Asztrotitkok

Fényszögek és Bak-Mars - 2022.01.23.-2022.01.24.

2022. január 23. - Jurancsik Eszter

23-án Nap/Merkúr együttállás következik be a déli órákban, amely komoly felismeréseket hoz, főleg céljainkkal kapcsolatban (Bak jel, X. házas analógia). Bármilyen ötlet, elképzelés jelentkezik, érdemes feljegyezni. Ezt hívják szaknyelven kaziminek. 

Trigont alkot a Vénusz és az Uránusz, amely arra késztethet bennünket, hogy valami újat próbáljunk ki - vonatkozik ez a szexre és minden másra is. Ha most ismerkedsz, kellemes órákat tölthetsz az illetővel, de nem biztos, hogy ebből hosszabb dolog lesz - ugyanakkor a lelki sérülések esélye is minimalizálódik a trigon energetikájának köszönhetően. Mozdulj ki, menj szórakozni, vagy csak találkozz a barátaiddal, a jó hangulat most garantált. Pénzügyekben is siker közeleg, persze az óvatosság most is ajánlott, ha költekezésről van szó, vásárolj tartós, hasznos dolgokat, pl. ruhákat.

j9cmur.jpg

24-én délután lép a Mars a Bakba. Ebben a szaturnuszi jelben a Mars eltökéltté és megfontolttá válik, a tartós eredményekre helyezve a hangsúlyt. A Nyilas-Mars a tervezésről szólt, a Bak-Mars pedig ezeknek megvalósításáról fog szólni. A szaturnuszi felügyelet alatt nincsenek félmegoldások, ímmel-ámmal végzett munka, itt a kemény meló a jelszó, de ennek meg is lesz az eredménye, még ha nem is azonnal. Egyedül arra kell figyelnünk, hogy ne váljunk túl merevvé vagy anyagiassá. Csak annyit vállaljunk, amennyit biztosan teljesíteni is tudunk. Személyes szinten a Kos jelben kezdődő házad energiáit viszi a Bak-házadba, színezve annak témáit.

Ha nem ismered a horoszkópodat, a Regiomontanus ingyenes asztrológiai program segítségével könnyen felfedezheted!

Ha szeretnél személyes elemzést, írj az asztrotitkok@gmail.com emailre, hogy megbeszéljük a részleteket.

 

Fényszögek, Uránusz direkt és Vízöntő-Nap - 2022.01.19.-2022.01.20.

18-án váltott direkt mozgásba a Bika-Uránusz. Az elmúlt közel fél éves periódusban gyakran úgy érezhettük, hogy bármennyit küzdünk, egyszerűen nem jutunk előre, különösen a Bika, a Vízöntő, az Oroszlán és a Skorpió-érdekeltségű emberek (Nap, Hold, Aszcendens ezekben a jegyekben). Sokszor vertek tanyát sötét felhők a homlokod mögött, mintha köd ereszkedett volna az agyadra - néha szinte képtelenek voltunk józanul gondolkodni. Ha voltak eredmények, féltünk, mikor veszítjük ez azokat. A másik véglet, hogy váratlan események tarkíthatták életünket, és nemigen tudtunk velük mit kezdeni. 

28381537-uranus-1366x768.jpg

A planéta irányváltása komoly energiákat szabadít fel, ezt pedig felhasználhatod a dolgaid rendezésére, a tisztánlátásra - az Uránusz mindig egy magasabb szintről szemléli a történéseket. Válasz érkezhet arra is, hogy miért kellett késleltetésekkel szembesülnöd a terveidben.

Az Északi Holdcsomó szintén e napon jegyet váltott, az Ikrekből a Bika jegyébe lépett, ami egyben azt is jelenti, hogy a Déli Holdcsomó a Skorpióba került.

A Bika/Skorpió tengely az erőforrások tengelye, és persze a transzformációé is. Ez a Holdcsomó-váltás arra ösztönöz bennünket, hogy kétféle módon is megvizsgáljuk a lehetőségeinket: vagy a biztonságos utat választjuk, vagy az ismeretlenbe lépünk. E két jegy igen szexuális beállítottságú, és a szexnek természetesen következményei is vannak: új élet születik. Itt képletesen is érthető ez - létrehozni valami újat.

A Bika az evést, a nyelést is képviseli, testi szinten kapcsolódik a torokhoz, ahol az élelem lemegy, míg poláris párja, a Skorpió az elengedést szimbolizálja, azt, ami kijön - a testen belül a vastag-és végbél a szervei. Ez azt jelenti, hogy meg kell találnunk azt, ami táplál minket, ezáltal energiához juttat, és mi az, amitől meg kell szabadulnunk, mint amikor ezt a salakanyagoktól is tesszük. Egyébként a keleti asztrológiában az Északi Holdcsomót a Bika uralja, míg a Délit a Skorpió - igencsak hasonló ahhoz, amit most írtam. Amit beviszünk és tápláljuk magunkat vele, az üzemanyagként visz minket a sorsfeladatunk felé, amikor pedig kiadunk magunkból valamit, megkönnyebbülés követi. Talán elsőre így kissé primitívnek hangzik a hasonlat, de ez az igazság: az energiák így működnek lelki értelemben is.

nodes-rosie-dienhart.png

Másik témája ennek a jelenségnek az önállósodás. Az Északi Holdcsomó a fix, kitartó Bikában arra sarkall minket, hogy önállósodjunk, noha ez elsőre talán nehéznek tűnhet. Ha eddig anyagilag vagy érzelmileg másoktól függtél, most eljött a Te időd: a saját lábadra állhatsz. 

A Bika az értékeink felismerését is szimbolizálja. A Vénusz, amely bolygó ezt a jelet uralja, a szerelem, de az önszeretet bolygója is, míg a Skorpió planétái a Mars és a Plútó: némi erőfeszítés (Mars) bevetésével megszabadulni a már minket nem szolgáló dolgoktól, helyzetektől, kapcsolódásoktól (Plútó). A feladat azt hiszem, elég egyértelmű. 

A Nap trigont ad a Holdcsomóknak ekkor, amely megvilágítja előtted az utat.

Január 20-án, magyar idő szerint 03:40-kor a Nap a levegős Vízöntőbe lép. Ebben az uránuszi jelben a Nap a szocializációról, a másokkal való interakcióról, a dolgok innovatív megközelítéséről, valamint az új ötletek és módszerek kereséséről szól. Baráti kapcsolataink nagyító alá kerülnek, ahogyan azok az emberek is, akik segítenek minket, vagy mi segítjük őket. 

sunaquarius.jpg

Személyes szinten az Oroszlán-házad és a Vízöntő-házad témái, energiái összefonódhatnak. Ha nem ismered a képletedet, a Regiomontanus ingyenes asztrológiai szoftver segítségével könnyen felfedezheted saját horoszkópod.

A Hold mozgása:

19-én az Oroszlánban halad. Fokozódik a szenvedély és a nagylelkűség, de ez ne forduljon át arroganciába. Testrészek: szív, véredények, gerinc, hát felső része. 20-án, 09:15 és 15:02 között üresjáratos, ekkor belép a Szűzbe. A külső-belső takarítás kerül terítékre, valamint a dolgok rendszerezése. Kritikusabbá válhatunk. Testrészek: vékonybél, hasüreg. Este egy Jupiter-szembenállás lesz - tartózkodjunk a túlzásoktól minden témában és kerüljük a túlevést.

Telihold a Rákban - 2022.01.18.

Kedden hajnalban, 00:48-kor Telihold ragyog az égen, a Rák jel 27°50'-én. Egy Hold-ciklusnak ismét a végére értünk. 

A Nap fénye teljesen láttatni engedi a Holdat - az otthonra, a családra, szülőkre és az intim szférára helyezi a hangsúlyt az elkövetkező két hétben. A belső menedékre, szentélyre, ahol békét lelsz. Egymással szembe kerülhet a család/munka téma, azok ellentéte, vigyázzunk az ebből fakadó feszültségekkel. A szembenállásokban ott az egynesúlyteremtés lehetősége is!

united-kingdom-oxwich-sunset-clouds.jpg

A Telihold szembenállása a Plútóval:

A Plútóval szemben álló Telihold felfokozza az érzelmeket, ami szélsőséges reakciókhoz és nehezen kontrollálható viselkedéshez vezethet. Hangulatingadozások, félelem, féltékenység, rögeszmék, kényszerek és felszínre került titkok - ezek belső feszültséget és párkapcsolati drámát idézhetnek elő, ha nem kezeljük őket. De hogyan kezeljük? Álljunk készen egy kis önelemzésre, pszichológiára. Ássunk bele mélyen az elménkbe, találjuk meg ezeknek a félelmeknek a gyökerét. Ha kell, kérjünk segítséget. a lényeg, hogy szembesítsd magad a problémával, mondd ki, az ezt követő katarzis pedig elhozza a megtisztulást, az újjászületést.

A Telihold a Procyon (α Canis Minoris, a Kis Kutya csillagképben található) csillaggal áll együtt létrejöttekor. Ez a csillag éppúgy jelképezi az okkult érdeklődést, mint a nézetkülönbségeket, lehetséges vitákat családdal, munkaadókkal. Merkúri és marsikus természeténél fogva hajlamosíthat a kapkodásra és a meggondolatlanságra, ugyanakkor a lendületet és az éles elmét a célok elérésébe is lehet invesztálni a veszekedések helyett. 

Személyes szinten azt a horoszkópházadat érinti leginkább a Telihold, ahová a Rák jel 27. foka került. Ha nem tudod, melyik házadban található, töltsd le az ingyenes Regiomontanus asztrológiai programot, adataid bevitele után megjelenik a képleted!

Hogyan érinti a Telihold az egyes jegyeket? A Nap-jegyed mellett olvasd el az Aszcendensedre és a Hold-jegyedre vonatkozó leírást is!

Kos: magabiztosan haladsz a céljaid felé, miközben karrieredben is tisztázó események rántják le a fátylat a titkokról. Édesapáddal vagy vezetőiddel kapcsolatos viszonyodra is rávilágít a Telihold.

Bika: szükséged lesz együttműködési készségedre, a csapatmunkára. Terveid megvalósítása egyetlen esetben ütközhet akadélyokba: ha mindent, azonnal szeretnél. Maradj türelmes, ahogy mindig!

Ikrek: erősebbé válhat a vágyad az önfejlesztésre, a képességeid kiaknázására. Lehetséges, hogy a pszichológiai, sőt asztrológiai témájú könyvek, előadások lesznek rád hatással  - ez pedig remek út az önismerethez.

Rák: sok nyomasztó dolgot lezárhatsz, úgy párkapcsolati mint családi tekintetben. Mindez felfrissíti és pozitív irányba tereli a lelkiállapotodat. Sok, eddig meg nem válaszolt kérdés tisztázódik körülötted.

Oroszlán: noha nem az a típus vagy, aki kételkedik saját tehetségében, ha mégis megtalált volna ez az érzés, a Telihold segít felismerned, hogy egy régi mintából származik. Pénzügyekben viszont légy óvatos.

Szűz: hozzád hasonló gondolkodású emberekkel találkozhatsz, akik által hasznos információkat szerezhetsz. Pontot tehetsz egy esetleges testvérrel, közeli rokonnal, esetleg szomszéddal való vitás helyzet végére is.

Mérleg: otthonod kerül fókuszba, talán lakásod vagy házad csinosítását vagy eladását tervezed, de lehet, hogy egyszerűen csak szívesebben maradsz most otthon, mint hogy bulizni menj. Pihenj, amennyit csak lehet.

Skorpió: szerelmi ügyeid kerülnek előtérbe, valamint a Teliholdat követő napokban enyhülnek a témával való rossz érzéseid. Minden letisztul, ne menj át megszállott-üzemmódba. Ha van gyermeked, tölts vele minél több időt.

Nyilas: most jó eséllyel szabadulhatsz meg rossz szokásoktól, mint például a cigarettázás vagy a dolgok halogatása. Állíts fel egy prioritási sorrendet, sokkal könnyebb lesz az életed.

Bak: eldöntheted, mit vársz másoktól, beleértve a párkapcsolatodat, házastársadat is. A legfontosabb, hogy mindig egyértelműen mondd ki, mit szeretnél és találjatok egy mindkettőtök számára előnyös megoldást. Egy régebbi üzletfeled visszatérhet.

Vízöntő: megrekedt ügyeid végre lendületet kapnak és teljes erővel vetheted magad a dolgok intézésébe. Érzelmeid talán kissé keszekuszák voltak az elmúlt hetekben, de most megnyugodhatsz.

Halak: itt az ideje kilépni a komfortzónádból, terveket szőni és elkezdeni azok megvalósítását. A szokásosnál filozofikusabban közelíted meg a dolgokat, fontos felismerésekkel gazdagíthat téged ez a Telihold.

süti beállítások módosítása