Asztrotitkok

Telihold a Rákban - 2022.01.18.

2022. január 17. - Jurancsik Eszter

Kedden hajnalban, 00:48-kor Telihold ragyog az égen, a Rák jel 27°50'-én. Egy Hold-ciklusnak ismét a végére értünk. 

A Nap fénye teljesen láttatni engedi a Holdat - az otthonra, a családra, szülőkre és az intim szférára helyezi a hangsúlyt az elkövetkező két hétben. A belső menedékre, szentélyre, ahol békét lelsz. Egymással szembe kerülhet a család/munka téma, azok ellentéte, vigyázzunk az ebből fakadó feszültségekkel. A szembenállásokban ott az egynesúlyteremtés lehetősége is!

united-kingdom-oxwich-sunset-clouds.jpg

A Telihold szembenállása a Plútóval:

A Plútóval szemben álló Telihold felfokozza az érzelmeket, ami szélsőséges reakciókhoz és nehezen kontrollálható viselkedéshez vezethet. Hangulatingadozások, félelem, féltékenység, rögeszmék, kényszerek és felszínre került titkok - ezek belső feszültséget és párkapcsolati drámát idézhetnek elő, ha nem kezeljük őket. De hogyan kezeljük? Álljunk készen egy kis önelemzésre, pszichológiára. Ássunk bele mélyen az elménkbe, találjuk meg ezeknek a félelmeknek a gyökerét. Ha kell, kérjünk segítséget. a lényeg, hogy szembesítsd magad a problémával, mondd ki, az ezt követő katarzis pedig elhozza a megtisztulást, az újjászületést.

A Telihold a Procyon (α Canis Minoris, a Kis Kutya csillagképben található) csillaggal áll együtt létrejöttekor. Ez a csillag éppúgy jelképezi az okkult érdeklődést, mint a nézetkülönbségeket, lehetséges vitákat családdal, munkaadókkal. Merkúri és marsikus természeténél fogva hajlamosíthat a kapkodásra és a meggondolatlanságra, ugyanakkor a lendületet és az éles elmét a célok elérésébe is lehet invesztálni a veszekedések helyett. 

Személyes szinten azt a horoszkópházadat érinti leginkább a Telihold, ahová a Rák jel 27. foka került. Ha nem tudod, melyik házadban található, töltsd le az ingyenes Regiomontanus asztrológiai programot, adataid bevitele után megjelenik a képleted!

Hogyan érinti a Telihold az egyes jegyeket? A Nap-jegyed mellett olvasd el az Aszcendensedre és a Hold-jegyedre vonatkozó leírást is!

Kos: magabiztosan haladsz a céljaid felé, miközben karrieredben is tisztázó események rántják le a fátylat a titkokról. Édesapáddal vagy vezetőiddel kapcsolatos viszonyodra is rávilágít a Telihold.

Bika: szükséged lesz együttműködési készségedre, a csapatmunkára. Terveid megvalósítása egyetlen esetben ütközhet akadélyokba: ha mindent, azonnal szeretnél. Maradj türelmes, ahogy mindig!

Ikrek: erősebbé válhat a vágyad az önfejlesztésre, a képességeid kiaknázására. Lehetséges, hogy a pszichológiai, sőt asztrológiai témájú könyvek, előadások lesznek rád hatással  - ez pedig remek út az önismerethez.

Rák: sok nyomasztó dolgot lezárhatsz, úgy párkapcsolati mint családi tekintetben. Mindez felfrissíti és pozitív irányba tereli a lelkiállapotodat. Sok, eddig meg nem válaszolt kérdés tisztázódik körülötted.

Oroszlán: noha nem az a típus vagy, aki kételkedik saját tehetségében, ha mégis megtalált volna ez az érzés, a Telihold segít felismerned, hogy egy régi mintából származik. Pénzügyekben viszont légy óvatos.

Szűz: hozzád hasonló gondolkodású emberekkel találkozhatsz, akik által hasznos információkat szerezhetsz. Pontot tehetsz egy esetleges testvérrel, közeli rokonnal, esetleg szomszéddal való vitás helyzet végére is.

Mérleg: otthonod kerül fókuszba, talán lakásod vagy házad csinosítását vagy eladását tervezed, de lehet, hogy egyszerűen csak szívesebben maradsz most otthon, mint hogy bulizni menj. Pihenj, amennyit csak lehet.

Skorpió: szerelmi ügyeid kerülnek előtérbe, valamint a Teliholdat követő napokban enyhülnek a témával való rossz érzéseid. Minden letisztul, ne menj át megszállott-üzemmódba. Ha van gyermeked, tölts vele minél több időt.

Nyilas: most jó eséllyel szabadulhatsz meg rossz szokásoktól, mint például a cigarettázás vagy a dolgok halogatása. Állíts fel egy prioritási sorrendet, sokkal könnyebb lesz az életed.

Bak: eldöntheted, mit vársz másoktól, beleértve a párkapcsolatodat, házastársadat is. A legfontosabb, hogy mindig egyértelműen mondd ki, mit szeretnél és találjatok egy mindkettőtök számára előnyös megoldást. Egy régebbi üzletfeled visszatérhet.

Vízöntő: megrekedt ügyeid végre lendületet kapnak és teljes erővel vetheted magad a dolgok intézésébe. Érzelmeid talán kissé keszekuszák voltak az elmúlt hetekben, de most megnyugodhatsz.

Halak: itt az ideje kilépni a komfortzónádból, terveket szőni és elkezdeni azok megvalósítását. A szokásosnál filozofikusabban közelíted meg a dolgokat, fontos felismerésekkel gazdagíthat téged ez a Telihold.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr1916815932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása