Asztrotitkok

Fényszögek, Skorpió-Merkúr és Bak-Vénusz - 2021.11.05.

2021. november 05. - Jurancsik Eszter

Merkúr/Vénusz szextil pontosodik be 5-én, és 14-ig tart ez a kapcsolódás. Remek napok arra, hogy kapcsolatainkat - nemcsak szerelmi kérdésben - rendezzük, előnyös üzleti kapcsolatokat alakítsunk ki és függőben lévő ügyeinket problémamentesen rendezzük. A párkapcsolatokban, házasságokban megnő az intimitás iránti igény.

A Vénusz belép a Bak jegyébe. Párkapcsolatokban a komoly szándék még nyilvánvalóbbá válik, egyedül élőknek pedig felbukkanhat partner-jelölt, aki komoly, még ha nem is az a kimondottan romantikus típus.

taurus_ruling_planet.jpg

Mindesetre a józan ész legyen most is kéznél. Érdekes ez a bolygóállás, hiszen december közepétől retrográd mozgást végez, amelyről majd egy külön cikk is lesz majd. A hatása azonban már előre érezhető, visszatérhetnek korábbi partnerek, talán komolyabb szándékkal, mint eddig. Jegyváltásakor az Alnasl csillaggal áll együtt a Vénusz, amely a Nyilas csillagkép nyílvesszője - egyértelműsítsd, mit szeretnél a szerelemben. Pénzügyekben ez a tranzit elhozza a valós sikerekre való esélyt.

Később a Merkúr a Skorpióba lép. Az emocionális szűrő, amelyet e vizes jel biztosít, segít megérteni a gondolatokat, érzéseket - mind a magunkét, mind másokét. Ebben a plutonikus jelben a gondolatok hihetetlenül elmélyülnek, illetve remek időszak mágiákra, szertartásokra is. Lerombolhatók a régi hitrendszerek, átalakítható a gondolkodás, a szellemi erő hihetetlen intenzitással működik. Végleges megoldást akarunk minden problémára, nem akarunk semmit fél szívvel végezni. A Skorpió-Merkúr gyógyító gondolatokat, ötleteket is generál - használjuk hát őket.

A Hold 5-én, 17:10-ig a Skorpióban jár, majd ekkor üresjáratba kezd és 6-án, hajnali 1 óra 52 perckor lép a Nyilasba. Fényszögei 5-én: Hold/Neptunusz trigon (erős megérzések), Hold/Jupiter kvadrát (kerüljük a túlzásokat, főleg evés-ivás tekintetében), Hold/Plútó szextil (regeneráló erők). 

Újhold a Skorpióban - 2021.11.04.

November 4-én, csütörtökön, 22:15-kor Újhold lesz a Skorpió jel 12°40'-én. Elindul egy újabb 28 napos Hold-ciklus, tele lehetőségekkel, a Skorpió jegy pedig igen intenzív energiát ad mindehhez.

Nézzük a Hold fényszögeit!

Az tudvalevő, hogy a Nappal áll együtt égi szomszédunk Újholdkor, ami a tudatos és tudattalan egybeolvadását jelenti, és remekül összehangolható a két terület. A Skorpió elmélyültsége pedig remek terepet ad a meditáció, a jóga, az okkult dolgok gyakorlására. 

Ha megnézzük az utóbbi hónapok Újholdjait, láthattuk, hogy egyik sem mentesült egy uránuszi fényszög alól: augusztus 8-án Oroszlán-Újhold volt egy Uránusz-kvadráttal, szeptember 6-án a Szűz jelben volt Újhold, amelyhez kapcsolódott egy Uránusz-trigon, legutóbb pedig október 6-án a Mérleg-Újholdat érintette egy Uránusz-kvinkunx, és talán utóbbinak érezhettük legintenzívebben a hatását - gondoljunk csak a népharagra, az elszabadult indulatokra (és most tegyük félre, hogy ezek jogosak voltak-e vagy sem, csak a tényeket nézzük).

radix_1_84.jpeg

Az Újhold képlete

A mostani, Skorpió-Újhold sem marad ki a buliból, ő ugyanis egy szembenállást fog kapni az Uránusztól, amely egy igen hangulatingadozós-érzelemkitöréses bolygóállás. A lélek szemben áll a magasabb szellemiséggel, úgy érezhetjük, szétpattannak az idegeink és kedvünk lenne összezúzni a fél lakást. Vagy az egészet. A Hold ekkor az Alphecca (gamma Corona Borealis) csillag alatt tartózkodik, amely az Északi Korona csillaga, merkúri/vénuszi jellegű, erős művészi hajlamokat jelöl - ezeket a művészi hajlamokat akár a mágiában, különösen vízzel kapcsolatos szertartásokban is megélheted. A másik érintett csillag az Acrux (alpha Crucis), amely a Dél Keresztje csillagképben látható, jupiteri termászetű és erős affinitást ad az okkult dolgokhoz, az asztrológiához.

Az indiai rendszerben az Újhold a Szváti, Rahu (~Leszálló Holdcsomó) jellegű holdházban születik meg, amely területen a Hold (nép) képtelen elviselni a magasabban lévők egyes dolgait. Lesznek itt még történések, főleg, hogy most a COVID-oltások kapcsán a kormány a munkaadók kezébe adta a döntés jogát.

Merkúr/Plútó kvadrát - 2021.11.02.

November 2-ával lesz egy Mérleg-Merkúr/Bak-Plútó kvadrát. Ez az aspektus segít a helyzetek gyors felismerésében, a gyors reakciókban, az igazság kimondásában, azonban az intenzív interakciók néha vitákhoz is vezethetnek, még ha nem is szándékosan történik.

6a0133f538e9e4970b019aff60bd85970c-500wi.jpg

A Merkúr ekkor a Spica (alpha Virginis, a Szűz csillagképben látható) csillag alatt halad el, amely csillag vénuszi/marsikus energiákat birtokol. Rombolás helyett inkább az elérni kívánt sikerekre ajánlatos konentrálni, még ha a fennálló Nap/Szaturnusz kvadrát némiképpen vissza is fogja a cselekvés energiáját, de terveket szőni lehet, sőt kell is. Jó hír, hogy néhány múltbéli erőfeszítés most hozza meg első eredményeit. Ez a bolygókapcsolat ráadásul olyan lehetőségeket biztosít, hogy titkokat és misztériumokat tárj fel. Ezek elmélyítik tudásodat, és/vagy saját magad mélyebb megismerését.

A Hold 2-án a Mérlegben jár, érintett szervek a vesék, mellékvesék, hormontermelő mirigyek, a medence és a derék. A déli órákban a Szaturnusszal alkot trigont, amely biztosítja a lelki erőt, a kitartást és a kellő komolyságot a feladatok elvégzéséhez.

Kép: Bill Attride

süti beállítások módosítása