Asztrotitkok

Nincs visszaút: Plútó direkt - 2020.10.04.

2020. október 03. - Jurancsik Eszter

Október 4-én, vasárnap felébred a Plútó, vagyis az április vége óta tartó retrográd mozgásából elindul előre a Bak jel 22. fokán, a Nyilas csillagképben. Ahogyan többször írtam, a direkt irányba forduló planéták mindig hatalmas energiákat szabadítanak fel, amelyek hasonlóak a tűz elemhez és a születés energetikájához.

radix_1_13.jpeg

A Plútónál pedig mindez dupla, ha nem tripla erővel hat, hiszen maga az égitest is a gyökeres változások bolygója, képviseli az életet, a halált, a bukást vagy a felemelkedést. Mint egy hullámvasút. Nem ismer középszerűséget, ahogyan uralt jegye, a Skorpió sem.

Amelyik házadba a Bak jel 22. foka esik, illetve amelyik születési horoszkópházad a Skorpióban kezdődik, ott számíthatsz erre a mindent elsöprő energiára. A kettő némileg keveredik is egymással.

A direktbe forduló Plútó minden olyan dolgot lesöpör a fenébe, amelyre már nincs szükség. Lehet, hogy mi azt gondoljuk, hogy szükség van rá és ezért őrizgetjük a vitrinben, ám a felébredő Plútó nem tűri az ilyen féltve őrzött, ám haszontalan csetreszeket, ezért vitrinestől töri szét ezeket. Ám a kezdeti sokk után rájövünk: a lehető legjobb dolog történik velünk éppen.

jgqbq44gce3cogjtxanwjt-1200-80.jpg

Az adott ház témájában -amelyben a Bak 22. foka látható- sorsdöntő események állnak előttünk, és bár lehet, hogy úgy érezzük, nincs gondolkodási időnk, egy percig se bánjuk, hogy a Plútó tankra tesz minket. Eleinte lehet, úgy érzed, beledöngöl a sárga földbe, de ki is emel onnan! Ezt sose feledd. Ahol a Plútó megöl, ott újjá is szül minket.

És innen már nincs visszaút. Mivel néhány nappal ezelőtt a Szaturnusz, amely szintén a Bak Zodiákus jelet rója, szintén előre indult, a két bolygó mintha mögötted haladna, követnének, mintegy rugdosva... de ez sem baj: ezzel is előrébb vagy. Persze, a seggbe rúgás kellemetlen lehet, de minden egyes felszisszenés egy-egy belátás is. 

Kapcsolatok és a gyakorlatiasság: Vénusz a Szűzben - 2020.10.02.

Pénteken, 22:48-kor a Vénusz az évkör Szűz jegyébe lépett, az égbolton pedig ekkor áll együtt az Oroszlán Szívével, a Regulus csillaggal (alpha Leonis), a kiáradó szeretet csillagával.

A szerelmes Vénusz a Szűzbe lépve gyakorlatiasságot ad, ugyanakkor a Regulus segít kiárasztani a szeretetet mindenre és mindenkire. Érzelmi területeken könnyebben megláthatjuk az ok-okozati összefüggéseket, a mindennapi életünk dolgai is rendeződnek. Lehet, hogy átszervezésekre és némi áldozatra is szükség lesz, de mindenképpen megéri bevállalni, mert egy sokkal magasabb minőség lép ezek helyébe, s ez magával hozza a lehetőségeinket is. A Szűz változó jelként előkészíti a terepet a változásoknak, mi pedig a felesleges dolgokat kitakaríthatjuk életünkből. Azonban az esetleges áldozatok nem a mártírkodással egyenlők! Te Magad is érzed, hogy miről kell lemondanod ahhoz, hogy magasabb szintekre léphess. Nézzünk mélyen magunkba, tartsunk önvizsgálatot! Mi az, amiről tudod, hogy hosszabb távon nem szolgál Téged, csak pillanatnyi elégedettséget hoz? 

v.jpeg

A Szűz-Halak tengely a megváltás tengelye. Ha most meghozod a szükséges áldozatokat, az elkövetkező fél évben rengeteg lehetőséget kapsz ahhoz, hogy a megváltás bekövetkezzék életedben – szerelmi területen ez lehet a kapcsolat egy szinttel feljebb lépése, ha nincs kapcsolatod, megtalálhatod a Hozzád illő Társat, a célok elérésében pedig a próbatételeket állod ki sikeresen.

Az indiai rendszerben a Vénusz jegyváltása a Magha, Ketu (~ Déli Holdcsomópont) jellegű holdházat érinti - segít megértetni érzéseinket a partnerünkkel.

Személyes szinten a Vénusz a Szűzben kezdődő horoszkópházad eseményeihez hozzáadja a Bika és a Mérleg jegyekben kezdődő területek hatásait.

Karmikus sebek Teliholdja a Kosban - 2020.10.01.

Október első napján, 23:05-kor, a Kos jel 9. fokán, a Cet csillagképben ragyog a Telihold. Asztrológiai értelemben a Tudatos Én segít megérteni a Tudattalan működését, azáltal, hogy megvilágítja lelkünk legeldugottabb zugait is. 

A Kos-Hold a lélek születése, a dinamika és a gyors reakciók jelképe - e marsikus jelben komolyabb fokozatra kapcsolja az önlegyőzést, a gyógyulást, s tettvágyat. E marsikus témák azért is fognak erőteljesebben megmutatkozni a Telihold napján és az azt követő napokban, mert a Mars éppen retrográd. Visszadobja azokat a dolgokat, amelyek még nem teljesen tiszták, és foglalkozni kell velük. Ha legyőzöd Magad, meggyógyul a lelked és megnő a tettvágy. 

radix_1_12.jpeg

De más miatt is érdekes ez a Telihold, hiszen nemcsak a Nappal kerül szembe, hanem találkozik a Chironnal is. A Chiron a karmikus sebek és azok gyógyítása. A Kos-Chiron az átlagnál jobban vágyakozik arra, hogy megértesse Önmagát, a személyiségét, működését. Bátor és céltudatos, olykor vakmerő lépéseket tehet önérvényesítése érdekében. Gyakran sérül az önbizalma már gyerekként. Lehetséges korábban elszenvedett erőszak, igazságtalanság-élmény felszínre kerülése, és ezáltal újra-élése, hiszen feltépi a sebeket. Ám lehet, hogy azért nem tudott e seb begyógyulni, mert elnyomtad, nem "fájtad ki". 

E Telihold erre is megadja a lehetőséget. A sebek megtisztítása indíthat csak el a gyógyulás útján. Így kiegyensúlyozódik a tudat és a tudattalan, amelyet a Nap és a Hold szembenállása szimbolizál,  Mérleg-Nap pedig plusz tölteted ad az egyensúly megteremtésére. A Cet csillagkép a belső megtisztulásban segít, az Uttara Bhadra nevű indiai holdház, ahol a Telihold látható, szaturnuszi jellegével véglegesen lezár egy korszakot. Ez a gyógyító erő pedig a külvilággal (Mérleg!) is kölcsönhatásba lép.

Ébresztő! Szaturnusz direkt - 2020.09.29.

A mai nappal a Szaturnusz előre indul a Bak jel 25. fokán, ezzel végérvényesen a Vízöntő felé haladva. Az égboltot nézve a Nyilas csillakép erőterében látható a bolygó. A jövő elkezdődött. 

saturn-at-night-how-to-see-saturn-rings-astronomy-saturn-opposition-closest-earth-1150859.jpg

Amikor egy égitest direktbe fordul, hatalmas energiákat szabadít fel, amelyek a tűz elemhez és a szülés, születés, teremtés energetikájához hasonlatosak. S hogy mi születik a Szaturnusz irányváltásának köszönhetően? A Szaturnusz a felelősség, a sorsfeladat, a karmikus tanulnivalók, az időtálló dolgok princípiuma. Képviseli továbbá az időt és az idős embereket is.

Személyes szinten Azon horoszkópházunkban érezhetjük főleg az irányváltást, ahová a Bak jel 25. foka került, azaz amely felett elhalad az Idő Ura. Visszavonhatatlan változások kezdődnek el, amelynek ízelítőjét már megkaptuk, amikor a Szaturnusz először lépett a Vízöntőbe márciusban. Mi is volt akkor...? A világon márciusban kezdett el igazán tombolni a koronavírus, több ország teljes karantént vezetett be, és a vesztegzár hónapokig tartott. Május 11-én vált retrográddá a Szaturnusz, ekkor enyhítéseket vezettek be a kormányok, de persze az előírt szabályokat be kellett tartanunk. 

Az elmúlt hetekben ugrásszerűen, a világon mindenhol megugrott a diagnosztizált betegek száma, Magyarországon a pár ezer páciensből hirtelen 24 ezer lett. Ez már a Szaturnusz irányváltásának előszele volt, és ez idő tájt prognosztizálták a járvány "második hullámát" is a szakemberek. 

A Szaturnusz szereti megmutatni az erejét, ezért minden jegyváltása előtt még odaver egyet, hogy éreztesse hatalmát. Azonban azt is tudnunk kell, hogy márciusban, amikor a vírus igazán berobbant és elszabadult a világban, a Szaturnusz együtt állt a Jupiterrel és a Plútóval. A Szaturnusz a Nagy Tanító.

1_1.jpg

Meg akarta mutatni, mivé lehet a világ, ha nem változtatunk bizonyos dolgokon. A Plútó uralja a járványokat többek közt. Ő volt az eszköz, a "fenyítő pálca" a Tanár Úr kezében. A Jupiter pedig, mint a kiterjedés bolygója, szétterjesztette a vírust az egész világon. A legtöbb halálos áldozat jellemzően az idős emberek közül került ki, noha tudjuk, fiatalokat is legyőzött a betegség, de a halottak nagy része 70 év feletti.

Mivel a Szaturnusz december 17-i jegyváltásával végleg elhagyja a Bakot és nem tér vissza 2047-ig, változások jönnek. Ráadásul a Jupiter is követi a Vízöntőbe a Küszöb Őrét december 19-én, a járványokkal összefüggésbe hozható Plútó egyedül marad, vagyis valamilyen módon sikerül megfékezni a vírus terjedését. Azonban a gazdaság, amely szintén megsínylette a pandémiát, 2024-ig fog gyógyulni. Lassan, de biztosan, mivel a Vízöntő fix jel. És mivel a Vízöntő az embert, az embertársaink iránti felelősséget jelképezi, lehetőség adódik ezt megtanulni. 

Személyes szinten spirituális fejlődésünkben történhettek változások. Megtanulhattuk, hogy nem mindenki állhat ugyanazon a szinten a fejlődésben, ez eléggé vicces is lenne. Ha igazán spirituális vagy, nem fikázod le a másikat, nem mondod, hog hú, az az illető milyen alacsony szinten van. Senki nem több a másiknál, csak mert XY nevű nagy mesternél tanult. Hiába lobogtatja a papírt, attól még tévedhet ő is. Mert emberek vagyunk, senki sem tökéletes. Mi lenne, ha fikázás, basztatás helyett inkább megpróbálnál segíteni neki...? Hm? Szép kis leckéket kaptunk ebből is tehát. És ahogy a retrográddá válás kapcsán, májusban írtam: mindenki a saját szintjén szopik. Bocsánat, én nem finomkodok, lehet közönségesnek nevezni, de a rózsaszín, csillámporral meghintett cukormáz alatt is lehet szar. Én nem pakolok rá cukormázat. Minek? Nevezzük nevén a gyereket. 

radix_1_11.jpeg

És ahogy írtam: mindenki a saját szintjén nyomorog. Az, aki most kezdett spiritualizmussal foglalkozni, annak az a legnagyobb nehézsége, hogy ki tudja válogatni a hiteles forrásokat, a haladóknak a helyes gyakorlatokkal lehetnek gondjaik, a tanítók meg nyűglődnek a tanítványokkal, a pénzforrásokkal, adóhivatallal. Ne púderezzünk semmit, ez így megy. Erre írtam, hogy mindenki a saját szintjén nyomorog, azaz mindenkinek van valami elbaszott dolga (nyugi, nekem is).

Ez tehát a direktbe forduló Szaturnusz témája, először talán úgy érezzük, leviszi a fejünket, de ha kitartunk, méltósággal végigcsináljuk a december 17-ig tartó időszakot, úgy hatalmas ütőkártyát ad kezünkbe ez a mocskos szemétnek titulált égitest.

 

süti beállítások módosítása