Asztrotitkok

Egy nehéz periódus vége: Telihold a Bakban - 2022.07.13.

2022. július 11. - Jurancsik Eszter

nebula_universe_stars_178860_1920x1200.jpg

Július 13-án, a Bak jel 21. fokán lesz Telihold, magyar idő szerint 20:37-kor. Egy ciklus végéhez értünk. Mégpedig egy igen nehéz ciklus végéhez. Természetesen lesznek feladataink, de tény, hogy az elmúlt időszak sokak idegeit megtépázta.

A Telihold fényszögei

A Merkúrral létrejövő szembenállás az érzelemvilág és a logikus gondolkodás közötti kiegyensúlyozás lehetőségét adja meg. Érdekes pozíciók ezek, hiszen a Bak józan gondolkodású jegyként látja vendégül az érzelmes Holdat, míg a Merkúr, a gondolkodás, a logika, az intellektus bolygójaként az érzelmeket szimbolizáló Rákban halad ekkor. A szembenállás pedig mindig magában foglalja az egyensúlyteremtés lehetőségét. 

A Bakban lévő Hold a gyermekkorból, az otthonból, az édesanyától örökölt képességekkel tud előre jutni. A Hold a lélek, a Bak a hegycsúcs teteje - a lélek kiteljesedésének lehetősége érkezik el. Ugyanígy az otthonteremtésre irányuló vágyat is jelölheti. A Rák-Merkúr pedig az intellektus és az érzelmek harmonikus szintézisét jeleníti meg, illetve azt, hogy merjünk beszélni az érzéseinkről. Ezen lehetőségek felismerése segít abban, hogy e fényszög hatására olykor kuszává váló gondolatainkat és érzéseinket a helyükre tehessük - főleg, ha ezen a héten tárgyalások, papírmunkák, komoly üzleti ügyek, valamint családdal kapcsolatos dolgok várnak ránk.

radix_1_97.jpeg

Ugyanakkor a Hold Uránusszal és az Északi Holdcsomóval való trigonja jelentősen megkönnyíti a fenti feladatokat. Az Uránusz-trigon segít a történéseket egy magasabb szintről szemlélni, sokatmondó álmaink is lehetnek. Növeli a kockázatvállalást is, bátrabban próbálunk ki új dolgokat, valamint könnyebben számolunk fel káros dolgokat, szokásokat és kapcsolatokat.

Az Északi Holdcsomóval való szextil ismét hasonló témákat feszeget, amelyekről ebben a cikkben írtam. Pengeélessé váló megérzések által segíti eldönteni, hogy mi az, ami táplálja és gazdagítja a lelkünket, a Déli Holdcsomóval való szextil pedig segít rájönnünk, hogyan, milyen úton szabadulhatunk meg azoktól a dolgoktól és minőségektől, amelyek már nem szolgálnak minket, sőt: mérgezik a lelkünket. Ugyanígy a Nap is fényszögeket alkot a két Holdcsomóval; a tudatos én is erőt kap, hogy egyensúlyba kerüljön a tudatalattival. Mindezek a dolgok most fokozott energiával érzékelhetőek, hiszen a Telihold -magyarországi képletet nézve- az első ház tengelyén, azaz az Aszcendensen jön létre.

A Telihold idején a Nap az Ikrek csillagkép két igen jelentőségteljes csillagával áll együtt: a Castorral és a Pollux-szal. A Castor (Alpha Geminorium) a múltat mutatja, a halandó minőségeket, amelyeket felismerve és elengedve elindulhatunk a halhatatlan minőségek (Pollux, Beta Geminorium) felé. Az olyan minőségek felé, amelyek elévülhetetlen igazságokat hordoznak. 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr1217879123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása