Asztrotitkok

Fényszögek és Szűz-Újhold - 2021.09.06.-2021.09.07.

2021. szeptember 05. - Jurancsik Eszter

6-án, hétfőn a Nap és az Uránusz trigonja fokozza az intuíciós készséget, felismerések, "aha"-élmények jöhetnek. Személyiségünk egy teljesen új oldaláról mutatkozhat be, amely lehet kicsit vadabb, extrémebb is. Ezzel párhuzamosan az intellektus is kiélesedik, vonzalmat adva az okkult dolgok, az asztrológia iránt is. Segíthet kilépni a komfortzónádból is, találkozz barátaiddal, ha teheted.

Vénusz/Jupiter trigon is lesz e napon, optimizmust és lelkesedést hozva. Ez némileg enyhíti a fennálló Vénusz/Plútó kvadrátot. Szerelmi gondok rendezéséhez kiváló alkalom, ahogyan a pénzügyek rendbe tételéhez is. A Vénusz kapcsolódik a pénzhez, a Jupiter pedig a bőséghez, így esély mutatkozik némi extra bevétel szerzésére is. 

7-én, kedden 02:52-kor Újhold születik a Szűz jel 14. fokán. Megkezdődhet az őszi nagytakarítás, minden tekintetben, a saját lelked és a környezeted rendbe tétele is, valamint az Újhold 2. házas érintettsége (Magyarországra felállított képlet esetében) miatt a pénzügyekkel való alaposabb törődés is. Az Újhold a Mizar csillag (zeta Ursae Majoris, a Nagy Medve/Göncölszekér csillagkép csillaga) felett születik meg, amely csillag művészi vonalat ad - ezt bármiben lehet kamatoztatni. Az indiai rendszer szerint a Purva Phalguni, vénuszi jellegű holdház érintett az Újhold által, amely terület szerencsét biztosít a kapcsolatok rendezésére, és a Mizar csillaghoz hasonlóan kapcsolódik a művészetekhez is.

radix_1_74.jpeg

Az Újhold - 2021.09.07., 02:52

AZ ÚJHOLD FÉNYSZÖGEI

A két égitest egyesülésének pillanatában trigont hoz létre az Uránusszal. Ez a már fent említett intuícióra és intellektusra van hatással, de 7-én kicsit erősebbé válik a hatás. Szembenállással kapcsolódik a Nap és a Hold a Neptunuszhoz. A Nap esetében még csak egy igen halvány, úgynevezett közeledő fényszögről beszélhetünk, hiszen csak 13-án lesz egzakt, de az Újhold kezdeteket szimbolizáló természete közbeszól bizonyos dolgokba: többek közt a szemed felnyitásába és az álarcok mögött rejlő igazságba. Ezt természetesen majd egy külön cikkben részletezem, addig is gondolkozz el azon, hogy számodra ez mit is jelent?

Hogyan hat a jegyekre az Újhold? Ne csak a Nap-jegyedet nézd, hanem az Aszcendensedet és a Hold-jegyedet is!

KOS: Egészségedre figyelj, különösen, ha mostanában sok stressz ért. Időnként nyugodtan szállj ki a mókuskerékből, mondj nemet, dőlj hátra egy bögre teával a kezedben és élvezd a semmittevést.

BIKA: Éld meg a kreativitásod! Legyen az zene, tánc vagy bármi más, ne fojtsd el Magadban. Felfedezheted, hogy egy értékes, tehetséges ember vagy. Kedvező visszajelzések is érkezhetnek a másik nem részéről.

IKREK: Tégy rendet otthonodban, dobáld ki a régi dolgokat, amelyek csak porfogóként funkcionálnak. Figyelj egy kicsit befelé és hallgass a megérzéseidre. Szüleid, idős rokonaid is előtérbe kerülhetnek.

RÁK: A következő hetek összeszedettséget igényelnek, most érdemes megtervezned, mit mikor csinálsz. Papírmunkák, dokumentumokkal, szerződésekkel kapcsolatos dolgok miatt lehetséges némi utánajárás, lábmunka.

OROSZLÁN: Pénzügyi tekintetben elővigyázatosság szükséges. Ha befektetésen, vállalkozáson gondolkodsz, légy körültekintő. Ne ugorj bele azonnal az első ajánlatba. Ugyanígy tanácsos eljárnod, ha biztosítást tervezel kötni.

SZŰZ: A Te jegyedben jön létre az Újhold, ez pedig remek alkalom arra, hogy elkezdd/folytasd az önfejlesztést, önmagad megismerését. És ne akarj tökéletes lenni, úgysem tudsz. Vigasztaljon az, hogy senki nem tud. ;)

MÉRLEG: Túlpörgés és idegbajozás helyett vonulj vissza, ha teheted. Ne hagyd, hogy bárki kibillentsen lelki egyensúlyodból, ignoráld a direkt kekeckedő embereket. Ha alvásproblémáid vannak, próbáld ki a jógát, a Pilatest, a meditációt, ha eddig nem tetted.

SKORPIÓ: Projektjeidhez, terveidhez támogatókat szerezhetsz, akikkel barátság is kialakulhat. Meglévő barátaiddal kapcsolatban is lehetnek változások - lesz, aki megy, de ne bánd. Valószínűleg nincs több közös dolgotok együtt.

NYILAS: Karrier tekintetében új helyzetekkel, feladatokkal találhatod Magad szemben, de ezek ne riasszanak el. Noha lehet elsőre nehéznek látszanak, de bízz a zsenidben: megbirkózol velük. Ha most keresel állást, vagy váltáson gondolkodsz, esélyes a siker.

BAK: Távlati céljaidra fókuszálsz, amely mindenképpen egy jó dolog, de ne görcsölj rajtuk túlzottan. Minden eljön a maga idejében, amikor kell. Addig tervezgess, tegyél meg mindent, amit lehet, de ne idegeskedj.

VÍZÖNTŐ: Vizsgáld felül kétségeidet, félelmeidet. Nevezd nevén a gyereket. Aztán nézd meg, mit tudsz tenni, hogy túllépj rajtuk. Tedd félre a büszkeségedet, kérj segítséget, ha egyedül nem megy. Itt az ideje a régi, hibás hitrendszereid elengedésének is. 

HALAK: Ha kicsit nyitottabbá válsz a világ felé, rájöhetsz, hogy nem minden ember rosszindulatú és hazug. A közelmúltban talán több ilyen helyzetet kellett megélned, de ha körülnézel, láthatod, hogy a segítség is jön, ha kéred. Ha van kapcsolatod, kellemes napok jönnek, ha nincs, egy ismerősöddel, barátoddal fűződhet szorosabbra a kapcsolat. 

A Hold 6-án 01:26-kor lép a Szűzbe, nem sokra rá pedig jön az Újhold. 7-én Uránusz-trigon lesz hajnalban, érdekes, futurisztikus, jövőlátó álmokat hozva, délután Neptunusz-szembenállás, amely hajlamosít a hangulatváltásokra. Este a Plútó-trigon alkalmas gyógyító szertartásokra a regenerációs készség megnövekedése miatt, a Mars-együttállás pedig lelki erőt ad. 21:23-kor égi kísérőnk megkezdi üresjáratát, és 8-án, 05:20-kor lép be a Mérleg jegyébe.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://asztrotitkok.blog.hu/api/trackback/id/tr8616680314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása