Asztrotitkok

Telihold az Ikrekben - 2022.12.08.

2022. december 06. - Jurancsik Eszter

December 8-án, 05:04-kor lesz Telihold az Ikrek 16. fokán, az égboltot nézve a Bika szarvainál, a Fiastyúk csillaghalmaz felett. 

Amikor a legsötétebb az éjszaka, akkor van legközelebb a fény.

Talán közhely, de ez most különösen igazzá válik. Nemsokára itt a téli napforduló, azt követően a világos órák száma egy tyúklábnyival - ahogy népiesen mondják - hosszabbak lesznek.

Az elmúlt hetekben egymást váltották a könnyebb és nehezebb fényszögek, ennek megfelelően a hangulatunk is ilyen változékony volt. A Telihold pedig egy változó jelben lesz, az Ikrekben, tehát változások előtt állunk, ugyanakkor maga a holdfázis nemcsak az unalomig ismételt lezárást, hanem a kiteljesedést is szimbolizálja, a világosságot, hiszen most ragyog teljes egészében égi kísérőnk.

Az Ikrek/Nyilas a Tudás tengelye, amely most születik meg, már-már profetikus meglátások kíséretében. A Nyilas-Nap segít abban, hogy ez a Tudás kiteljesedjék és kínzó kérdéseinkre megleljük a válaszokat, amelyek az út során munícióként szolgálnak.

wp2567198.jpg

A TELIHOLD FÉNYSZÖGEI

A Telihold és a Mars együttállása hihetetlen lelkességet ad, harcolni akarsz a számodra fontos ügyekért. Mivel  Mars retrográd, egy fontos dologra hívja fel a figyelmet: mielőtt cselekszel és ajtóstól rontasz a házba, gondolkodj. Amennyiben problémáid vannak az indulatkezeléssel, most a legapróbb dolgok is triggerként hathatnak és robbansz. A marsikus tevékenységek - sport, fizikai munka, szex - segíthetnek ennek mérséklésében, oldásában. "Szeretkezz, ne háborúzz!" :) Megnő a balesetveszély, különösen az éles szerszámokkal és a tűzzel legyünk óvatosak. 

A Nap kvinkunxa az Uránusszal előhozhatja a szorongásos, pánikszerű reakciókat. Úgy érezhettük már a Telihold előtti napokban is, hogy minden egyes idegszálunk befeszült és képtelenek vagyunk ellazulni akár egy percre is. Satuban érezhettük magunkat, és hiába próbáltunk olyan megoldások után kutatni, ami kicsit könnyebbé teszi a dolgokat, kudarcot vallottunk. A kétségbeesett vágyakozás a céljaink után már-már elviselhetetlen volt, ha random sírógörcsök és dührohamok törtek rád, ne lepődj meg. Némileg csillapodik ez a hatás, már a Telihold bepontosodása utáni órákban. Kitartás.

A Hold ugyanakkor trigont alkot a Szaturnusszal; a bölcs öreg odaáll mögéd, a válladra teszi csontos, ám mégis megnyugtató energiájú tenyerét és azt mondja határozott, de nyugodt hangján: minden rendben lesz. Kezedbe nyomja az "adathordozót", amire az időtálló dolgokat rámentheted és tovább mehetsz. A valóságban is talán egy idősebb ember segíthet tanácsaival, Te pedig a nálad fiatalabbakat mentorálhatod majd, tovább adva a tanácsot, mint egy kincset. 

A Chironnal pedig szextilt alkot a Hold: minden elcseszett múltbéli történés felszínre kerül, és szembenézhetsz velük. Nyomasd kifelé a trutyit, ne fojtsd be. A szarnak is le kell folynia valahol. Ordíts, üvölts, vagy éld meg az elengedést olyan rituálé formájában, ami a Neked legjobb. 

Az égbolton a Telihold és a Fiastyúk egymáshoz való közelsége megmutatja a lehetőségek tárházát, hogy mindebből az őskáoszból valami élettel teli dolgot, valami értékeset hozzunk ki.

Az indiai asztrológia szerint a Telihold a Rohini nevű holdházat érinti. Ez terület természete azonos a Holdéval és erősen kapcsolódik a mágiához, a természetes gyógymódokhoz. Teremtsünk, alkossunk - a holdház istensége nem más, mint Brahma, a Teremtő.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr2617995826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása