Asztrotitkok

Fényszögek és Kos-Vénusz - 2022.05.03.-04.

2022. május 03. - Jurancsik Eszter

2-án a Vénusz a Kos jegyébe lépett és 28-ig tartózkodik itt. A Kos a kezdeteket szimbolizálja. Meglévő kapcsolatokban új lángra kap a szenvedély, egyedül élők sem fognak unatkozni. Könnyen lehet, hogy kiszemelteddel most találtok egymásra - a terep legalábbis adott lesz. A legfontosabb azonban, hogy szíved vágyait kövesd, akár kapcsolatban élsz, akár nem.

the-colors-of-universe-abstract-4k-ipad-pro-wallpaper-ilikewallpaper_com.jpg

Bár a Kos jelben a Vénusz exilben, azaz száműzetésben van, azért vizsgáljuk meg alaposabban. A Vénuszhoz tartoznak a vesék, amelyeket párkapcsolati szervként is szokás emlegetni, de a vesék nemcsak vizeletet választanak ki (víz=érzelem!), hanem a vért is tisztítják, amely viszont a Marshoz tartozik, a Mars pedig a Kost (és a Skorpiót) uralja. Ebből következik, hogy a Vénusz kiteljesedhet a Kos jegyében! 

Lángra kapnak a szexuális késztetések is. 

Pénzügyekben nem árt az óvatosság, ha új projekt van kilátásban, először gondoljuk át, milyen kockázatokkal jár - és ennek tudatában vágjunk vagy ne vágjunk bele. Kerüljük a felesleges dolgokra való költekezést. 

Személyes szinten a Bika és a Mérleg jegyekben kezdődő házaid energiáival színezi a a Kos-házadat. Ha még nem ismered a horoszkópodat, a Regiomontanus vagy a Placidus demo programokkal megteheted.

3-án Nap/Mars szextil születik, amely bolygókapcsolat lendületet ad önbizalmadnak, fizikai erődnek, életerődnek és bátorságodnak. Kiváló alkalom a sport elkezdésére és az eddig halogatott projektek befejezésére. Egészen június 6-ig aktív a kapcsolódás, lesz tehát időnk a fentiekre bőven.

A 4-én bepontosodó Mars/Uránusz szextil szintén bátorságot biztosít, a meglévő problémákat egy magasabb szintről szemlélve a megoldást is hamarabb megtaláljuk. Bármit is teszel, ne hagyd, hogy elbizonytalanítsanak benne. 

mars_sextile_north_node.jpg

A Nap ekkor az Uránusszal találkozik, amely szintén a magasabb szintek felé terelget minket. Késztetést érzünk arra is, hogy kiszakadjunk a rutinból és új dolgokat próbáljunk ki. Személyiségünk extrémebb oldala kerül előtérbe, amely meglepheti környezetünket. 

A Hold 3-án az Ikrekben halad, fő témái a kommunikáció, a mozgás. Testrészek: tüdő, vállak, karok, funkcionálisan a légzés. Mérsékeljük a cigarettát és tartózkodjunk minél többet a friss levegőn. Délután a Mars-kvadrát élesebbé teheti a nyelvünket. 

4-én, kora délután a Szaturnusz-trigon hatására komolyabban vesszük feladatainkat, kicsit később a Neptunusz-kvadrát ugyanakkor hajlamosíthat a szétszórtságra. Jó, ha a kitartást igénylő feladatokat legkésőbb 14 óráig elvégezzük. 22:36 és 5-e, 01:05 között a Hold üresjáratos, ekkor a Rákba lép. Fő témái: család, otthon. Testrészei: gyomor, mellhártya, nőknél a havi ciklus, a mellek és a méh, funkcionálisan a gyomor savtermelése. Kerüljük a nehéz ételeket. A reggeli órákban a Vénusz-kvadrát figyelmeztet arra, hogy kerüljük a túlköltekezést. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr6917822183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása