Asztrotitkok

Fényszögek, Rák-Vénusz és Oroszlán-Merkúr - 2022.07.18.-19.

2022. július 17. - Jurancsik Eszter

Igen felfokozott mentális energiát biztosít a 18-i Merkúr/Plútó szembenállás, amelyet remekül kamatoztathatunk a kutatást igénylő dolgokban, az üzletben, a megoldások keresésében, az okkult dolgokban, de a felesleget hajlamosak lehetünk vitákban levezetni. Lehet, hogy e tranzit hatására magabiztosabbnak érezzük magunkat, de nézeteink másokra erőltetése visszafelé sülhet el - ez mindig igaz, de most különösen. 

19-én a Nap/Plútó szembenállás makaccsá tehet minket, ami bizonyos értelemben jó, például a végleges megoldásokat igénylő problémák hamarabb megoldhatóvá válnak. A destruktív hajlamok is előjöhetnek, ám ezeket fordíthatjuk építő irányba is: rossz szokások letétele, nagytakarítás, felesleges dolgoktól megszabadulás, önlegyőzés. 

18-án a Rákba lép a Vénusz, amely felerősíti a kapcsolódás iránti vágyat. Vonatkozik ez a szerelemre éppúgy, mint a család irányába, de akár rég látott barátaink is eszünkbe juthatnak. 

moon_sextile_venus.jpg

A szerelmeseknek elérkezik a következő szint, amely lehet eljegyzés, házasságkötés, közös otthon és gyermek egyaránt. A Vénusz ekkor tartózkodik Orion (Nimród) kinyújtott karja felett, a Tejúton - nyújtsuk tehát kezünket mások felé, és mi is bátran fogjuk meg a felénk nyújtott kezet. Minden értelemben előtérbe kerül a termékenység. Ha gyermeket szeretnél, most lépj a tettek mezejére, a párok tervezzenek minél több közös programot, pénzügyekben pedig legyünk óvatosak, vigyázzunk arra, amink van, ne költsünk feleslegesen.

Jegyváltása pillanatában a Vénusz együtt áll a Betelgeuse csillaggal (Alpha Orionis), amely a gazdagság egyik csillaga - mutatva a lelki gazdagságot, amelyet e bolygótranzit biztosítani képes.

19-én a Merkúr is jegyet vált, belép a tüzes Oroszlánba. Az egyértelmű és nyílt kommunikáció kap teret, köntörfalazás nélkül elmondhatjuk, ami bennünk van. Beindítja a kreativitást, a kreatív gondolkodást, így például az üzleti életben felmerülő nehézségek játszi könnyedséggel leküzdhetők. 

mars_sextile_mercury.jpg

Csillagképi értelemben a Merkúr most éri el a Rák befogadó ágát, így leszünk mi is nyitottak az új ötletekre. 

A Hold 08:42-kor üresjáratba kerül, majd 13:18-kor a Kosba lép. Hatalmas elhatározások és tetterő születhet bennünk. Érzékeny testrészek: fej, arc, érzékszervek, izmok, epe. 18-án, délután a Vénusz-kvadrát hajlamosít a túlköltekezésre. 19-én reggel sikeres napkezdést ígér a Jupiter-együttállás.

 

Fényszögek - 2022.07.16.-17.

16-án, este 21:23-kor áll együtt a Rák 24°14'-én a Nap és a Merkúr, amely találkozás arab eredetű elnevezése kazimi. Mit kínál fel ez az aspektus?

Mentális éberséget, gyors felfogást, valamint olyan felismeréseket, amelyek alapjaiban képesek dolgokat megváltoztatni, új megvilágításba helyezni. Az interakciók, beszélgetések sűrűbbé válnak főleg családi szinten, otthonoddal kapcsolatban bármilyen dolgot sikerrel tudsz elintézni. 

17-én a Nap/Neptunusz trigon enyhíti a Mars/Neptunusz-kvdrát okozta kellemetlenségeket, felerősíti az empátiát és az intuíciót. Remek időszak a tervek szövögetésére, a spirituális dolgokra, mint pl az asztrológia vagy a Tarot. Jövőt megmutató álmok jelentkezhetnek, valamint ösztönösen ráérezhetünk mások hangulataira, gondolataira. 

neptune_sextile_sun.jpg

Ugyanezen a napon a Merkúr is trigont alkot a Nappal, amely fényszög a kreativitást, a mélyebb gondolkodást segíti. A kommunikációra is eképpen hat, ha például tárgyalás közeleg, remek ötletekkel állhatunk elő, amely mindenki számára megfelelő. A családdal való interakciók is bensőségesebbé válnak.

A Hold 16-án hajnalban még a Vízöntőben jár, nem sokkal éjfél után találkozik a Szaturnusszal. Álmaink lehetnek komorak, sőt ijesztőek is, de ezek rendszerint csak a saját félelmeinket, gátlásainkat mutatják. 06:36 és 10:18 között üresjáratos, ekkor lép a Halakba, amely az érzékeny és intuitív oldalunkat helyezi előtérbe, felerősítve a Neptunusz Nappal és Merkúrral alkotott trigonját. Érzékeny testrészek: lábfej, talp, nyirokrendszer, funkcionálisan a nyirokkeringés, az erjedési-szétesési folyamatok. Este a Mars-szextil segít fókuszálttá tenni gondolatainkat, 17-én délután az Uránusz-szextil pedig egy magasabb szintről szemlélni a dolgokat és megkeresni az alternatív megoldásokat.

 

Fényszögek - 2022.07.14.-15.

14-én, azaz ma aktiválódik a Vénusz és a Neptunusz kvadrátja, amely az önbizalmat helyzezi előtérbe, pontosabban annak hiányát. 2021 október végén volt szintén Vénusz/Neptunusz kvadrát, az akkor tapasztalt érzések térhetnek vissza az arra hajlamosaknál. Lehetséges, hogy azt érezzük, mások furcsán néznek ránk, kissé mintha paranoiássá válna az ember. Párkapcsolatokban az a bizalom hiányában, a gyanakvásban és az ebből fakadó vitákban mutatkozhat meg.

Ha nincs párod, de most ismerkedsz, könnyen lehet, hogy túlidealizálod az illetőt, többet képzelsz a dologba, mint ami valójában. Légy óvatos, járj nyitott szemmel, és ha egy kis sunyiságot tapasztalsz, inkább állj odébb. Így megkíméled magad a csalódásoktól.

A Merkúr és az Északi Holdcsomópont szextilje kiélezi az intellektust, a kommunikációt, ezáltal segíthet minket a papírmunkákban, ügyintézésben, tárgyalások alkalmával. Remek ötleteink születhetnek, amelyek megvalósításához még támogatókat is kapunk. Ez az innovatív megoldások és a működőképes kapcsolódások erősítésének ideje.

uranus_conjunct_north_node.jpg

15-én az Uránusz is csatlakozik az Északi Holdcsomóponthoz, együtt állnak a Bikában. Ez a pénzügyekkel, anyagi dolgokkal kapcsolatos legjobb megoldásokat hozza el, a gondolkodás pedig kreatívabbá és logikusabbá válik. Teljesen más szemszögből szemlélhetjük a dolgokat, magasabb szintről és így látjuk a teljes egészet. Ez pedig egy sor kommunikációval kapcsolatos problémára megoldást jelent.

A Hold 14-én, 10:13-tól a Vízöntőben halad, igényünk lehet a barátokkal való kapcsolódásra, a társaságra. Érzékeny testrészek: idegek, boka, lábszár, funkcionálisan az idegsejtek ingerület-átvivő képessége. Este a Mars-kvadrát hajlamosít a túlzásokra, a Jupiter-szextil viszont segít feladataink teljesítésében.

15-én, délután az Uránusz-kvadrát hatására érzelmeink váratlanul törhetnek fel. Vigyázzunk az elektromossággal és vigyázzunk az elektronikai dolgainkra.

Egy nehéz periódus vége: Telihold a Bakban - 2022.07.13.

nebula_universe_stars_178860_1920x1200.jpg

Július 13-án, a Bak jel 21. fokán lesz Telihold, magyar idő szerint 20:37-kor. Egy ciklus végéhez értünk. Mégpedig egy igen nehéz ciklus végéhez. Természetesen lesznek feladataink, de tény, hogy az elmúlt időszak sokak idegeit megtépázta.

A Telihold fényszögei

A Merkúrral létrejövő szembenállás az érzelemvilág és a logikus gondolkodás közötti kiegyensúlyozás lehetőségét adja meg. Érdekes pozíciók ezek, hiszen a Bak józan gondolkodású jegyként látja vendégül az érzelmes Holdat, míg a Merkúr, a gondolkodás, a logika, az intellektus bolygójaként az érzelmeket szimbolizáló Rákban halad ekkor. A szembenállás pedig mindig magában foglalja az egyensúlyteremtés lehetőségét. 

A Bakban lévő Hold a gyermekkorból, az otthonból, az édesanyától örökölt képességekkel tud előre jutni. A Hold a lélek, a Bak a hegycsúcs teteje - a lélek kiteljesedésének lehetősége érkezik el. Ugyanígy az otthonteremtésre irányuló vágyat is jelölheti. A Rák-Merkúr pedig az intellektus és az érzelmek harmonikus szintézisét jeleníti meg, illetve azt, hogy merjünk beszélni az érzéseinkről. Ezen lehetőségek felismerése segít abban, hogy e fényszög hatására olykor kuszává váló gondolatainkat és érzéseinket a helyükre tehessük - főleg, ha ezen a héten tárgyalások, papírmunkák, komoly üzleti ügyek, valamint családdal kapcsolatos dolgok várnak ránk.

radix_1_97.jpeg

Ugyanakkor a Hold Uránusszal és az Északi Holdcsomóval való trigonja jelentősen megkönnyíti a fenti feladatokat. Az Uránusz-trigon segít a történéseket egy magasabb szintről szemlélni, sokatmondó álmaink is lehetnek. Növeli a kockázatvállalást is, bátrabban próbálunk ki új dolgokat, valamint könnyebben számolunk fel káros dolgokat, szokásokat és kapcsolatokat.

Az Északi Holdcsomóval való szextil ismét hasonló témákat feszeget, amelyekről ebben a cikkben írtam. Pengeélessé váló megérzések által segíti eldönteni, hogy mi az, ami táplálja és gazdagítja a lelkünket, a Déli Holdcsomóval való szextil pedig segít rájönnünk, hogyan, milyen úton szabadulhatunk meg azoktól a dolgoktól és minőségektől, amelyek már nem szolgálnak minket, sőt: mérgezik a lelkünket. Ugyanígy a Nap is fényszögeket alkot a két Holdcsomóval; a tudatos én is erőt kap, hogy egyensúlyba kerüljön a tudatalattival. Mindezek a dolgok most fokozott energiával érzékelhetőek, hiszen a Telihold -magyarországi képletet nézve- az első ház tengelyén, azaz az Aszcendensen jön létre.

A Telihold idején a Nap az Ikrek csillagkép két igen jelentőségteljes csillagával áll együtt: a Castorral és a Pollux-szal. A Castor (Alpha Geminorium) a múltat mutatja, a halandó minőségeket, amelyeket felismerve és elengedve elindulhatunk a halhatatlan minőségek (Pollux, Beta Geminorium) felé. Az olyan minőségek felé, amelyek elévülhetetlen igazságokat hordoznak. 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása