Asztrotitkok

Fényszögek és Szűz-Merkúr - 2022.08.04.-06.

2022. augusztus 04. - Jurancsik Eszter

A Merkúr belépett a Szűzbe, azaz egyik saját, uralt jegyébe. Míg az Oroszlán-Merkúrnál a kreatív gondolkodás jutott szerephez, addig a Szűz a gyakorlatban kívánja ezeket az ötleteket megvalósítani. A komolyabb döntések, az elmélyült és analitikus gondolkodás ideje ez. A gondolatok nagytakarításának is most érkezik el az ideje, éppúgy, mint életterünk, a gondolataink takarítása is fontos.

ceres_sextile_mercury.jpg

Különösen érvényes ez a horoszkópodban arra az életterületedre, amely a Szűzhöz kapcsolódik, tehát az ebben a jegyben kezdődő házad dolgaira. Változó jelként a Szűz változásoknak készíti elő a terepet, amely változások a fejben dőlnek majd el.

Aktív a Vénusz/Mars szextil, amely kiváló terepet ad a párkapcsolatok rendezésére, a kapcsolatok szintlépésére és a meghitt, közös programoknak.

A Vénusz/Utánusz szextil mindezt azzal színesíti, hogy segíthet kapcsolatunkat, házasságunkat, hogy egy magasabb szintről szemlélhetjük a történéseket, valamint egyedül élőknek ismertségeket hozhat, ám maradj fél lábbal a földön.

6-án egzakt a Mars és a Szaturnusz kvadrátja. Talán már az elmúlt napokban frusztráltnak, gátoltnak érezted Magad és úgy láttad, nem vezet semerre az eltervezett utad. 

A kvadrát egy tanító fényszög, és jelen esetben e fényszög azt próbálja megértetni, hogy olykor a legjobb harc a passzív harc, tehát ne nyomuljunk erővel, hanem várjunk ki. Fordítsunk figyelmet azokra a dolgokra, amelyeknek már birtokában vagyunk! Lehet, hogy éppen ezekben a dolgokban kutakodva találod meg azt a "fegyvert", ami ezen a holtponton átlendít téged. Maradj türelmes és célba érsz. Most nem a nyílt harc ideje van itt, inkább fényezd a kardod és élesítsd a pengédet, hogy amikor a fényszög kioldódik - ez augusztus 16-án történik meg - teljes erőbedobással ugorj a csatamezőre.

A Hold augusztus 6-ig a Skorpióban jár, az érzések rendkívül mélyek és intenzívek, sokkal inkább, mint máskor, kedvet kaphatunk az okkult dolgokkal való foglalkozásra. Érzékeny testrészek: orr, nemi szervek, húgyutak, vastag-és végbél.

5-én, délután a Nap-kvadrát hajlamosíthat az idegességre, este az Uránusz-szembenállás pedig az arra hajlamosaknál alvászavarokat idézhet elő, túlgondolást és feszültséget. 6-án reggel a Mars-szembenállás vitákat generálhat, a Szaturnusz-kvadrát pedig hajlamosíthat a dolgokat sötéten látni. Ám egy Vénusz-trigon segít meglátni a lehetőségeket, a Neptunusz-trigon pedig kiváló alkalmat ad a meditálásnak, amely nyugtatja a stresszes idegrendszert. 18:39-kor kezd üresjáratot a Hold, majd 7-én, 02:17-kor lép a Nyilasba.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr3717900733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása