Asztrotitkok

Fényszögek, Merkúr és Jupiter direkt - 2021.10.18.

2021. október 17. - Jurancsik Eszter

Mars/Jupiter trigon lesz hétfőn, amely biztosítja a most kezdett projektek sikerességét, növeli a tettvágyat és a személyes vonzerőt is. Ha szíved őszinte vágyaira fókuszálsz és ezekbe pakolod az energiát, biztos lehetsz abban, hogy eléred a céljaidat. Most bátran vállalj kockázatot, ne legyél biztonsági játékos. Egészségi tekintetben javulás jön, különösen, ha gyógymódodat, amit használsz, kiegészíted némi testmozgással is. A fényszög október 29-ig aktív.

Ezen a napon két égitest is előre indul retrográd mozgásából: a Merkúr a Mérleg 10. fokán és a Jupiter a Vízöntő 22. fokán. A Merkúr szeptember 27-e óta végzett retrográd mozgást, és szellemi szinten jó volt arra, hogy befelé nézve kicsit átgondoljuk a terveinket, de például október 4-én nem kis bosszúságot okozott a Facebook leállása, amely magával hozta azt is, hogy az Instagram, a Messenger és a Whatsapp sem működött. Aznap este a retrográd Merkúr (kommunikáció, hírközlés) a stacioner Plútóval alkotott kvadrátot (stacioner=látszólag egy helyben áll, nem mozdul), Innentől kezdve nem is szorul különösebb magyarázatra a dolog. :) Emellett a Telekom ügyfelei is a mobil internet lassúságára panaszkodtak, köztük én is. :D Nem sokkal éjfél előtt a Hold a Szűz jegyéből megmentette a helyzetet egy trigonnal, amit a Plútónak adott.

radix_1_81.jpeg

A Merkúr előre indulása révén az átvizsgált-módosított gondolatokat, terveket a gyakorlatban is tudjuk alkalmazni, tiszta fejjel haladhatunk előre, a félbemaradt, megrekedt ügyek lendületet kapnak és könnyebben, egyszerűbben tudjuk ezeket elintézni. Az indiai asztrológia szerint ekkor a bolygó a Haszta, Hold-jellegű holdházban tartózkodik. E terület segít abban, hogy mind a logikus gondolkodás, mind az intuíció erőteljesebben működjék, de ne mégse menjenek egymás rovására. Emellett az anyával kapcsolatos problémák, sebek is gyógyíthatóvá válnak. Ekkor együtt áll a Porrima (gamma Virginis, a Szűz csillagképben látható) csillaggal, amely merkúri/vénuszi természetet képvisel. Ha nem muszáj, ne kerüljünk konfliktusba az elkövetkező napokban, különösen ne a főnökökkel vagy kollégákkal.

Ugyanígy 18-án a június óta retrográd Jupiter is elindul előre. A Jupiter egy expanzív energiákat képviselő bolygó, hatalmas lendülettel. A retrográd időszak hónapjai alatt lehetőségünk nyílt újraértelmezni magunkban a hit fogalmát, valamint megláthattuk, mennyire kapcsolódunk saját igazságunkhoz. Ezt a bölcsességet visszük tovább a bolygó irányváltása után. Személyes szinten főként azokat a horoszkópházakat érinti az esemény, amelyekbe a Vízöntő és a vele szemben álló jel, az Oroszlán 22. foka került. 

Irányváltásakor együtt áll a Nashira (gamma Capricorni) csillaggal, amely az égbolton a Bak csillagképben látható, erősen jupiteri/szaturnusz természettel rendelkezik, segít legyőzni a belső félelmeket és a győzelemre koncentrálni. Az indiai rendszerben a Dhanista, Mars-jellegű holdházat érinti az irányváltás, amely területet áthatja az önbeteljesítés vágya, növekszik a kitartás és az erő.

A Hold 18-án 01:23-kor üresjáratot kezd a Halakban, majd 12:04-kor belép a Kosba. Energikusabbá, szókimondóbbá válunk, rengeteg erőt érezhetünk magunkban. Fényszögei: szextil a Szaturnusszal (19-én, 01:14-kor), ha ekkortájt dolgozol, jobban koncentrálsz, ha csak egyszerűen ébren vagy, mélyreszántó gondolataid születnek. 07:25-kor a Merkúr-szembenállás hatására hajlamosak lehetünk a nyersebb megfogalmazásra. 12:39-kor a Vénusz-trigon viszont segíti a problémamegoldást és kellemes órákat hoz. Egészségi tekintetben a fej, az érzékszervek és az epe válnak érzékenyebbé, de ide sorolhatjuk a fogakat is. Az epeproblémára hajlamosak kerüljék a túl fűszeres, zsíros ételeket, ellenben a borsmenta- és diófalevél-tea fogyasztása erősen ajánlott.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr8216724026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása