszakos halállal társítják. De valójában Te Magad "gyilkolod ki" a mérgező energiákat Magadból - erről szól az Aldebaran. 

Az indiai asztrológiában az Aldebaran a második holdház (nakshatra), amelynek szanszkrit neve Rohini. E területet a Hold uralja, amely a megérzésekkel áll kapcsolatban, tehát intuitívan közelíthetünk meg dolgokat, valamint kötődik a kertészkedéshez, fák ültetéséhez, növények gondozásához. Most, hogy legtöbben otthon vagyunk, az Anyatermészet újjászületik, mi pedig segíthetjük ebben.

mother-nature-silpa-saseendran.jpg

 

Virágok nyílnak a betonutak repedéseiből, az eső új életet ad a virágoknak, fáknak, a madarak csiripelése ébreszt bennünket még a városokban is. Hogyan segítsünk Anyatermészetnek? Ne avatkozzunk a ténykedésébe... ennyire egyzerű. Csak üljünk ki a teraszra egy bögre kávéval, teával, tárjuk szélesre az ablakot és figyeljük az eső hangját, vagy élvezzük a Nap életet adó sugarait, este pedig nézzük a csillagokat, amelyekből egyre több látszik a kitisztult, friss levegő miatt. Ez maga a csoda, amire vártunk.

Este a Hold a Vénusszal is szextilbe kerül; tiszta és jövőbe mutató álmokat hoz, benne sok-sok információval, amelyet a jövőd alakításához használhatsz fel.

Áldás!

Képek: saját (1, Stellarium program screenshot), Pinterest (2).

2020.05.16.-17.

Hétvégi előrejelzés!

Szombaton hajnalban a Hold a Halak Zodiákus jelben jár, az égbolton a Vízöntőben, alatta pedig a Szobrász ragyog. Feltörhetnek emlékképek, élmények a gyermekkorodból, amelyek valamely mostani problémád, beidegződésedhez kötődnek, valamint álmaid is ezekkel állhatnak kapcsolatban. Kiváló alkalom adódik ezek elengedésére, meditációs úton, de ha fura képek villannak be, azok akár előző életeidből is származhatnak. Az elengedésre irányuló szertartások most különös hatásfokkal működhetnek. A Szobrász csillagai arra mutatnak rá, hogy bizonyos tulajdonságaidat, hitrendszereidet tudod “lefaragni” Magadról, függőségek, rossz szokások is sikerrel számolhatók fel, dohányzásról, kábítószerről, alkoholfogyasztásról, gyógyszerről leszokást is érdemes most elkezdeni. 

A délelőtt folyamán égi kísérőnk beéri a Neptunuszt. Ez a nap az érzelmeké és az intuitív gondolkodásé. Fejtörést okozó helyzetekre találjuk meg a helyes utat, a megoldást, a semmiből támadhatnak ötleteink, megérzéseink, melyekre mindenképp érdemes odafigyelni. Érzékeink és érzelmeink egyaránt kiélesednek. Megfelelő nap arra is, hogy a múltat lezárjuk és megbocsássunk mindazoknak, akikkel korábban problémáink adódtak. Álmaink is intenzívebbek és jelentőségteljesek lehetnek.

o_1d2p25jv41ubd123ulgt1et3ajm.png

Vizes Holdnál ez mindig felerősödik, de a Neptunusszal való együttállás hihetetlen erővel fokozza a hatást. E nap alkalmas relaxációra, meditálásra is, mely élmények által megérthetjük a felsőbb szférákból érkező üzeneteket. Művészetek iránti érdeklődésünk is felébredhet, foglalkozzunk tehát bátran ezzel a területtel is. A Mars szintén a Halakból a Felszálló Holdcsomóval alkot trigont, amely a Rákban található jelenleg. A felerősödött intuíció segít most a sorsfeladat megtalálásában, az oda vezető úton az akadályok leküzdésében, amely nem erőszakkal, hanem szeretetettel történik meg - a szeretet tüzével és vérével, amit a Mars képvisel. Nincs rossz bolygó, így a Mars sem az! Felejtsük már el végre, hogy egyes bolygók rosszak. A bolygók a Teremtő kreációi, hogyan is lehetnének rosszak, ha az ő üzeneteit hordozzák? A Halak-Marsot mindig gyengének, rossznak szokták írni. Pedig az egyik legerősebb pozíció. És tudjátok miért? Mert a feltétel nélküli szeretet (Halak) erejével (Mars) győz! Ennél kevesebb intenzíven gyógyító erő létezik a Földön.

empowered.jpg

A Mars csillagképi értelemben a Vízöntő ölében csücsül most, alatta pedig a Déli Hal (Piscis Austrinus) látható, annak is Fomalhaut nevű, legfényesebb csillaga. A Vízöntő a tisztaság, az átadás, Máté, az Evangélista, a gyógyító, a sámán, a Déli Hal pedig a Fentiek segítsége. A Fomalhaut csillag pedig Gábriel arkangyalhoz társítható, aki a víz elem angyala, a gyógyító, felemelő erők tehát jóval intenzívebbek, kár nem kihasználni ezeket! Végezzünk gyógyító szertartást, imádkozzunk, meditáljunk, kinek mi a szimpatikusabb.

Vasárnap a Bika-Nap trigonnal kapcsolódik a Bakban lévő Jupiterhez és Plútóhoz. Ha túl tudunk lépni a szimpla anyag szintjénél és megszentelni azt (Bika!), mind a bölcsesség (Jupiter), mind a hihetetlen mértékű regenerációs készség (Plútó) ajéndékunk lesz. Az anyag megszentelése pedig nem más, mint annak szellemi szintre történő emelése. 

Hajnalban a Nap szextilje a Holddal és Neptunusszal elhozza azon álmokat, amelyek megmutatják, hogyan mutathatod ki szeretetedet, illetve jövőbe mutató dolgokat is láthatsz bennük.

A Nap az égbolton a Bikát rója, és a Fiastyúk (Plejádok) csillaghalmaz, az Istenek Szerelmi Fészke alatt jár. Minden megtermékenyíthetővé válik, életet lehelhetünk a már halottnak hitt dolgokba, kapcsolatokba, folyamatokba, saját magunkba! És mindazon ténykedés, amely erre irányul, sorsfordító, ugyanis a Nap alatt pedig az Eridánusz folyó egyik kanyarulata látható. Itt az idő a kezünkbe venni a sorsunkat. 

f_1_mg-04fb54.jpg

Tart még az Ikrek-Vénusz és a Halak-Neptunusz kvadrátja. Mindenféle kapcsolatunkban (nemcsak a szerelemben) a higgadt érzelemnyilvánítás legyen a mérvadó, ne a másiknak esés.

Áldás!

Képek: Pinterest. 

 

A szeretet gyógyító ereje: Mars a Halakban - 2020.05.13.- 2020.06.28.

Május 13-án a Mars jegyet váltott, a levegős Vízöntőből a Halak jegyébe lépett a Zodiákusban, égbolti értelemben a Vízöntő csillagképben halad vörös bolygószomszédunk.

Véget ért egy marsikus ciklus, végigjártál egy igen hosszú utat. A Halak az összesítés, a tapasztalatok átgondolásának stációja.

Amikor a Mars legutóbb a Kosban tartózkodott (2017. január 29-2017. március 10.), milyen terveid voltak? Milyen vágyakkal indultál neki az útnak? Mi motivált? Gondolj vissza erre az időszakokra. A Kos-Marsnál hatalmas energiával vágtál bele a tervek megvalósításába, ám amikor az út felét megtette égi útján a vörös égitest, valamire rájöttél. Mégpedig arra, hogy energiád szétforgácsolása sem fizikailag, sem lelkileg nem hoz hasznot. Sőt, megbetegíthet. 

mars-in-pisces-man.jpg

Milyen volt a fizikai erőnléted? Voltak megmagyarázhatatlan tünetek, rosszullétek, amelyek az orvosi vizsgálat ellenére nem utaltak konkrét szervi bajra?  A Bak-Mars az erőgyűjtésről szólt, a Vízöntő-Mars pedig a testi tünetek jelentéseinek megértéséről. Ráléptél a gyógyulás útjára, megértetted, hogy ha nem számolod fel a múlt dolgait, még mélyebbre süllyedhetsz ebben az állapotban, amit úgy hívnak: önsorsrontás. 

A Halak jegyébe lépő harcias Mars a maradék rossz érzéseket, fájó emlékeket segít VÉGLEG felszámolni – hiszen a Halak egy ciklus végét jelzi a lélek fejlődésében. A Vízöntő csillagkép alatt pedig ott kezdődik az Eridánusz folyó, amely visszafelé folyik az égbolton. Fájdalmas utat jártál be, hiszen a múltból felbukkanó dolgok, események, személyek olykor fájdalmas tőrként forogtak szívedben, de ott a Főnix csillagkép is … ha most felszámolod és elengeded a maradék fájdalmakat, sérelmeket, csodálatos testi-lelki gyógyulás következik be – pirulák és egyebek nélkül…a Főnix pedig nem más, mint a felemelkedés jelképe. Lelked olyan érzéseit fedezheted fel, amelyek létezéséről talán nem is tudtál. S amikor a Mars a Kosba lép, már egy teljesen átlényegült, magasabb minőségű energiákat képviselő ember leszel, aki egóján túllépve megértette Isten üzeneteit. A Kos pedig Isten Báránya, vagyis a Feltámadást jelképezi. Te Magad is feltámadtál, újjászülettél.

 

1511328681_banner_bk-women-and-spirituality-776x620.jpg

Személyes szinten a Kos-házad eseményeivel fonja össze a Mars a Halak-házad dolgait.

“Amikor félsz, húzd ki a kardodat. Ragadj meg, és kaszabolj le mindent, ami gátol. Le a megbánással, és a félelmekkel, mindennel, ami a múlthoz köt, vagy a jövőhöz.”

(A békés harcos útja)

Áldás!

Képek: Pinterest.

Megnyert idő: retrográd Jupiter - 2020.05.14.-2020.09.13.

Május 14-én a Bak-Jupiter a jegy 27. fokán megkezdi négy hónapon át tartó retrográd mozgását, egészen a jegy 17. fokáig vándorol vissza. Égbolti értelemben ekkor a Nyilas és a Bak csillagképek átfedésében látható. 

A retrográd mozgás -ahogyan többször írtam- a Világtengelyekével megegyező mozgást jelent, s a hátráló mozgású planéta szimbolizálja jelentéstartalmának megfelelő kozmikus felelősségünket, korszak-alkotó ötleteinket. A Jupiter a szer-etet kiterjesztésének princípiuma, s általa a legszentebb munkák végezhetők el. Jelképezi továbbá a tisztességet, az erkölcsöt, a hitet, a tanítást, az Isten-keresést. A Bak érintettségének köszönhetően nem más a fő feladat a retrográd időszakban, mint az eddigi hitrendszerek tisztázása, eredetük megtalálása, valamint az, hogy a jupiteri témakörökben kellő elszántsággal álltunk-e dolgokhoz.

unnamed_2.jpg

Visszatérő események, személyek hozzák képbe a fenti témákat, igen változékony módon, hiszen a Jupiter is két változó jelet (Nyilas, Halak) ural. Minden felmerülő feladat megoldása rugalmasságot és hitet igényel, a magasabb szférák lényei felé fordulás, segítségük kérése, az ima, a kozmikus energiák megtapasztalásának igénye rendkívüli erővel törhet fel bennünk. Mindezek függetlenek az egyháztól! Nem kell templomba menned ahhoz, hogy meghallgassanak a Fentiek. Egyetlen dolog kell csak: az, hogy tiszta szívből, tiszta szándékkal kérd a segítséget! Az előrehaladással, tervekkel kapcsolatos változások megértése megy végbe, és most módosítani lehet, amennyiben szükségét érzed. Egy kis időt nyertél, amely csak előnyödre válik, ha okosan használod. Szeptemberre, amikor direktbe fordul a Jupiter, már a Pajzs alatt látjuk majd, amely az akkorra meghozott döntéseknek Isteni Védelmet ad.

Áldás!

 

 

Visszatérő képességek: retrográd Vénusz - 2020.05.13.-2020.06.25.

Szerdán a Vénusz hátráló mozgásba kezd az Ikrek jel 21. fokán, és egészen a jel 5. fokáig vándorol vissza. Égbolti értelemben a Bika Tejúton nyugvó szarvainál látható ekkor, Orion (Nimród) kinyújtott karja felett, a Betelgeuse csillagnál. A kapcsolatokban a tisztázás, felvállalás immár elkerülhetetlen. Hogyan is tudnánk az Istenek Útjára lépni, ha ezen dolgokat háttérbe szorítjuk, megbetegítve ezzel magunkat?

Az Ikrek jegyben visszafelé haladva a Vénusz igyekszik segíteni, hogy eldöntsd, mit is vársz voltaképpen a kapcsolattól. Ez nemcsak a szerelmi kapcsolatokra vonatkozhat, igaz, főleg e tekintetben leszünk legtöbben érintettek. 

unnamed_1.jpg

Jelentheti akár egy korábbi partner visszatérését, vagy egy olyan szituációt, amely már korábban megtörtént, és esetleg ott, és akkor nem a megfelelő módon kezelted azt. Most lehetőséget kapsz arra, hogy "lepótvizsgázz."

A Vénusz kvadrátja a Halak-Neptunusszal a fenti hatásokat fokozottan felerősti, hiszen a Neptunusz a magasabb szeretet princípiuma, valamint a művészetekkel való foglalkozásnak is kedvez az aspektus. Elveszettnek hitt képességeidet hozhatja vissza, vagy ha eddig csak kacérkodtál a művészetekkel, most itt az ideje elkezdeni! 

Áldás!

Kép: Bill Attride.

Együttműködés: retrográd Szaturnusz - 2020.05.11.-2020.09.29.

Hétfőn retrográd mozgásba kezdett a Vízöntő-Szaturnusz a jegy első fokán, az égbolton pedig a Bak és a Nyilas átfedésében látható az Idő Ura.

A Szaturnusz március 22-én lépett a Vízöntő jelbe, mintegy ízelítőt adva az e területen való tartózkodásából. Júliusban visszalép a Bakba, majd decemberben végleg elhagyja a jegyet és immár végleg a Vízöntőbe lép.

Az elmúlt másfél hónapban az együttműködésből, a segítségnyújtásból és az alternatív megközelítésekből kaptunk kóstolót. Nem véletlenül ekkor kezdett el tombolni hazánkban is a koronavírus, főleg az idősebb korosztályból szedve áldozatait, illetve azokat, akik egyébként is komoly, súlyos, krónikus betegségekkel éltek együtt (a Szaturnusz egyaránt jelképezi az idős embereket és a krónikus betegségeket - ugyanakkor az út végét is). 

A retrográdság a Világtengelyekével megegyező mozgás, azaz, amit ebben az időszakban alkotunk, sorsfordító erővel bírhat. 

9794746.jpg

Mindannyian vágyunk egy jobb életre, életminőségre, több boldogságra és sikerre. Igen ám, de ehhez bizonyos lépcsőfokokat végig kell járni. Kinek így, kinek úgy, de muszáj. Ha el tudtál jutni odáig az elmúlt hetekben, hogy valamilyen formában segítettél valakinek, akinek szüksége volt erre, -legyen az kisebb pénzösszeg, egy cselekedet vagy csak pár kedves, őszinte szó- akkor jó úton haladsz, így amikor a Küszöb Őre eléri a Bak jegyet, csak pár porszemet kell lesöpörnöd a polcokról. Ellenben, ha nem így történt, alapos önvizsgálatra lesz szükséged, amelyre a retrográd időszak remek alkalom. Mert ez esetben valami komoly félelem, blokk gátolt meg a Vízöntőhöz társítható segítségnyújtásban. Természetesen most arról a segítségről beszélek, ami szívből jön, hiszen az ilyen, nem erőltetett segítségnyújtás minden esetben célba ér, azaz erre -csúnya, kapitalista szóval- igény van. 

A másik aspektusa a dolognak, hogy akárhol is járj spirituális utadon, nem jelentheted ki azt, hogy X, Y, aki szintén a spirituális utat rója, mennyire alacsony szinten van, mennyire szar, mennyire szánalmas, stb. Egész egyszerűen nincs jogod ehhez. Ugyanis van az a tény, hogy nem mindenki lehet ugyanazon a szinten. A kozmikus fejlődés létráján mindenki más fokokon van éppen. Akiről azt érzed, lejjebb van, mint Te, hát legyél szíves és nyújts neki segítő kezet. Ha elfogadja, elfogadja, ha nem, akkor meg nem. De Te nem vagy több csak azért, mert lobogtatod a papírjaidat, bizonyítványaidat, vered a melled arra, hogy ennél vagy annál a baromi nagy nevű mesternél tanultál. Csak ettől több lennél és mások felett álló?

spiritual-ego.png

A másik tény: mindenki szopik. Ha milliomos vagy, szopsz a pénz miatt, mert rettegsz, hogy elbukod, vagy éppen az egészséged miatt aggódsz, mert az meg nincs rendben, vagy épp a házasságod, párkapcsolatod van romokban. Mindenki a saját szintjén nyomorog. Az, aki most kezdett spiritualizmussal foglalkozni, annak az a legnagyobb nehézsége, hogy ki tudja válogatni a hiteles forrásokat, a haladóknak a helyes gyakorlatokkal lehetnek gondjaik, a tanítók meg szopnak a hivatalokkal-pénzügyekkel-tanítványokkal is. Ne szépítsünk semmit, ez így működik. Erre írom, mindenki a saját szintjén nyomorog, konyhanyelven: mindenkinek van valami elbaszott dolga (nyugi, nekem is). 

Ezen felül az anyaghoz, tárgyakhoz való kapcsolódásunk is terítékre kerül. Legyen szó akár a bankszámládról, a tárgyaidról, amelyek körbevesznek, vagy a rengeteg vécépapír-liszt-cukor hármasáról...

Szeptember 29-én fordul direktbe a planéta, addig bőven van idő, az egész nyár előttünk áll, hogy felülvizsgáljuk gondolatainkat, eddigi tetteinket.

Áldás!

Képek: Pinterest. 

 

süti beállítások módosítása