Asztrotitkok

Újhold a Skorpióban - 2021.11.04.

2021. november 02. - Jurancsik Eszter

November 4-én, csütörtökön, 22:15-kor Újhold lesz a Skorpió jel 12°40'-én. Elindul egy újabb 28 napos Hold-ciklus, tele lehetőségekkel, a Skorpió jegy pedig igen intenzív energiát ad mindehhez.

Nézzük a Hold fényszögeit!

Az tudvalevő, hogy a Nappal áll együtt égi szomszédunk Újholdkor, ami a tudatos és tudattalan egybeolvadását jelenti, és remekül összehangolható a két terület. A Skorpió elmélyültsége pedig remek terepet ad a meditáció, a jóga, az okkult dolgok gyakorlására. 

Ha megnézzük az utóbbi hónapok Újholdjait, láthattuk, hogy egyik sem mentesült egy uránuszi fényszög alól: augusztus 8-án Oroszlán-Újhold volt egy Uránusz-kvadráttal, szeptember 6-án a Szűz jelben volt Újhold, amelyhez kapcsolódott egy Uránusz-trigon, legutóbb pedig október 6-án a Mérleg-Újholdat érintette egy Uránusz-kvinkunx, és talán utóbbinak érezhettük legintenzívebben a hatását - gondoljunk csak a népharagra, az elszabadult indulatokra (és most tegyük félre, hogy ezek jogosak voltak-e vagy sem, csak a tényeket nézzük).

radix_1_84.jpeg

Az Újhold képlete

A mostani, Skorpió-Újhold sem marad ki a buliból, ő ugyanis egy szembenállást fog kapni az Uránusztól, amely egy igen hangulatingadozós-érzelemkitöréses bolygóállás. A lélek szemben áll a magasabb szellemiséggel, úgy érezhetjük, szétpattannak az idegeink és kedvünk lenne összezúzni a fél lakást. Vagy az egészet. A Hold ekkor az Alphecca (gamma Corona Borealis) csillag alatt tartózkodik, amely az Északi Korona csillaga, merkúri/vénuszi jellegű, erős művészi hajlamokat jelöl - ezeket a művészi hajlamokat akár a mágiában, különösen vízzel kapcsolatos szertartásokban is megélheted. A másik érintett csillag az Acrux (alpha Crucis), amely a Dél Keresztje csillagképben látható, jupiteri termászetű és erős affinitást ad az okkult dolgokhoz, az asztrológiához.

Az indiai rendszerben az Újhold a Szváti, Rahu (~Leszálló Holdcsomó) jellegű holdházban születik meg, amely területen a Hold (nép) képtelen elviselni a magasabban lévők egyes dolgait. Lesznek itt még történések, főleg, hogy most a COVID-oltások kapcsán a kormány a munkaadók kezébe adta a döntés jogát.

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr5116742508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása